به گزارش شهریار ، همایش برنامه سازمانی سند ملی کاهش خطر حوادث و سوانح دستگاههای اجرایی با حضور محمدباقر هنربر، مرتضی موحدنیا، مسعود حسن نژاد و نمایندگان شهرداریها و دستگاههای اجرایی استان صبح امروز برگزار شد.
بر اساس این گزارش، محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی در این همایش اظهار کرد: شهرداری تبریز با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان اقدامات لازم در حوزه بازآفرینی شهری را آغاز کرده است ولی کافی نبوده و نیازمند اعتبارات ملی در این حوزه هستیم.
وی افزود: تبریز یکی از مخاطرهآمیز ترین کلانشهرهای کشور است که پنجاه درصد ساکنان آن در بافت ناایمن زندگی میکنند.
هنربر خاطرنشان کرد: در بحث نظارت و جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز و نظارت بر کمیسیون های ماده ۹۹، ماده صد و ماده پنج باید دقت لازم صورت گیرد.
مرتضی موحدنیا، مدیرکل امور شهری و روستایی استانداری آذربایجانشرقی نیز در این همایش ضمن قدردانی از تلاش مدیریت بحران شهرداری تبریز در تدوین سند ملی گفت: شهرداران شهرهای مختلف استان باید از این سند الگوبرداری کرده و دستگاهای اجرایی نیز همکاری لازم در این زمینه را انجام دهند.
وی با اشاره به زلزله های اخیر در کشور افزود: توجه به مسائل فرهنگی و بهداشتی باید در این برنامه مد نظر شهرداران قرار گیرد.
موحدنیا رسیدگی و رفع مخاطرات شهری را وظیفه ذاتی شهرداریها معرفی کرده و اعلام کرد: شهرداری ها باید در کمترین زمان ممکن نسبت به شناسایی مخاطرات و تکمیل سند ملی مخاطرات و حوادث طبیعی اقدامات لازم را انجام دهند.
مسعود حسننژاد مدیر بحران شهرداری تبریز نیز در این جلسه اظهار کرد: شهرداری تبریز اقدام به تدوین سند مدیریت بحران کرده و به عنوان نمونه به دیگر شهرهای استان نیز ارائه خواهد کرد تا مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: در این سند کلیه مخاطرات شهری، میزان اثرپذیری بافتهای شهری و آمادگی شهرها برای مقابله با بحرانهای طبیعی ذکر شده است که میتواند راهگشای شهرداری های استان باشد.
حسننژاد خاطرنشان کرد: این سند توسط کارشناسان شهرداری تبریز تدوین شده و به طور مشخص در رابطه با مخاطرات موجود در شهر تبریز است که نحوه تهیه آن میتواند مورد استفاده شهرداری های استان قرار گیرد.
ارائه بحثهای آموزشی در حوزه مدیریت بحران و پرسش و پاسخ پیرامون سند ملی کاهش خطرات حوادث و بلایای طبیعی بخشهای بعدی این همایش بود.
نظرات