ساخت نیمکت به وسیله پرینتر سه‌بعدی در آمستردام

ساخت نیمکت به وسیله پرینتر سه‌بعدی در آمستردام

شهریار تبریز/ مهراب محرابی‌نیا: در این راستا، مدیریت شهری آمستردام هلند از فن‌آوری چاپگر سه‌بعدی به عنوان گزینه‌ای سازگار با محیط زیست برای توسعه نیمکت‌ها بهره جسته است. این نیمکت‌ها با هدف استفاده مجدد از مواد بازیافتی و اثبات توانایی فن‌آوریهای نوین در کاهش قابل توجه ضایعات پلاستیکی طراحی شده‌اند.

شهر آمستردام هلند تصمیم گرفته است درطراحی مبلمان شهری ایده‌ای خلاقانه بکار گیرد. شهر آمستردام در پی سازگار کردن شرایط خود برای ایمن‌تر و تمیزتر شدن و همچنین سازگاری با اقلیم اقدامات گسترده ای انجام داده است، بطوریکه بخشی از این طرح ارزیابی‌ منظرخیابان شهری با تاکید بر مبلمان ‌شهری می‌باشد.

وب‌سایت شهرداری آمستردام انواع مختلف نیمکت‌هایی را که توسط عموم تا پایان سال ۲۰۲۳ مورد آزمایش قرار خواهد اطلاع‌رسانی کرده است. نمونه‌ای از این نیمکت‌ها، نیمکت ساخته‌شده بوسیله پرینتر سه‌بعدی است که در مقابل ساختمان شهرداری قرار دارد که از رهگذران دعوت می‌نماید بر روی آن نشسته و خنک شوند. این نیمکت از پلاستیک بازیافتی ساخته شده است. این نیمکت دقیقاً در امتداد رودخانه آمستل قرار دارد. در سمت چپ این نیمکت، پل تاریخی بلوبروگ ودر سمت راست برج مونتل بانزواقع شده است. این نیمکت به مدت ۳ الی ۵ ماه در آنجا خواهد بود و سپس به دیگر مناطق شهر برده خواهد شد.

مدیران شهری همچنین در حال تست کردن نیمکت‌های زیست کامپوزیتی در رینگدیجک آمستردم هستند. علاوه بر این، طبق اعلان آنها نیمکت‌های ساخته شده از بامبو و چوب درختان محلی مورد آزمایش قرار خواهند گرفت. بامبو(چوب خیزران) می‌تواند به‌عنوان جایگزین طبیعی آرماتورهای فولادی در بتن استفاده گردد. بامبو ماده‌ای سازگار با محیط ‌زیست است. بتن تقویت شده با بامبو مقاومت بهتری در مقابل زمین‌لرزه دارد. ازآنجا که بامبو رشد بسیار سریعی دارد، بامبوهای مصرف‌شده به ‌راحتی می‌توانند همزمان با جذب دی اکسید کربن تولید ‌شوند. بامبو و چوب جز مصالحی هستند که انتشار کربن را کاهش می‌دهند.

هدف ازساختن نیمکت بوسیله پرینتر سه بعدی

با توجه به تنوع مواد استفاده شده در این نیمکت، مدیریت شهری آمستردام در نظر دارد بررسی کند که آیا این مواد در مقابل تمامی تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند، به مدت طولانی دوام می‌آورند، به سرعت آسیب نمی‌بینند و به راحتی توسط نیروهای خدماتی تمییز می‌شوند تا با توجه به بازخوردهای حاصله اقدامات لازم را در این زمینه بکار گیرند.

علاوه بر این، مقامات شهری در پی تحقیق بر روی این موضوع هستند که آیا آن دسته از شهروندان آمستردام که از این نیمکت استفاده می‌کنند از طراحی آن راضی هستند یا نه. در هر صورت، یک نیمکت باید قبل از هر چیزی راحتی افراد را به دنبال داشته باشد.

ایده پرینت سه بعدی نیمکت سال گذشته توسط آژانس طراحی روتردام مطرح شد که اعلام کرد هر شهروند آمستردامی به طور متوسط ۲۳ کیلو پلاستیک در هر سال تولید می‌کند. از این رو، آنها به این نتیجه رسیدند که دو شهروند می‌توانند یک نیمکت تولید کنند که در واقع با این کار به تقویت تعاملات اجتماعی در فضاهای عمومی کمک می‌کنند.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات