يادداشت؛ اصلاح الگوي مصرف، بهره مندي حداكثري همگان ...

به گزارش پايگاه خبري توانير

اما اصولا در حال حاضر وضعيت الگوي مصرف برق در كشور چگونه است؟ مصرف بهينه چيست؟ و در حال حاضر چه بايد كرد تا همگان از نعمت بي بديل برق بهره مند شوند.
الگوي مصرف برق ميزاني از حد استفاده از برق است كه يك خانوار مي تواند در چارچوب آن تمامي نيازهاي لازم براي زندگي مناسب را تامين كند. در اين رابطه برآورد ميانگين مصرف عامه مردم و همچنين در نظر گرفتن ميزان مصرف لوازم برقي كه عموم مردم مورد استفاده قرار مي دهند، دو شاخص مهم در تعيين الگوي مصرف به حساب مي آيند. اما چرا برخي خارج از الگو مصرف مي كنند!پاسخ به اين سوال بسيار جاي بحث دارد اما به طور كل مي توان آن را در كليد واژه فرهنگ مصرف گرايي خلاصه كرد.
رواج مصرف‏ گرايي، ماحصلش چيزي جز هدررفت منابع و غفلت نيست و بعضا به پديده شوم اسراف و تبذير در جوامع انساني مي ‏انجامد.همانطور كه اميرالمومنين حضرت علي (ع) مي فرمايند: «براي خداوند در هر نعمتي حقي نهفته است پس هر كس آن را ادا نمود نعمتش افزون و هر كس آن را ويران نمود نعمتش زايل مي ‏شود»
امروزه موضوع اصلاح الگوي مصرف و ضرورت بحث و اقدام عملي در زواياي مختلف اين قضيه بيش از پيش احساس مي‏ شود. افزون بر اين مسووليت ما به عنوان شهروندان جامعه اسلامي با نگاهي به آينده را دوچندان مي كند.
در واقع صرفه ‏جويي به معناي مصرف نكردن نيست بلكه مي ‏توان گفت استفاده حداكثري از تمامي قابليتهاي هر چيزي است كه به آن بهره ‏وري مي‏ گويند. صرفه‏جويي ويژگي بندگان برجسته و خودساخته خداست آنان در امور مباح هم مقيد به عدم اسراف و اعتدال و ميانه‏ روي هستند.
همه مي دانيم كه در مصرف انواع انرژي مثل برق در دنيا ركورددار هستيم، با نگاهي به آمارهاي مصرف، درمي يابيم كه رعايت الگوي مصرف و عمل به آنها منافع ما را در اقتصاد ملي و همينطور اقتصاد خانواده تامين مي كند. در همين زمينه طرح اختصاص پاداش صرفه جويي در مصرف برق امسال هم در حالي اجرايي مي شود كه اين پاداش نسبت به سال گذشته 20 برابر شده به طوري كه مشتركان با كاهش 100 كيلووات ساعت برق در مناطق عادي 150 هزار تومان و در مناطق گرمسير حدود يك ميليون تومان پاداش مي گيرند. به اين معنا كه برخورداري از قبض با تعرفه كمتر، منوط به رعايت الگوي مصرف است.
اقدامي كه در تابستان 1401 در جهت مديريت مصرف برنامه ريزي شد كه نتيجه آن جلوگيري از بروز خانوشي در همه بخشها اعم از خانگي، صنعتي، كشاورزي، عمومي، اداري و... خاموشي بود.
امسال نيز از ابتداي خرداد تا انتهاي شهريور طرح اختصاص پاداش به مشتركان بسيار وسيع تر اجرا مي شود و همه مشتركان خانگي مي توانند در آن مشاركت داشته باشند.
مشتركان امسال با صرفه جويي در مصرف برق به ازاي هر كيلوات ساعت تا 2 هزار تومان معادل 20 برابر هزينه فروش برق پاداش صرفه جويي مي گيرند؛ اين پاداش نسبت به سال گذشته رشد 20 برابر داشته است و شامل همه مشتركان خواهد شد.
اين ميزان پاداش نسبت به ميزان مصرف برق متفاوت است و مشتركاني كه مصرف خود را كاهش دهند، مشمول پاداشت مي شوند، البته هر چه ميزان مصرف بيشتر باشد رقم پاداش هر كيلووات ساعت برق نيز كمتر مي شود.
فرمول ساده اي دارد، مديريت مصرف برق شامل مجموعه اي از فعاليت هاي بهم پيوسته بين صنعت برق و مشتركين آن به منظور تعديل بار مصرفي مشترك است تا بتوان با هزينه كمتر به كارايي و كيفيت بالاتر دست يافت. بدين ترتيب هم عرضه كننده و هم مصرف كننده برق به سود بيشتري در اين زمينه دست خواهند يافت.
اكنون اين فرصت فراهم شده، يعني هم برق مصرف كنيم و هم علاوه بر نپرداختن آن، از پاداش هم بهره مند شويم.
اما در اين ميان نكته حائز اهميت، چگونه مصرف كردن و يا بهتر بگوييم مصرف بهينه برق براساس الگوهاي مورد تاييد است و اين كار بسيار ساده اي است. در صورتي كه مردم همكاري لازم در مديريت مصرف برق را داشته باشند، احتمال خاموشي در فصول گرم سال نيز صفر خواهد بود.همكاري اين افراد مي تواند شامل مواردي مانند تنظيم دماي كولرهاي گازي روي 24 تا 26 درجه، استفاده از دور كم كولرهاي آبي، خاموش كردن چراغ هاي اضافه و استفاده از نور طبيعي باشد.

مهدي خان ميرزايي - رييس گروه نشر و اطلاع رساني روابط عمومي برق منطقه اي تهران



لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات