ایران صادرکننده خدمات فنی و مهندسی هوانوردی شد
دبیرکل انجمن متخصصان الکترونیک هواپیمایی همزمان با ۴ مهرماه (۲۵ سپتامبر) که سالروز جهانی متخصصان الکترونیک هوانوردی نامگذاری شده است از قابلیت صدور خدمات فنی و مهندسی هوانوردی ایران به خارج از کشور خبر داد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) وحید فخاری در گفتوگو با ایسنا ضمن تشریح فعالیتهای ایران در این زمینه اظهار کرد: با توانمندشدن ایران در زمینه الکترونیک هواپیمایی و برخورداری از متخصصان ماهر بومی، هماکنون ایران در تعمیر و نگهداری، نصب، راهاندازی و مدیریت سیستمهای الکترونیک ترافیک هوانوردی خودکفا شده است.
وی ادامه داد: ارائه خدمات ایمن و مستمر ناوبری هوایی در فضای پروازی کشور جمهوری اسلامی ایران با به کارگیری طیف وسیعی از تجهیزات الکترونیک هوایی که زیرساخت تجهیزات مهندسی ترافیک هوایی را شکل میدهند، ممکن شده است.
*** کسب انطباق ۱۰۰ درصد با الزامات ایکائو
وی هم چنین تصریح کرد: متخصصان الکترونیک ایمنی ترافیک هوایی (ATSEP) با طراحی شبکهها و سیستمها و بهکارگیری ایمن و اطمینان از برقراری استانداردهای لازم ارائه خدمات ایمن و مستمر تجهیزات مهندسی ترافیک هوایی را تضمین میکنند، بهگونهای که مطابق نتایج ممیزی ایکائو، کشورمان توانست در حوزه مخابرات هوانوردی انطباق ۱۰۰ درصد با الزامات ایکائو را به دست آورد.دبیرکل انجمن متخصصان الکترونیک هواپیمایی خاطر نشان کرد: به دنبال این موفقیت برخی از کشورها خواستار ارائه آموزش درباره چگونگی استقرار سیستمهای مذکور در کشورشان شدند و به بازدید از این سیستمها در داخل پرداختند.
فخاری بستر کاربردی آییننامه مخابرات هوایی که بعد از وقفه ۶۰ ساله چندی پیش توسط سازمان هواپیمایی کشوری تدوین و از سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد، را در تجهیزات الکترونیکی هواپیمایی شامل تجهیزات ارتباطی، ناوبری و نظارتی عنوان کرد.
وی همچنین یادآور شد: هماکنون جمهوری اسلامی ایران در زمینه تعمیر و نگهداری، نصب و راهاندازی سیستمهای هوانوردی هیچگونه وابستگی به خارج از کشور ندارد و دراین زمینه خودکفاست.
*** لزوم پوشش کشور با سامانههای مختلف الکترونیک هوایی
دبیرکل انجمن متخصصان الکترونیک هواپیمایی در ادامه افزود: کشور پهناور ایران دارای توسعه متوازن است به همین منظور باید منطقهای وسیع به پهنای کشور تحت پوشش سامانههای مختلف الکترونیک هوایی قرار گیرد.
فخاری با بیان اینکه ظرفیت عبور و مرور از فضای کشور رابطه مستقیم با تعداد، کیفیت و خروجی سیستمهای هوانوردی دارد، افزود: پیشرفتهای حاصل شده در زمینه الکترونیک هواپیمایی، فضای ایمنی را در اختیار تمام شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی برای استفاده از آسمان ایران قرار داده است.
وی در ادامه به تعامل سازنده و مطلوب سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی اصلی صنعت با NGOهای تخصصی صنعت حملونقل هوایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بخش اعظم دستورالعمل آییننامه مذکور تدوین و نظامنامه عملیات مخابرات هوانوردی توسط شرکت فرودگاههای کشور تهیه و به تایید سازمان هواپیمایی کشوری رسیده است.
نظرات