شهریار نیوز/ آناهیتا رحیمی ؛ ورزش همگانی با هدف هایی چون افزایش مشارکت اجتماعی طی دوره کنونی مدیریت شهری به طور جدی از سوی شهردار تبریز به صورت جدی پیگیری می شود. از طرف دیگر نتایج تحقیقاتی که بیانگر تاثیر مثبت ورزش همگانی بر نشاط اجتماعی و کاهش آسیبهای شهری است، ورزش همگانی را به یکی از اولویتهای مدیران شهری بدل کرده است.
امروزه ورزش و به ویژه ورزشهای همگانی امید به زندگی از طریق ارتقای سلامت افراد جامعه را افزایش می دهد به همین این مهم سبب یکی از شاخصهای توسعهی انسانی در جوامع قلمداد میشود و بهرهوری نیروی کار جامعه را بالا میبرد و از این راه به توسعهی همه جانبهی آن جامعه کمک میکند.
تمرکز بر مباحث ورزش همگانی و ورزش تخصصی یکی از مبانی مهم نشاط، پویایی جامعه و سازندگی آینده به شمار می رود یعنی به هر میزانی که در مقوله ورزش کار کرده و متمرکز شویم، به همان اندازه با کاهش آسیب های اجتماعی و هزینههای درمانی مواجه شده و حتی از افسردگی جامعه عبور میکنیم و جوانان کارآمدی برای ساختن ایران اسلامی خواهیم داشت
شهرداری ها به واسطه برخورداری از پیوندهای مردمی و ساختارهای خرد محلی یکی از بهترین ارگانها در راستای توسعه ورزش همگانی علی الخصوص ایجاد بسترهای مناسب برای سبک زندگی سالم شهروندان به شمار می رود، در این میان شهرداری تبریز در حوزه توسعه و ترویج این مهم تلاش های بسیاری را متحمل شده که در این گزارش سعی خواهیم کرد به چندی از آنها اشاره کنیم.
مدیریت شهری تبریز تاکید ویژه ای بر ترویج ورزش همگانی دارد
یعقوب هوشیار، شهردار تبریز در خصوص ترویج ورش همگانی بیان می کند: حوزه ورزش یکی از ارزانترین و راحت ترین بسترهایی است که می تواند بر ذهن، اندیشه و نگاه جامعه جوان شهری و افراد اجتماع آورده زیادی داشته باشد.
وی در ادامه سخنان خود می گوید: شورای شهر و مجموعه شهرداری تبریز تاکید ویژه ای بر ترویج ورزش همگانی دارد و امید است با کمک و همراهی همدیگر، ورزش با ظرفیت و پتانسیل بالایی که دارد، آورده زیادی برای شهر تبریز داشته باشد.
جمعههای ورزشی گام نخست تحقق ورزش همگانی در تبریز
شهردار تبریز می گوید: در راستای توسعه ورزش همگانی و اجرای سیاستهای فرهنگی ورزشی شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۲، روزهای جمعه به نام ورزش نامگذاری شده است.
وی ادامه می دهد: اولویت اجرای سیاستهای فرهنگی و ورزشی شهرداری تبریز در مناطق کمبرخوردار شهر خواهد بود، باید گفت تمرکز حوزه ورزش شهرداری تبریز در سال جاری، ورزش همگانی، آموزش و استعدادیابی و ساماندهی اماکن ورزشی شهرداری خواهد بود که در چند سال گذشته وضعیت مناسبی نداشتهاند
احداث ۲۵ سالن ورزشی جدید در سال ۱۴۰۲
هوشیار در بخش دیگری از سخنان خود از احداث ۲۵ مجموعه فرهنگی و ورزشی در ۱۹ محله کم برخوردار خبر داده و می گوید: اولویت اجرای سیاستهای فرهنگی و ورزشی شهرداری تبریز با مناطق کمبرخوردار شهر است که از این رو شهرداری تبریز، ورزش همگانی را یکی از برنامه های اصلی خود در سال جاری در نظر گرفته و در سال جاری احداث ۲۵ سالن در مناطق ۱۰گانه پیش بینی شده است.
