ابتکار شهر آنتورپ برای کنترل گیاهان تهاجمی

ابتکار شهر آنتورپ برای کنترل گیاهان تهاجمی

شهریار تبریز/مهراب محرابی‌نیا: وب سایت رسمی شهر آنتورپ اعلام کرد که در حال آزمایش روشی جدید برای کنترل گسترش یک گیاه تهاجمی به نام گیاه گره خورده ژاپنی است و این روش جدید برق گرفتگی نام دارد.

طبق گزارش‌ها، گیاهان از طریق یک ژنراتور الکتریکی در معرض جریان‌های ۴۰۰۰ ولتی قرار می‌گیرند که بار الکتریکی را از طریق ساقه‌ها و ریشه‌ها می‌فرستد و باعث مرگ آنها می‌شود. با توجه به اینکه گیاهان سیستم عصبی یا قلب ندارند، این وب سایت به جزئیات در مورد چگونگی تاثیر بار الکتریکی روی گیاه و سلول های آن نمی‌پردازد.

علیرغم اینکه شاید در نگاه اول این روش عجیب و هولناک به نظر برسد، اما مقامات سریعاً به این نکته اشاره می‌کنند که برق‌گرفتگی در واقع یک روش دوستدار طبیعت متداول برای از بین بردن گیاهان است. این بدین معنی است که این روش برای همه گیاهان تهاجمی قابل استفاده است. بحث اصلی مطرح‌شده این است که بکارگیری این روش خاک اطراف گیاه را حفظ می‌کند، بنابراین نیازی به حفاری ندارد.

چرا علف هرزگره‌خورده ژاپنی چنین مشکلی دارد؟

گیاه گره ژاپنی به خوبی با محیط شهری سازگار شده است، جایی که به سرعت رشد می‌کند و گسترش می‌یابد. مشکل این گیاه این است که می‌تواند در عرض چند هفته تا سه متر رشد کند. به همین ترتیب، ریشه های آن می‌تواند به سه متر در عمق برسد.

نتایج مضر چنین رشد کنترل نشده‌ای می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، این گیاه می‌تواند به آسفالت، فاضلاب، خطوط برق و فونداسیون آسیب برساند. علاوه بر این، با توجه به اینکه گیاه گره‌خورده ژاپنی همه منابع گرانبها مانند خاک، رطوبت و نور خورشید را در خود جای داده است، گونه‌های مختلف گیاهی بومی فرصت‌ کمتری برای رشد در هر جا که این گونه گیاهان ظاهر می‌شوند، دارند.

در این شهر، حدود ۶۰۰ مکان با گیاه گره خورده ژاپنی وجود دارد که این مقدار معادل مساحتی بیش از ۱۰۰۰۰۰ متر مربع است. گیاه گره‌ ژاپنی نیز با سرعت زیادی در کناره‌ رودخانه سشیلت گسترش می‌یابد. در مکان‌هایی که این گیاه مزاحمت ایجاد نمی‌کند، شهر با این گیاه کاری نداشته و آن گیاه می‌تواند رشد خود را ادامه دهد.

گیاه گره ژاپنی در انگلستان ابتدا به عنوان یک گیاه تزئینی شناخته می‌شد، چون گل‌های سفید و زیبای آن در فصل بهار و تابستان گرم شکوفا می‌شوند، اما این گیاه بسیار تهاجمی است. به رغم این واقعیت که این گیاه فقط از طریق ریشه می‌تواند پخش شود چون بذر تولید نمی‌کند، سیستم ریشه‌ی آن قوی و سریع رشد می‌کند.

کندن این گیاه تهاجمی کار سختی است. بسیاری از مردم سعی می‌کنند آن را با کندن ریشه و خاک از زمین بیرون بیاورند، اما اگر حتی قسمت کوچکی از ریشه در خاک باقی بماند، می‌تواند گیاه کاملاً جدیدی تولید کند.

آنتورپ شهری است در بلژیک که از نظر واحد شهری بزرگترین شهر کشور بلژیک محسوب می‌شود و از نظر ترکیب وسعت شهرو حومه، پس از بروکسل دومین شهر بزرگ بلژیک به شمار می‌آید. شهرآنتورپ از جمله کلانشهرهای اروپا به شمار می‌آید که با وجود وسعتی در حدود ۲۰۴ کیلومتر مربع، همچنان بسیاری از ویژگی‌های تاریخی خود را حفظ کرده است.

این شهر مرکز استان آنتورپ و همچنین پرجمعیت‌ترین شهر در ناحیه فلاندر به شمار می‌آید. آنتورپ در کناره راست رود اسخلدت واقع شده و از قدیم یکی از مراکز مهم فرهنگی و اقتصادی بنلوکس بوده‌ است. این شهر همچنین مقر اصلی فعالیت های اقتصادی کشور بلژیک به شمار می‌آید. بندر آنتورپ یکی از بزرگترین بنادر در جهان به شمار می‌آید. این یندر دومین بندر بزرگ اروپا و یکی از مراکز مهم حمل و نقل و تجارت در این قاره محسوب می‌شود.

____________________________

منبع:

https://www.themayor.eu/en/a/view/antwerp-electrocutes-invasive-plants-12014

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات