یجاد ادبیات مشترک جهانی علیه گرد و غبار یکی از اهداف اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار
کشورها باید به این اصل برسند که گرد و غبار یک پدیده با قدرت اثرگذاری بالاست که در ابعاد مختلف سیاسی، محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و غیره اثر سوء دارد. لذا در این نشست سعی میکنیم تا این مفهموم برای کشورها جا بیفتد و یک ادبیات مشترک جهانی علیه گرد و غبار شکل بگیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا نورمحمدی در رابطه با میزبانی ایران از اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار اظهار کرد: برای شرکت در این اجلاس از 55 کشور دعوت به عمل آمده است که تاکنون حدود 50 کشور برای شرکت در اجلاس اعلام آمادگی کردهاند .
وی ادامه داد: ما برای دعوت از کشورها سه اولویت کشورهای درگیر با پدیده گرد و غبار، کشورهای تأثیرگذار بر تشدید این پدیده و سازمانها و آژانسهای بینالمللی را در نظر گرفتیم که بر همین اساس هم از هیئتها و آژانسهای مختلف دعوت به عمل آمد .
مدیرکل دفتر حوزه ریاست و هماهنگی امور استانهای سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه مقابله با پدیده گرد و غبار نیازمند همکاری همه کشورهاست، گفت: کشورها باید به این اصل برسند که گرد و غبار یک پدیده با قدرت اثرگذاری بالاست که در ابعاد مختلف سیاسی، محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و... اثر سوء دارد و مقابله با آن باید جزء اولویتهایشان قرار بگیرد. لذا در این نشست سعی میکنیم تا این مفهموم برای کشورها جا بیفتد و یک ادبیات مشترک جهانی علیه گرد و غبار شکل بگیرد .
نورمحمدی افزود: این اتفاق مهم را سال گذشته با برگزاری اجلاس منطقهای گرد و غبار در سطح منطقه رقم زدیم و کشورهای منطقه را برای مقابله با توفانهای گرد و غبار متحد کردیم .
وی با اشاره به دستاوردهای نشست گرد و غبار منطقهای که سال گذشته برگزار شد، تصریح کرد: علاوه بر ایجاد سازمان و صندوق منطقهای محیط زیست، اقدامات اجرایی در کشور عراق نشان دهنده تأثیرگذاری این نشست است. مسئولین عراقی پس از این که به توانایی علمی کشور ما در مقابله با گرد و غبار واقف شدند از ما خواستند که اقدامات لازم را با هزینهای که خود دولت عراق پرداخت میکند شروع کنیم و درحال حاضر این اقدامات به صورت پایلوت(آزمایشی) در 4 استان کشور عراق اجرا میشود .
نظرات