وی بیان می کند: مجموعه مدیریت شهری فعالیت خود در حوزه ورزش های همگانی را در دستور کار قرار داده و به همین دلیل ارتباط با هیات های ورزشی پر مخاطب در اولویت اقدامات شهرداری می باشد.
شهردار تبریز می گوید: تدوین تقویم رویدادهای ورزشی و تمرکز بر استعدادیابی در رشته های مختلف ورزشی از دیگر محورها و اهداف حوزه ورزش و سلامت همگانی است.
حجت الاسلام والمسلمین رسول برگی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز هم در این رابطه بیان می کند: خوشبختانه اعضای شورای شهر در راستای وعده خودشان به ورزشکاران برای بازگرداندن ورزش تبریز به شرایط ایده آل گذشته، گام های مهمی را برداشته اند
برگی در خصوص انتخاب میر معصوم سهرابی به عنوان سرپرست باشگاه شهرداری توسط شهردار تبریز ادامه داد: انصافا با روی کار آمدن دکتر سهرابی شاهد ایجاد تحول بزرگ در ورزش شهر هستیم و برگزاری رویدادهای مختلف ورزشی، بازسازی اماکن ورزشی معیوب، احداث مجموعه های ورزشی جدید و همچنین نگاه ویژه و برنامه محور برای تمامی رشته های ورزشی، نشانگر اصلح بودن این انتخاب است.
برنامههای ورزشی در اولویت شورای اسلامی شهر و شهرداری است
میر معصوم سهرابی مدیرعامل شهرداری تبریز برنامه های ورزشی را در اولویت شورای اسلامی شهر و شهرداری خوانده و بیان می کند: برنامه های ابلاغی شهردار تبریز جهت توسعه امر ورزش و بالا بردن سرانه ورزشی و افزایش مشارکت مردم، نیازمند راهبردهایی است که به اصلی ترین هدف باشگاه شهرداری تبدیل شده است.
وی ادامه می دهد: قانونمند کردن فعالیت های ورزشی شهرداری نیازمند مطالعه وضع موجود می باشد که اقدامات لازم طی ماه های گذشته انجام یافته است.
سهرابی بیان می کند: مکان یابی اماکن ورزشی شهرداری به مردم، تداوم مسابقات جام پرچم و جام رمضان، برگزاری اولین جشنواره و ایده های خلاقانه شهرداری در پنج محور، برگزاری جشنواره های ورزشی و همچنین تجهیز و افتتاح پروژه های جدید از جمله مهم ترین اقدامات شرکت باشگاه ورزشی شهرداری تبریز در صد روز اخیر است.
وی از اجرای برنامه هایی نظیر کوهنوردی، شنا، المپیاد ورزشی پرچم در ۱۶ رشته ورزشی خبر داده و می گوید: برگزاری همایش کوهروی مادران، افتتاح خانه کشتی، آکادمی های ورزشی، اختتامیه جام پرچم، ایستگاه ورزشی جانبازان از دیگر برنا مه های تقویم ورزشی شهرداری تبریز در اردیبهشت سال جاری است که می توان از آن نام برد.
سهرابی در پایان ادامه اضافه می کند: ۳۵۰ هزار متر مربع فضای سبز ورزشی در تبریز وجود دارد که با حضور شهردار تبریز و در قالب جمعه های ورزشی بازدیدهای دوره ای از آنها انجام می شود.
سبک زندگی جدید باعث کم تحرکی مفرط شده و باید سالیانه پایش دقیق از میزان ورزش در بین همه اقشار جامعه داشته باشیم تا مبنای کار و برنامه ریزی ما در تبریز مختلف باشد. تا در موضوع ورزش همگانی تفاهم جامع و کامل بین همه نهادهای مرتبط و مسئول برقرار نباشد به تنهایی راه به جایی نخواهیم برد.
نظرات