به گزارش شهریار به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر تبریز، دویستوسیوششمین جلسه فوقالعاده شورای اسلامی شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه درگذشت هنرمند پیشکسوت علی حاجیپور را به خانواده آن هنرمند فقید و جامعه فرهنگ و هنر تبریز تسلیت گفت.
در این جلسه دفترچه تعرفه عوارض محلی پیشنهادی شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۴، با حضور اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفت.
براساس رای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، احداث شهربازی اعم از روباز و روپوشیده با اخذ مجوز از سازمان سیما منظر شهری و مناطق شهرداری در کاربری مربوطه شامل عوارض پروانه ساختمانی نیست.
در ادامه، احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در اصلاح یکی از مواد تعرفه عوارض محلی پیشنهادی شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: در مسیرگشاییهایی که در بودجه ذکر نشده و مالک براساس طرح تفصیلی، عقبکشی کرده، شهرداری مکلف شود برای مسیرگشایی شخصی، غرامت پرداخت کند و از ردیف پیشبینی نشده در صورت درخواست مالک، پروانه معادلسازی شود که در گذرهای زیر ۱۲ متر، ۱۰ برابر غرامت و در گذرهای بالای ۱۲ متر، معادلسازی لحاظ شود.
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: گزارشهایی مبنیبر اینکه همکاران شهرداری در صدور سند و امتیاز شهروندان تعلل میکنند، وجود دارد که باید به این موضوع توجه کرد.
وی گفت: کوچههای زیر ۱۲ متر در تبریز زیاد است و غرامت زیر ۱۲ متر با مشکل مواجه است چراکه با تسهیلات تشویقی همپوشانی دارد.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، رییس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهبود فضای کسبوکار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در صورتی که چند سال از عقبکشی گذشته باشد و امتیاز در پرونده ضبط شود، نرخ چه سالی در تخفیف صدور پروانه حساب میشود؟
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه، گفت: پس از عقبکشی حق و حقوق شهروندان باید پرداخت شود چراکه عدم پرداخت مانع از اشتیاق شهروندان برای عقبکشی میشود. باید تمهیداتی اندیشیده شود که شهروندان به این مسئله مشتاق شوند. شهرداری نیز خود را به پرداختها مکلف کند و هر کس هم خواست، پروانه ساختمانی بگیرد.
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شهری شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: عبارت "درخواست مالک" روند را شفافتر کرده است که در صورت درخواست معادلسازی شود.
وی ادامه داد: درخصوص عقبکشی زیر ۱۲ متر، چالشی که مطرح است این است که این مسیرها باید در بودجه مصوب شوند. نگاه واقعبینانه باید تکلیف بودجهای باشد که باید بررسی شود آیا توان تحقق این امر را خواهد داشت؟
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: این مسئله، امتیازبندی و در بودجه لحاظ شده و عقبکشی زیر ۱۲ نیز بر اساس پیشنهاد بودجهای تکلیف شود.
یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: مراجعه تعدادی از شهروندان بهدلیل عدم پرداخت غرامت مسئلهای است که باید به آن توجه ویژه شود چراکه عقبکشی این شهروندان برای تسهیل تردد و در راستای منافع شهر بوده است.
در ادامه، براساس رای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مصوب شد برای افزایش رغبت در ساختوساز در محدوده شهری تبریز، آن عده از اشخاص حقیقی و حقوقی که عضو انجمن انبوهسازان استان آذربایجانشرقی بوده و نسبت به اخذ پروانه ساختمانی برای ۲۰ واحد مسکونی و بیشتر اقدام نمایند طبق ضوابط انبوهسازی از ۱۰ درصد کاهش مبنای محاسبه عوارض پروانه ساختمانی برخوردار خواهند بود.
علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: اگر بند سال گذشته (۲۰ درصد) عملی نشده، بند فعلی (۴۰ درصد) هم بلااثر است. باید راهکار ارائه شود که این مسئله چگونه پیش برود. همچنین آنچه که در سال قبل لحاظ شده بود، امسال نیز مدنظر باشد.
روحالله رشیدی با تاکید بر اینکه صلاحیت انبوهسازان توسط راه و شهرسازی است، گفت: مبنای تصمیمگیری در این خصوص باید حل شود.
یاسین بجانی نیز بر مد نظر قراردادن تمامی سازندگان در این ماده تاکید کرد.
حجتالاسلام رسول برگی نیز بر اینکه لحاظ اشخاص غیر از انجمن انبوهسازان منجر به ضرر مردم خواهد شد، تاکید کرد چراکه با توسیع گستره موضوع، پای بسازبفروشها که سابقه خوبی ندارند، به موضوع باز خواهد شد.
پرویز هادی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز اظهار کرد: این مسئله، به نفع مردم نیست چراکه قیمت مسکن با تورم پیش میرود و به نفع سازنده است.
همچنین در این جلسه کاربری اداری نیز در کنار کاربریهای تجاری و خدماتی لحاظ شد که بهدلیل اشباع شدن تجاری و نیز عدم توجیه اقتصادی احداث تجاری در برخی از مناطق، مالکین درخواست تبدیل تجاری و خدماتی به مسکونی را میکنند.
حجتالاسلام رسول برگی در این خصوص گفت: در تعرفه باید این تبصره اضافه شود و مابهالتفاوت تعرفه به روز برای تبدیل اداری به مسکونی اخذ شود.
شرایط عمومی جهت بهرهمندی از تخفیفات و سیاستهای تشویقی برای ساختمانها، مصوبه امروز شورانشینان تبریز در عمارت تاریخی ساعت بود.
