نخستين جلسه شوراي تحقيقات، فناوري و نوآوري وزارت ...

به گزارش پايگاه خبري توانير به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو، در اين جلسه كه با حضور علي اكبر محرابيان وزير نيرو و رئيس شورا، مريم كارگرنجفي معاون سرمايه انساني، تحقيقات و فناوري اطلاعات و نيز مديركل دفتر آموزش، تحقيقات و نوآوري به عنوان دبير شورا و ديگر اعضاي شوراي تحقيقات، فناوري و نوآوري وزارت نيرو برگزار شد، در كنار ترسيم سيماي وضع موجود تحقيقات، فناوري و نوآوري در صنعت آب و برق، وضعيت مطلوب تحقيقات، فناوري و نوآوري در صنعت آب و برق بررسي و با اعلام مصوبات پيشنهادي، اعضا در اين زمينه بحث و تبادل نظر كردند.
بررسي سهم تحقيق و توسعه از توليد ناخالص داخلي در برخي از كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه از مباحث نخستين نشست مشترك اعضاي شوراي تحقيقات، فناوري و نوآوري وزارت نيرو بود. بر اين اساس متوسط سهم كشورهاي توسعه يافته از تحقيق و توسعه 2 تا 2.5 درصد و در كشورهاي در حال توسعه 0.5 درصد اعلام شد كه در اين ميان سهم ايران 0.8 است.
در اين نشست همچنين عنوان شد كه 992 شركت دانش بنيان در صنعت آب و برق كشور فعال است كه نسبت آن به ساير صنايع 10 درصد است و از اين ميان 81 درصد در صنعت برق و 19 درصد در صنعت آب فعاليت دارند.
در ادامه اين جلسه تعداد 11 مصوبه پيشنهادي با اهدافي چون انسجام در سياست گذاري، تطابق برنامه ها با اسناد بالادستي، هماهنگي بين اركان نظام تحقيقات، تامين منابع مالي، تسهيل و روان سازي فعاليت ها، تدوين برنامه هاي كلان و نيز نظارت و ارزيابي عملكرد اعلام شد كه با حضور رئيس شورا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد اصلاحات لازم در جلسه آتي اين شورا (شنبه پاياني هرماه) ارائه شود.
در اين نشست وزير نيرو با اشاره به ظرفيت هاي علمي قابل توجه در داخل كشور و اهميت بهره مندي از اين ظرفيت، گفت: بر اين اساس لازم است ليست شركت هاي دانش بنيان ذيل يك بانك اطلاعاتي، به صورت پيوسته به روز رساني شود تا بتوان از اين امكان بهره كافي را برد.
محرابيان با تاكيد بر اهميت برقراري يك خط ارتباطي بين شركت هاي مادرتخصصي زيرمجموعه صنعت آب و برق با شركت هاي دانش بنيان و فناور، افزود: بايد نوع فعاليت هايي كه پيش برده مي شود تخصصي شود.
وي با تاكيد بر به روز رساني نظام نامه شوراي تحقيقات، فناوري و نوآوري وزارت نيرو، اظهار داشت: مساله زيست بوم فناوري و نوآوري نيرو بسيار مهم است و بر اين اساس بايد اجزاي اكوسيستم تحقيقات، فناوري و نوآوري تا تجاري سازي، كامل باشد و در اين زمينه اجزاي آن در عين حال مي تواند دولتي و خصوصي باشند.
وي همچنين گفت: لازم است بانك اطلاعاتي شركت هاي پشتيباني كننده صنعت آب و برق كشور توسط شركت مادر تخصصي ساتكاب ايجاد شود و اطلاعات شركت هايي كه از دهه 60 و 70 ايجاد شده اند در اين بانك اطلاعاتي آورده شود.
وزير نيرو تصريح كرد: اين بانك اطلاعاتي به عنوان شناسنامه كامل شركت هاي فعال در صنعت آب و برق و نيز آبفا به شمار مي رود و به واسطه آن ظرفيت هاي بالفعل و بالقوه صنعت آب وبرق كشور در كنار احصاء نيازها شناسايي مي شوند. در اين زمينه ضروري است در كنار پرداختن به كميت، كيفيت نيز به شكل ويژه اي مورد توجه قرار گيرد.

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر

    شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران - توانیر یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات