يادداشت؛ جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق ايران ...
به گزارش
پايگاه خبري توانير
، پيوند دانشگاه و صنعت، يكي از شناخته شده ترين راههاي رسيدن به توسعه اقتصادي و اجتماعي بوده به گونه اي كه توسعه جوامع سخت به چند و چون همبستگي و پيوستگي ميان اين دو نهاد، وابسته شده است. به سخن ديگر، دستيابي به توسعه ملي، توجه به همبستگي بخش صنعت و دانشگاهها را ايجاب مي كند. برآمده از نيازهاي دوسويه و لزوم سرعت بخشي به فرايند توسعه است.
توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه به دليل اثرات و پيامدهاي بسيار مثبت آن در ايجاد تحول فناورانه، اقتصادي و اجتماعي از ديرباز مورد توجه سياست گذاران و برنامه ريزان دانشگاهي و صنعت قرار داشته و تلاشهاي فراواني براي ايجاد پيوندي اثربخش بين صنعت و دانشگاه صورت گرفته است. همكاري و ارتباط صنعت و دانشگاه مزاياي فراواني به همراه دارد كه از جمله آن، مزاياي اجتماعي، تامين منافع دانشگاه و همين طور صنايع است كه برايند آن به عنوان يكي از مولفه هاي اصلي پيشرفت هر كشوري محسوب مي شود.
دانشگاه ها از يك سو تامين كننده نيروي انساني علمي و متخصص در سطح عالي هستند و از سويي ديگر بسياري از تواناييهاي علمي، تحقيقاتي و آزمايشگاهي در دانشگاهها مستقر است، يعني دو پيش شرط اساسي توسعه صنعتي در دانشگاهها است. از طرفي صنعت نيز ضمن اينكه مكاني براي تجربه آموخته هاي دانشگاهي به شمار مي رود به نيروي انساني آموزش ديده براي مشاغل مديريتي و تحقيق و توسعه نياز دارد. رابطه دوسويه دانشگاه و صنعت مي تواند منافع متقابلي براي هر دو در بر داشته باشد.
از يك سو توان پاسخگويي دانشگاهها به نيازهاي اقتصادي و گاه اجتماعي جامعه را دارد و از اين راه جامعه را در دستيابي به توسعه اقتصادي ياري مي رساند و در ازاي آن دانشگاه ها از تجربه هاي صنعت در آموزش هاي خود بهره مي گيرد و علم و عمل را در هم مي آميزد تا نتيجه بهتري حاصل آيد. از سوي ديگر صنعت نيز با توجه به ارتباط مستمر با دانشگاه بتواند نيازهاي تخصصي خود را به نحوي مطلوب تامين كرده و نيروهاي متخصص مورد نياز خود را به گونه اي مناسب به دست آورد و با انجام طرحهاي پژوهشي خود در قالب همكاري با دانشگاه قادر شود در به روز كردن علم و تخصص و فناوري خود كمكي موثر گيرد.
نخستين جشنواره و فن بازار تخصصي صنعت برق ايران مي تواند نمونه بسيار قابل توجهي از آغاز اين ارتباط باشد كه از سوي وزارت نيرو، با هدف شناسايي و رفع چالشهاي صنعت برق برگزار خواهد شد.
برگزاري اين جشنواره با آرمان «رشد توليد و مهارم تورم»، استفاده از ظرفيت موسسات و شركتهاي دانش بنيان و همچنين تسهيل فرآيند تجاري سازي فناوري در حوزه هاي مختلف مرتبط با نيرو با هدف شناسايي و رفع چالش هاي صنعت اعلام شده است.
به هر روي با برگزاري چنين جشنواره هايي به عنوان آغازگر ارتباط جدي صنعت و دانشگاه مي توان فضاي ارتباطي جامعه علمي و دانشگاهي را با هدف شناسايي چالشها و ظرفيتهاي صنعت برق كشور، فراهم كرد و بستر ارائه و معرفي ايده ها، پژوهشها و دستاوردهاي علمي و صنعتي اين حوزه، معرفي محصولات و خدمات مرتبط، جلب همراهي و كمك در تامين مالي و فني اجراي طرحهاي مبتني بر فناوريهاي نوين و ايده هاي نو، معرفي نيازهاي شركت هاي فعال، هم انديشي و تبادل دانش و اطلاعات و تجارب و آگاهي از جديدترين دستاوردهاي علمي و ظرفيتهاي فني و مهندسي صنعت برق كشور را ميسر ساخت.
نظرات