به گزارش شهریار به نقل از ایرنا، علیرضا سلیمانی روز سه شنبه در حاشیه چهل و ششمین نشست مشترک مرزی راهآهنهای منطقه آذربایجان و منطقه پنج مالاتیای ترکیه در تبریز افزود: هدف اصلی این نشست بررسی مسائل فنی و تجاری حمل و نقل ریلی بین ۲ کشور با هدف افزایش حجم مبادلات ریلی است.
وی ادامه داد: ایران تلاش دارد با فعال تر کردن کریدور شرق به غرب سطح مبادله تجاری از طریق راه آهن بین ۲ کشور چه به طور ترانزیت و چه به طور صادرات و واردات افزایش دهد به طوری که هدف در مرحله اول رساندن سطح مبادلات بار به یک میلیون تن در سال است.
سلیمانی گفت: ۲ راه آهن ظرفیت های بیشتری در این زمینه دارند از این رو و بر اساس تصمیمات گرفته شده تلاش می کنیم که به این رقم دست یابیم.
وی ادامه داد: حمل و نقل بار توسط شرکت های بخش خصوصی در ایران و شرکت حمل و نقل ترکیه انجام می شود و توان واگنی و لجستیک (پشتیبانی) برای تحقق این هدف را داریم و توسعه هر چه بیشتر مبادلات بین ۲ کشور بستگی به تقاضا در ۲ سمت از لحاظ حجم کالا دارد.
وی افزود: تلاش بر این است در این راستا بازرگانان و تاجران بیشتری را جلب کنیم و بارهای ریل پسند را به سمت حمل و نقل ریل جذب کنیم.
خروجی نشست های مشترک ارایه راهکار مناسب برای رفع مشکلات است
مدیر منطقه پنج راه آهن مالاتیای ترکیه نیز با اشاره به اهداف برگزاری این نشست ها گفت: در این جلسات و نشست ها به دنبال ارزیابی و رفع تک تک مشکلات متقابل هستیم و تاکنون راهکارهای خوبی برای بسیاری از مشکلات یافته ایم.
علی کارابَی با بیان اینکه این جلسات سالانه ۲ بار در ۲ کشور برگزار می شود و ۲۳ سال از برگزاری نخستین جلسه می گذرد، ادامه داد: هدف این جلسات توسعه هرچه بیشتر حمل و نقل ریلی بین ایران و ترکیه و رساندن میزان مبادلات حداقل به یک میلیون تن در سال است.
وی گفت: رسیدن به این رقم با توجه به ظرفیت های ۲ طرف دور از دسترس نیست که امیدوارم در سال های پیش رو به این رقم برسیم.
مدیر منطقه ای شرکت تاشیماجیلیک (حمل و نقل) نیز در این نشست گفت: بررسی مشکلات موجود و توسعه حمل و نقل بار از طریق ریل از اهداف مهم نشست های دو جانبه است.
عبدالقادر تاش بیان کرد: اکنون ۶۰۰ هزار تن بار از طریق ریل بین ۲ کشور مبادله می شود و روزانه ۶۰۰ واگن برای جابجایی این میزان بار بر روی ریل ها در حرکت اند که اگر تسهیل سازی شود می توانیم به رقم یک میلیون تن در سال برسیم.
به گزارش ایرنا، راهآهن آذربایجان به عنوان یکی از نواحی ۲۱گانه راهآهن ایران در محورهای تبریز - میانه، تبریز- جلفا، تبریز- رازی، مراغه - ارومیه و در آینده نزدیک میانه - بستان آباد فعال است و خطوط ریلی این ناحیه به حدود یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر می رسد.
راهآهن آذربایجان به استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل خدمترسانی میکند.
نظرات