هیچ نقطهای از کشور در مقابل زلزلههای شدید امن نخواهند بود
رییس دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: اکثر زلزلههای ایران در عمق سطحی هستند و از قدرت تخریبی بالایی برخوردارند.
دکتر حسین نگارش با بیان این مطلب افزود: باید سطح آگاهی همه جامعه را در رابطه با شناخت و نحوه فعالیت گسلها و زلزلهها بالابردن و مقاوم سازی ساختمانها را افزایش داد و به مردم فهماند که هزینه ایمن سازی ساختمانها به مراتب کمتر از هزینه زیباسازی آن است.
به گزارش بنانیوز به نقل از ایسنا، رییس دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: هیچ نقطهای از کشور ایران در مقابل زلزلههای شدید منطقه امن نخواهند بود؛ بنابراین مردم و مسؤولان باید زلزله را باور داشته باشند و با مقاوم سازی ساختمانها و رعایت اصول فنی و مهندسی سعی کنند تلفات و خسارات را به حداقل کاهش دهند.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۴ میلیون خانه روستایی وجود دارد که با لحاظ بافت فرسوده خشت و گلی در مقابل زلزله ایمن و مقاوم نیستند.
نگارش تصریح کرد: از ساخت شهرها در کنار گسل ها باید پرهیز کرد و فاصله قانونی را رعایت کرد زیرا فعالیت گسلها موجب تخریب شهرها میشود و توسعه این گونه شهرها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
رییس دانشکده جغرافیا و برنامهریزی محیطی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان تاکید کرد: فقر باعث اسکان بی رویه و ساخت و سازهای بدون کنترل و با کیفیت پایین در حاشیه شهرها می شود که خود درهنگام فعالیت گسلها و وقوع زلزله فاجعه آمیز خواهدبود.
نظرات