شرایط عمومی جهت بهرهمندی از تخفیفات به شرح زیر است:
- ۵ درصد عوارض زیربنای مسکونی تا سقف ۲۰ درصد مبنای کاهش عوارض زیربنای مسکونی تخفیف اعمال میگردد و با احتساب سایر تخفیفات مندرج در این تعرفه (در صورت شمول) این میزان از ۳۰ درصد کل عوارض زیربنای مسکونی بیشتر نخواهد شد.
- تخفیفات موضوع این شیوهنامه، شامل پروانههای ساختمانی مسکونی بوده و با درخواست و تعهد رسمی و اجرایی مالک/متقاضی و گواهی مرجع رسمی ذکرشده و با درج مشخصات فنی به هنگام صدور پروانه ساختمانی (جدیداالحداث) اعمال و صدور پایان کار منوط به رعایت کامل این مقررات و ارائه است.
بر اساس رای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، مصوب شد ساختمانهایی که جهت کاهش مصرف انرژی ساختمان بر مبنای ویرایش چهارم مبحث ۱۹ مقررات ملی با رعایت ضوابط آییننامه ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف، براساس استانداردهای رده انرژی "ساختمان کم انرژی + EC" و "ساختمان بسیار کمانرژی ++ EC" بنا بر گواهی سازمان نظاممهندسی طراحی و اجرا گردند، مشمول تخفیف شوند.
بر اساس دیگر مصوبه اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، ساختمانهایی که برای استفاده از انرژیهای پاک وفق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان (ویرایش سال ۹۸ و اصلاحات بعدی آن) نسبت به تامین بخشی از انرژی مصرفی خود، طراحی و به تایید مهندسین ناظر و سازمان نظام مهندسی رسیده باشد، مشمول این تخفیف خواهند بود.
همچنین ساختمانهایی که در آنها تصفیه و بازیابی مجدد آب و استفاده از تصفیه فاضلاب خانگی برای کاهش مصرف آب بخشی از نیازهای ساختمان، بنا بر گواهی سازمان نظاممهندسی و تایید شرکت آب و فاضلاب شهر تبریز طراحی و اجرا گردد، مشمول تخفیف مصوب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز خواهند شد.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز و رییس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: شهروندان باید نسبتبه این مصوبه شورا درخصوص تخفیفات مطلع شده و از آن برخوردار شوند تا شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم.
در ادامه، حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر رییس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهبود فضای کسبوکار گفت: بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی ثبتشده در تبریز وجود دارد که توازنی بین هزینهکرد و درآمد برای سرمایهگذاری وجود ندارد.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز بر اینکه ضوابط میراث بزرگترین مانع مرمت و ساماندهی خانههای تاریخی است، تاکید کرد.
کاهش صددرصدی مبنای محاسبه کلیه عوارض صدور مجوز، برای بهرهبرداری بهعنوان رستوران، قهوهخانه سنتی، مرکز عرضه محصولات فرهنگی، هنری و صنایعدستی و کاهش صددرصدی کلیه عوارض صدور مجوز، برای بهرهبرداری بهعنوان هتل، مسافرخانه، مهمانپذیر و مهمانسرا، موزه شخصی، خانه موزه (خانه تاریخی قابل بازدید برای عموم)، نمایشگاه و گالری هنری و مراکز ارائه خدمات فرهنگی و هنری انتفاعی توسط اعضای شورای اسلامی شهر تبریز تصویب شد.
حجتالاسلام رسول برگی با اشاره به اینکه در تبریز شهربازی وجود ندارد، گفت: کمبود فضاهای تفریحی زنگ خطری برای کودکان است و باید تسهیلاتی برای تحقق این مهم تخصیص یابد.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این خصوص گفت: تسهیلات تخصیص یافته اما سرمایهگذار تمایل ندارد. در سالهای گذشته، ائلگلی را جمع کردیم اما برای جایگزین آن تدبیر نکردیم.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: وقتی شهرداری ورزشگاه ایجاد میکند، چرا اقدام به ایجاد شهربازی نمیکند؟ پیشنهاد میکنیم به این مسئله نیز ورود کند.
در ادامه جلسه بهای خدمات آرامستانها توسط اعضای شورا مورد بررسی قرار گرفت.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: باید درخصوص تعیین محلی برای دفن شهروندان تدبیر و در بودجه سال آتی لحاظ شود.
وی ادامه داد: مردم با گرانی گرفتارند؛ هزینه دفن و کفن نباید افزایش یابد بلکه در عوض کمکهایی به وادی رحمت شود.
عضو شورای اسلامی اسلامی تبریز گفت: ترافیک در مناسبتها، یکی از معضلات وادی رحمت و محورهای مواصلاتی است که باید تمهیدات لازم اندیشیده شود و ترافیک آزاردهنده کاهش یابد.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: باید ببینیم شورا و شهرداری چه میتواند بکند تا هزینهها بالاتر نرود. این قیمتها نباید افزایش یابد چراکه شاهد اعتراض و انتقاد مردم در این خصوص هستیم.
علیرضا نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید ببینیم توسعه آرامستان چگونه خواهد بود؟ بودجه سازمان آرامستانها تاکنون تحقق یافته است. حاضریم افزایش تعرفه تصویب شود و حداکثر و میانگین تعیین شود به شرطی که شورا متهم نشود.
وی همچنین گفت: خرید زمین برای توسعه آرامستان به شهرداری تکلیف شود و در خصوص افزایش نرخ خدمات توافق شود.
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز با اشاره به دلالی زمین در محوطه وادی رحمت، بر ضرورت خرید زمین برای توسعه آرامستان تاکید کرد.
نظرات