معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي: در نشست خبري ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت نيرو (پاون)، همايون حائري صبح امروز، سه شنبه در نشست خبري «نخستين جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق و بيست و سومين نمايشگاه صنعت برق» با اشاره به برپايي بيست و سومين نمايشگاه صنعت برق كشور از 23 تا 26 آبان گفت: براي نخستين بار در كنار اين نمايشگاه، شاهد يك ايده نوآورانه و ابتكار عمل جديد هستيم كه با برگزاري جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق كشور تجلي يافته است.
معاون برق و انرژي وزير نيرو با اشاره به ارتقاي سطح كمي و كيفي نمايشگاه صنعت برق كشور در سال جاري نسبت به دوره هاي گذشته، افزود: در بيست و سومين نمايشگاه صنعت برق 474 شركت داخلي و 110 شركت خارجي شركت كرده اند، اين در حالي است كه اين آمار به ترتيب در سال گذشته 350 و 22 شركت را شامل مي شد.
حايري اضافه كرد: در همين راستا نخستين جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق با تقويت ارتباط صنعت برق با مراكز علمي و دانشگاهي و نيز شركت هاي دانش بنيان افتتاح و برگزار مي شود.
وي برگزاري اين جشنواره را نقطه اشتراك صنعت و دانشگاه عنوان كرد و افزود: بر اين اساس در تلاشيم از ظرفيت و دانش شركت ها و واحدهاي دانش بنيان، مراكز علمي و دانشگاهي در ارتقاي صنعت برق كشور بهره مند شويم.
حايري يادآور شد: محصولات شركت هاي دانش بنيان و مراكز علمي در راستاي پاسخ به نيازهاي صنعت برق كشور به واسطه پيشبرد اقدامات ابتكاري در اين جشنواره ارائه مي شود؛ در اين بين 695 محصول از 326 شركت دانش بنيان و مراكز علمي و دانشگاهي به دبيرخانه اين جشنواره و فن بازار واصل شد كه از اين ميان 410 محصول نوآورانه از 259 شركت دانش بنيان عرضه مي شود.
معاون وزير نيرو در ادامه تاكيد كرد كه ارتباط صنعت و دانشگاه نقطه عطفي است كه آغاز آن را در بيست و سومين نمايشگاه صنعت برق شاهد خواهيم بود كه زمينه تجاري سازي محصولات نوآورانه در صنعت برق را فراهم مي كند.
بازديد بيش از 1000 دانشجو و استاد از اين جشنواره و فن بازار صنعت برق
وي ضمن ابراز خرسندي از مهيا شدن شرايط بازديد بيش از 1000 دانشجو و استاد از اين جشنواره و نمايشگاه، گفت: در كنار ارائه و معرفي محصولات صنايع پشتيبان صنعت برق و نيز محصولات نوآورانه اين عرصه، به منظور برداشت ها و ايده هاي جديد بيش از 1000 دانشجو و استاد از اين جشنواره و نمايشگاه ديدن خواهند كرد.
حايري بهره مندي از هوش مصنوعي در محصولات نوآورانه را امري اجتناب ناپذير دانست و افزود: امروز در آغاز يك گام بزرگ در مسير رشد صنعت برق با بهره مندي از توان و ظرفيت شركت هاي فناور و دانش بنيان هستيم و چنانچه در اين مسير، موفق حركت كنيم، بي ترديد در صنعت برق حرف اول را در دنيا خواهيم زد.
معاون برق و انرژي وزير نيرو در اين باره تصريح كرد: لازم است براي كالاي پيشرفته تامين زنجيره ايجاد كنيم و در نهايت با بهره مندي از هوش مصنوعي امكان صادرات تكنولوژي پيشرفته در صنعت برق فراهم شود.
وي همچنين يادآور شد: امروز در بحث توليد محصولات، انتقال و توزيع برق بيش از 90 درصد به خودكفايي دست يافته ايم و نيروگاههاي متعددي را با پيشرفته ترين فناوريها احداث كرده ايم به طوري كه برخي از تجهيزات و قطعات نيروگاهي داخلي را به كشورهاي اروپايي صادر مي كنيم.
جشنواره و فن بازار صنعت برق حلقه كنترلي براي ارتقاي تكنولوژي صنعت برق
حايري برگزاري جشنواره و فن بازار صنعت برق كشور را به عنوان يك حلقه كنترلي براي ارتقاي تكنولوژي صنعت برق برشمرد و خاطرنشان كرد: اين رويداد نوعي گفت و گوي بي واسطه در عرضه و تقاضاي فناورانه است و ايده هاي فناورانه تجاري سازي مي شوند.
معاون وزير نيرو با اشاره به اعمال حمايت هاي مالي به منظور تجاري سازي اين محصولات اضافه كرد: اين نكته مهم است كه به هر ميزان كه هزينه شود، 100 برابر آن بهره وري ايجاد خواهد شد.
معاون وزير نيرو با بيان اينكه جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق ايران با هدف به هم رساني ظرفيت هاي دانش بنياني كشور و چالش ها و نيازهاي صنعت برق شكل مي گيرد، گفت: در جشنواره و فن بازار به دنبال اين هستيم افق هاي جديد صنعت برق را به جامعه مخاطبان معرفي كنيم و تحولات صنعت برق را داخل كشور انعكاس دهيم تا در اين زمينه گام هاي جدي برداريم.
وي با اشاره به ضرورت آشنايي دانشجويان تحصيلات تكميلي با تحولات نوين صنعت برق، ادامه داد: ما هم در اين راستا برنامه داريم تا بتوانيم نيروهاي آينده وزارت نيرو را جهت دهي و نيازهاي صنعت برق كشور را به جامعه دانش بنيان واحدهاي فناوري كشور معرفي كنيم.
حايري اظهار داشت: براي ارتقاي صنعت برق كشور و هوشمند و رويت پذير كردن آن، به تسهيلات و فناوري هاي نويني نياز است و با ظرفيت داخل كشور و توانمندي هاي دانش بنيان و واحدهاي فناور و نيز جهت دهي مناسب از سوي وزارت نيرو در آينده مي توانيم علاوه بر كشور خودمان براي كشورهاي همسايه محصولات اين حوزه را صادر كنيم.
معاون وزير نيرو در پايان كمك به تامين مالي طرح هاي فناورانه و معرفي ظرفيت هاي واحدهاي فناور و شركت هاي دانش بنيان را از ديگر اهداف برگزاري جشنواره و فن بازار عنوان كرد.
بر اساس اين گزارش، نخستين جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق كشور همزمان با بيست و سومين نمايشگاه تخصصي صنعت برق از 23 تا 26 آبان در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود.
نظرات