به گزارش شهریار به نقل از عصر ایران، یکی از مشکلاتی که افراد سیگاری با آن مواجهاند ناامیدی نسبت به مزایای ترک این ماده نیکوتینی است. سیگاریها میگویند در صورت ترک سیگار مگر قرار است چند سال عمر کنم؟ شاید اگر بدانند با ترک سیگار ۱۰ سال به عمرشان اضافه میشود، نظرشان عوض شود و نسبت به کنار گذاشتن هر چه سریعتر سیگار اقدام کنند.
اما شاید آنها ندانند که بر اساس نتایج تحقیقات جدید انجام گرفته در دانشگاه تگزاس، با ترک سیگار حتی افراد سرطانی میتوانند امیدوار به ۴ سال زندگی بیشتر و در عین موفقیت باشند یعنی دچار سختیها و عوارض ناشی از بیماری نشوند چه رسد به افراد سیگاری که هنوز به سرطان مبتلا نشدهاند.
نتایج این تحقیقات در حالی اعلام میشود که آمار مرگ و میر سالانه افراد بر اثر سیگار در ایران بسیار نگران کننده است. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت در مهر امسال سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست میدهند و در سال ۱۴۰۰ نیز ۳ درصد به مردان و ۱۱ درصد به تعداد زنان سیگاری اضافه شده است.
اما اگر آگاهیها نسبت به مزایای ترک سیگار افزایش یابد شاید در سالهای آینده شاهد کاهش آمار سیگاریها در کشور باشیم. نکتهای که بسیاری از افراد سیگاری از آن غافل هستند، این است که در صورتی که حتی به سرطان هم مبتلا نشوند، دوران پیری سختی را همراه با نواع بیماریهای گوناگون ناشی از سیگار از سر خواهند گذراند. البته این در صورتی است که به هزینههای هنگفت درمانی بیماران سیگاری اشاره نکنیم.
بر پایه گزارشهایی که اخیرا و از جمله در سایت سی دی سی متعلق به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا انتشار یافته، ترک سیگار در افراد عادی میتواند ۱۰ سال به عمر آنها اضافه کند، ۱۰ سال موفقیت آمیز که به معنای آن است که افرادی که سیگار را ترک کردهاند در سالهای پیری کیفیت زندگیشان چندان دچار افت نخواهد شد.
چند دقیقه اول: ضربان قلب کاهش مییابد.
۲۴ ساعت: سطح نیکوتین در خون به صفر می رسد.
چند روز: سطح مونوکسید کربن در خون به سطح فردی که سیگار نمیکشد کاهش مییابد.
۱ تا ۱۲ ماه: سرفه و تنگی نفس کاهش مییابد.
۱ تا ۲ سال: خطر حمله قلبی به شدت کاهش مییابد.
۳ تا ۶ سال: خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب نصف میشود.
۵ تا ۱۰ سال: افزایش خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو و حنجره به نصف کاهش می یابد. خطر سکته مغزی کاهش مییابد.
۱۰ سال: خطر ابتلا به سرطان ریه بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال به نصف کاهش مییابد. خطر ابتلا به سرطانهای مثانه، مری و کلیه نیز کاهش می یابد.
۱۵ سال: خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در افراد سابقا به نزدیک به افرادی که تا کنون سیگار نکشیدهاند کاهش مییابد.
۲۰ سال: خطر ابتلا به سرطانهای دهان، گلو و حنجره به اندازه افرادی که تا کنون سیگار نکشیدهاند کاهش مییابد. خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده به نزدیک افرادی که تا کنون سیگار نکشیدهاند کاهش مییابد. خطر اضافه شدن سرطان دهانه رحم نیز نصف میشود.
- وضعیت سلامتی را بهبود می بخشد و کیفیت زندگی را افزایش می دهد.
- خطر مرگ زودرس را کاهش میدهد و میتواند تا ۱۰ سال به امید به زندگی اضافه کند.
- خطر بسیاری از اثرات نامطلوب سلامتی، از جمله بیماری های قلبی عروقی، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، سرطان و پیامدهای بد سلامت باروری را کاهش میدهد.
- برای سلامت زنان باردار و جنین و نوزادان آنها مفید است.
- بار مالی که سیگار بر دوش افراد سیگاری، سیستمهای مراقبتهای بهداشتی و جامعه وارد میکند را کاهش میدهد.
ترک سیگار بهترین راه برای محافظت از اعضای خانواده، همکاران، دوستان و دیگران در برابر خطرات سلامتی مرتبط با تنفس دود سیگار است.
نظرات