شهریارتبریز/فهیمه لطف الهی: با توجه به اهمیت موضوع از یک سو و نیز تعداد قابل توجه شهروندان کم توان و ناتوان جسمی و حرکتی در شهر تبریز به طور کلی همه ارگان های دولتی در حیطه فعالیت خود باید رفاه حال ناتوانان جسمی و حرکتی را مد نظر قرار دهند و شهرداری کلانشهر تبریز نیز نسبت به حیطه وظایف خود در راستای مناسب سازی محیط از این قائده مستثنی نیست.
شهرداری تبریز از چندین سال گذشته اقدامات خوبی در این راستا انجام داده است و در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۱ هزار متر طول از معابر شهر تبریز را برای ناتوانان جسمی - حرکتی و نابینایان مناسب سازی کرده است.
روند رو به رشد مناسب سازی معابر شهری برای ناتوان جسمی و حرکتی
معاون فنی وعمرانی شهرداری تبریز در این خصوص می گوید: تلاش ما بر این است تا با رعایت اصل مناسب سازی در ساخت و سازها در جهت احقاق حق مسلم افراد ناتوان و کم توان جسمی و حرکتی برای حضور در اجتماع و دسترسی آنان به امکانات موجود گام برداریم.
سامان احمدزاده در ادامه بیان می کند: نگاه ما به بحث مناسب سازی معابر نباید محدود به معلولان باشد، بلکه معابر و گذرگاه های شهر باید بدون مانع طراحی و ساخته شود چرا که علاوه بر معلولان، شهروندان عادی نیز در گذر عمر و در مقطع سالمندی نیاز به محیطی امن و بدون مانع دارند تا بتوانند بدون نگرانی و زحمت در سطح شهر تردد کنند.
وی می افزاید: وضعیت فعلی معابر شهر تبریز در روند رو به رشد و پویا قرار گرفته و با همکاری خوب ایجاد شده شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز در سال جاری بودجه مناسبی جهت احصا مشکلات معابر شهری برای شهروندان و به ویژه ناتوانان جسمی و حرکتی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مناسب سازی محیط شهری توسط شهرداری تبریز بیان می کند: اصلاح و مناسبسازی پیادهروها، اصلاح هندسی و همسطح سازی در تقاطع ها، مناسب سازی در پارک های سطح شهر،حذف ناهمواریها از سطح پیاده روها و معابر و ایجاد مسیر ایمن برای تردد نابینایان، روپوشیده کرده جداول دوبل در مقابل خط کشی عابر پیاده از جمله مواردی است که در این راستا صورت گرفته است.
احمدزاده ادامه می دهد: واحد بهسازی و مناسب سازی معاونت فنی و عمرانی پس از بازدیدهای گسترده به همراه مسئولان ذیربط و آسیب شناسی های لازم و نیز تهیه چک لیست برای تمامی پیاده رو ها، پارک ها و سرویس بهداشتی های عمومی موجود اقدام به تنظیم برنامه عملیاتی پنج ساله کرده که بر این اساس نسبت به اولویت های تعیین شده، پروژه های ضروری را اجرا می کنیم. .
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداری تبریز تمام تلاش خود را در راستای اجرای کلیه استانداردها نسبت به وضع موجودانجام می دهد اضافه می کند: در این راه و برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب نیازمند همکاری بقیه واحد ها، ارگان ها و سازمان ها و حتی شهروندان نیز هستیم تا اقدامات انجام یافته توسط هر بخش اقدامات اجرایی یکدیگر را پوشش داده و هماهنگ و با یک هدف صورت گیرد.
به گفته وی عملیات بهسازی در مناطق دهگانه شهرداری تبریز از جمله مسیرهای خیابان مصطفی خمینی، بهسازی معابر شهری-پیاده رو بیمارستان امام رضا، مناسب سازی مقابل بیمارستان شهدا در گلشهر، مناسب سازی کفسازی ورودی و پیاده رو های داخل پارک مشروطه، کفسازی و مناسب سازی حد فاصل خطیب تا نصف راه و نصف راه تا قطران با شتاب در حال اجرا است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز در ادمه در خصوص اقدامات اساسی واحد مناسب سازی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تبریز نیز اینگونه بیان می کند: با فعال شدن هر چه بیشتر این واحد برای ایجاد هماهنگی و پیگیری و نظارت بر مناسب سازی در سطح شهر و تشکیل جلسات مستمر، پیگیری انجام وظایف مناطق در قبال موضوع مناسب سازی و تسهیل دسترسی معلولان،سالمندان و ... اقدامات بسزایی صورت گرفته است.
وی می افزاید: از جمله این اقدامات بررسی ضوابط، مقررات و دستورالعمل های موجود در زمینه مناسب سازی اماکن و فضاهای شهری، ارائه اطلاعات و آمار اجرایی، تهیه کتابچه و بروشور ،جلسات مستمر با جامعه هدف(سالمندان، ناتوانان ذهنی، زنان باردار، افراد دارای معلولیت و کودکان)جلسات با موسسه نابینایان بصیر و نماینده جامعه معلولین جهت بررسی مشکلات موجود و تسریع در رفع آن ها و نیز تهیه و ابلاغ دستورالعمل و چک لیست ها است.
احمدزاده در پایان می گوید: امید است با همت مضاعف در انجام اقدامات مناسبسازی محیط شهری، تمام شهروندان و اقشار مختلف بتوانند از امکانات خدماتی اجتماعی و رفاهی شهر بهره لازم را برده و بدون هیچگونه مانعی در سطح شهر تردد داشته باشند.
پروژه های بهسازی معابر در سطح مناطق دهگانه شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۲
نظرات