يادداشت؛ پرهيز از اسراف و تبذير، پيام نهضت عاشورا

حضرت اباعبدا... الحسين عليه السلام در فرمايشي هدف از قيام و نهضت خودشان را برپا ساختن امر به معروف و نهي از منكر بيان مي كنند. امر به معروف و نهي از منكر يكي از فروعات دين اسلام است. اختصاص آياتي از كتاب آسماني قرآن و فرمايشات ائمه اطهار عليهم السلام به اين مطلب، بيانگر اهميت و توجه دين اسلام به اين موضوع است. امر به معروف و نهي از منكر، رمز پايداري و برپايي دستورات الهي و افزايش شور و نشاط در جامعه اسلامي است. با امر به معروف و نهي از منكر، بي تفاوتي از ميان مردم مسلمان برداشته مي شود و همه افراد در برابر يكديگر مورد سوال قرار مي گيرند.
خداوند متعال در قرآن كريم، بهترين امت را امتي مي داند كه امر به معروف و نهي از منكر مي كنند.
در سوره توبه آيه 71 خداوند امر به معروف و نهي از منكر را وظيفه عمومي مي داند و مي فرمايد: «تمام مردان و زنان با ايمان نسبت به يكديگر حق ولايت دارند كه يكديگر را به معروف وادار كنند و از منكر باز دارند.»
بزرگان دين و امامان معصوم عليهم السلام نيز بيانات زيبا و زيادي در اين خصوص بيان كرده اند.
پيامبر اكرم صلوات ا... عليه مي فرمايند: «آمران به معروف، خليفه خدا در زمين هستند».
امير مومنان، حضرت علي عليه السلام مي فرمايند: «قله دين امر به معروف و نهي از منكر و اجراي حدود الهي است.»
همه اين فرمايشات نشانگر اهميت موضوع امر به معروف و نهي از منكر در دين اسلام است.
يكي از مصاديق امر به معروف و نهي از منكر رعايت صرفه جويي و پرهيز از اسراف است. اگر همه مردم در قبال كساني كه رعايت اعتدال و ميانه روي را نمي كنند احساس مسووليت كرده و نسبت به اسراف آنان تذكر لساني دهند مطمئناً جلوي بسياري از اسراف و تبذيرها گرفته خواهد شد. در خيلي از مواقع مردم نسبت به مساله اي ناآگاه و غافل هستند و اين بي اطلاعي موجب اسراف آنان مي شود.
اكنون كه مردم ميهنمان، تابستاني با گرماي بافزونتر از سالهاي قبل را تجربه مي كنند، يكي از موضوعاتي كه بايد مورد توجه و دقت قرار گيرد، رعايت الگوي مصرف در برق است. هرچند كه متوليان امور در صنعت برق تذكرات و يادآوريهاي لازم را در رسانه ها و وسايل ارتباط جمعي بيان مي كنند، اما توجه دادن به اين موضوع، وظيفه همه مردم به عنوان عضوي از اعضاي جامعه مهم و اثرگذار است.
اگر جامعه اسلامي و ديگر مسلمانان در مقابل اسرافِ مسرفان بي تفاوت باشند، نه تنها خودشان در معصيت آن افراد شريك هستند بلكه يك واجب الهي كه امر به معروف و نهي از منكر باشد را هم ترك كرده اند. شرع مقدس، اسراف را يكي از گناهان كبيره برشمرده و اثرات منفي آن را، سلب نعمت از فرد مُسرف مي شمرد.
حضرت علي عليه السلام مي فرمايند: «از تشويق همديگر به انجام كارهاي شايسته و بازداشتن از ارتكاب كار زشت خودداري نكنيد بدانيد كه اگر اين كار را ترك كرديد بدكاران بر شما مسلط مي شوند در اين حالت ديگر دعاي شما مستجاب نخواهد شد.»
همچنين امير مومنان عليه السلام در خطبه قاصعه اين گونه مي فرمايند: «خداوند سبحان گذشتگان را از رحمت خود دور نكرد مگر به خاطر ترك امر به معروف و نهي از منكر.»

از ديگر آثار خطرناك امر به معروف و نهي از منكر گرفته شدن قدرت تشخيص امور از انسان است.
چه نيكوست كه در كنار عزاداري بر مصائب حضرت ابا عبدا... الحسين عليه السلام، به بيانات آن حضرت نيز توجه كرده و عامل به آن باشيم تا جامعه اسلامي ما، عاري از هرگونه اسراف و تبذير در بخشهاي مختلف به ويژه در دو نعمت آب و برق باشد.

محمد مهدي وحدتي مدير روابط عمومي برق منطقه اي سمنان


لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات