استفاده از ظرفيت و تجربيات كشور چين براي توسعه برق ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از روابط عمومي شركت توزيع نيروي برق استان اردبيل، حسين قديمي گفت: با توجه به رشد مصرف برق در كشور و وجود ناترازي در بخش توليد و مصرف، يكي از بهترين و راهكار اساسي براي رفع مشكلات در اين زمينه توليد برق از طريق نيروگاه هاي خورشيدي است.
قديمي با بيان اينكه استان اردبيل در بحث استفاده از نيروگاه خورشيدي ظرفيت بالايي دارد، اظهار داشت: با توجه به تحقيقات و پتانسيل سنجي صورت گرفته در سازمان انرژي هاي تجديدپذير و بهره وري انرژي برق(ساتبا) نزديك به 21 سايت در سطح استان اردبيل شناسايي شده است و بالاي 1000 مگاوات پتانسيل احداث نيروگاه خورشيدي در استان اردبيل وجود دارد.
وي ادامه داد: باتوجه به اينكه پيك بار استان اردبيل 470 مگاوات است، با درنظر گرفتن زيرساخت هاي موجود در استان، حدود 280 مگاوات مي توانيم از نيروگاه هاي خورشيدي برق توليد كرده و به شبكه برق متصل كنيم، هم اكنون ظرفيت منصوبه نيروگاه هاي خورشيدي موجود در سطح استان حدود 4287 كيلووات بوده كه مي توانند سالانه به مقدار 6850 مگاوات ساعت انرژي توليد و به شبكه برق تزريق كنند.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان اردبيل با تاكيد بر اينكه دولت سيزدهم، وزارت نيرو و استاندار اردبيل بر توسعه نيروگاه هاي خورشيدي عزم جدي داشته و آن را در برنامه هاي خود قرار داده اند، گفت: در راستاي توليد انرژي پاك و جلوگيري از توليد آلاينده هاي زيست محيطي و همچنين كاهش مصرف سوخت هاي مايع و فسيلي در نيروگاه هاي توليد برق، احداث نيروگاه هاي خورشيدي در اولويت برنامه هاي استاني قرار گرفته است.
قديمي در تشريح برنامه هاي آتي شركت توزيع نيروي برق استان اردبيل درخصوص توسعه نيروگاه هاي خورشيدي افزود: انعقاد قرارداد با استان چينگ هاي كشور چين يكي از اين اقدامات است كه با توجه به اينكه استان چينگ هاي بالاترين ميزان توليد برق را از طريق انرژي هاي تجديد پذير دارد از اين رو جذب سرمايه گذار از اين كشور و استفاده از تجهيزات مدرن آنها از برنامه هاي جدي در استان اردبيل است كه استاندار اردبيل شخصاً پيگير اين موضوع است.
وي در ادامه تصريح كرد: در منطقه تقي ديزج شهرستان اردبيل با هماهنگي سازمان انرژي هاي تجديدپذير و بهره وري انرژي برق(ساتبا) ، سايتي از زمين هاي منابع طبيعي استان جهت احداث نيروگاه خورشيدي به ظرفيت 25 مگاوات شناسايي كرده ايم كه به زودي با جذب سرمايه گذار، عمليات اجرايي اين نيروگاه ها شروع خواهد شد.
از ديگر اقدامات انجام شده همكاري و بسترسازي جهت ايجاد شهرك خورشيدي به منظور ترغيب و تسهيل سرمايه گذاري متقاضيان در احداث نيروگاه هاي خورشيدي با استفاده از ظرفيت دستگاه هاي ذي ربط در استان است.
همچنين طرح توانمندسازي اقشار كم برخوردار ساكن در مناطق روستايي و حاشيه شهرها از طريق توسعه نيروگاه هاي خورشيدي 5 كيلووات در پشت بام منازل در حال اجرا بوده و قرار است تا 5 سال آينده از 300 دستگاه موجود به 3000 دستگاه افزايش پيدا كند.
همچنين در راستاي عمل به مصوبه هيات وزيران مبني بر الزام دستگاه هاي اجرايي به تامين حداقل 20 درصد مصرف برق از انرژي هاي تجديد پذير تا كنون 27 نيروگاه جمعا به ظرفيت 250 كيلووات نصب شده و پيگيري ها به منظور اجراي طرح توسط ساير دستگاه هاي اجرايي در دست انجام است.
نظرات