به گزارش شهریار به نقل از خبرگزاری فارس- علی عباسی: همچنان که امیرکبیر، آن مصلح بزرگ تاریخ ایران، در هنگامه عزیمت از تبریز به تهران، با دلی سرشار از امید و ارادهای پولادین، زمزمه میکرد که "میروم تا تهران را چون تبریز، مهد تجدد و نوآوری سازم"، اکنون نیز تبریز با کولهباری از فرهنگ، هنر و تاریخ غنی خود، به تهران آمده تا جلوهای دیگر از تمدن کهن این مرز و بوم را به نمایش بگذارد.
به گفته یعقوب هوشیار، شهردار تبریز رویداد ملی هفته فرهنگی تبریز باهدف معرفی ظرفیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی این شهر، از ۲۲ تا ۲۹ بهمنماه در پایتخت برگزار میشود. این رویداد، فرصتی ارزشمند برای آشنایی پایتختنشینان بافرهنگ غنی آذربایجان و تبریز است؛ شهری که از دیرباز در حوزههای فرهنگی و هنری، بهویژه در زمینه معماری، ادبیات و هنرهای تجسمی پیشتاز بوده است. تبریز، این بار با برنامههای متنوعی از جمله نمایشگاههای هنری، اجراهای موسیقی، نمایش، نمایش فیلم، کارگاههای آموزشی و غرفههای غذا و سوغات، مهمان پایتخت خواهد بود.
هفته فرهنگی تبریز در تهران، با برنامههای متنوعی در چند نقطه متفاوت در پایتخت میزبان علاقهمندان خواهد بود. در این راستا در ایان هفته تبریز، بوستان لاله میزبان هنرنمایی هنرمندان، نمایش صنایعدستی، سوغات، خوراکهای سنتی، میراث و اجرای مراسم میدانی از تبریز و آذربایجان خواهد بود.
همچنین در این ایام در بوستان گفتوگو، خوراکهای محلی، سوغات، صنایعدستی و میراث جهانی و معنوی منطقه آذربایجان به اهالی تهران معرفی میشود.
بهموازات این برنامهها، شبهای موسیقی و سینما با محوریت فرهنگ تبریز و آذربایجان به میزبانی خانه هنرمندان تهران اجرا خواهد شد. اما مراسم اختتامیه هفته فرهنگی تبریز برج میلاد خواهد بود. اهالی فرهنگ و هنر و خادمان این کهنشهر در بلدیه تبریز برنامه ویژه شب تبریز در ۲۸ بهمن را بهعنوان اختتامیه باشکوه هفته فرهنگی در برج میلاد تقدیم تهرانیها خواهند کرد.
رویداد هفته فرهنگی تبریز که همزمان با راهپیمایی ۲۲ بهمن از تقاطع خیابانهای آذربایجان و آزادی آغاز میشود، با اهدافی نظیر معرفی ظرفیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی تبریز در سطح ملی، ایجاد فرصتهای جدید برای این شهر و منطقه آذربایجان، و همچنین تقویت تعاملات فرهنگی میان تبریز و تهران برگزار میشود. همچنین، بهرهگیری از ظرفیت تبریزیها و آذربایجانیهای مقیم تهران که بسیاری از آنان از نخبگان و چهرههای تاثیرگذار فرهنگی و اجتماعی هستند، از اهداف مهم این رویداد است.
هفته فرهنگی تبریز با ۳۱ برنامه متنوع در قالب ۸ هدف عمده در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و سرمایهگذاری برگزار میشود. این اهداف شامل مواردی مانند: توسعه گردشگری فرهنگی، جذب سرمایهگذاری در پروژههای فرهنگی، تقویت دیپلماسی فرهنگی و معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری تبریز به نسل جوان است. از جمله رویدادهای اصلی این هفته میتوان به همایش جوان انقلابی، دیپلماسی فرهنگی و جهان شهر تبریز، بزرگداشت شهدای محراب، جشن بزرگ ولادت حضرت مهدی (عج) و شب فرهنگی تبریز در برج میلاد اشاره کرد.
همچنین، نمایشگاههای فرهنگی در بوستان لاله و دیگر بوستانهای تهران دایر خواهد شد.
مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر اهمیت این رویداد، اعلام کرده است که اجرای آن تنها بر عهده شهرداری نیست و تمام دستگاههای مرتبط با حوزه فرهنگ باید در آن مشارکت داشته باشند.
شهردار تبریز، همچنین به حضور دکتر مسعود پزشکیان در راس دولت اشاره کرد و آن را ظرفیتی بزرگ برای تبریز دانست که میزان بهرهبرداری از آن، به تلاش و برنامهریزی دقیق مدیران آذربایجان بستگی دارد.
یعقوب هوشیار با بیان اینکه بسترهای فرهنگی میتوانند زمینهساز پیشرفت در حوزههای اقتصادی و اجتماعی باشند، هفته فرهنگی تبریز در تهران را در همین راستا تعریف کرد. با وجود اهمیت و ظرفیت بالای فرهنگی تبریز، جای بسی تاسف است که رویداد هفته فرهنگی تبریز در تهران پس از سال ۱۳۹۶، تا به امروز برگزار نشده بود. این وقفه طولانی، بیشک خسرانی برای شهر و فرهنگ غنی آن بوده است.
فرصتهای بسیاری برای معرفی جاذبههای فرهنگی و هنری تبریز و تعاملات بیشتر با پایتخت، ازدسترفته است. امید است با برگزاری این رویداد، جبرانی برای این تاخیر صورت پذیرد و به اهمیت و ضرورت تداوم اینگونه رویدادها در جهت توسعه فرهنگی کشور توجه بیشتری شود. باتوجهبه تجارب گذشته در خصوص برگزاری چنین برنامههایی، موفقیتهای احتمالی این رویداد و استقبال مردم از آن، پیشنهاد میشود که هفته فرهنگی تبریز تنها به تهران محدود نشود و بهصورت متناوب در سایر شهرهای مهم و پرجمعیت کشور نیز برگزار شود.
شهرهایی همچون اصفهان، شیراز، رشت، مشهد، بندرعباس، اهواز، بوشهر، همدان، زنجان، اردبیل و ارومیه، هر کدام دارای ظرفیتها و پتانسیلهای فرهنگی خاص خود هستند و میزبانی از هفته فرهنگی تبریز میتواند به تعاملات بیشتر فرهنگی، گسترش گردشگری و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در این شهرها منجر شود. این رویکرد علاوه بر معرفی فرهنگ تبریز، به تقویت همبستگی ملی و تبادل فرهنگی در سراسر کشور کمک خواهد کرد.
در نهایت میتوان گفت، هفته فرهنگی تبریز در تهران، فرصتی ارزشمند برای معرفی فرهنگ غنی و پویای این شهر است. انتظار میرود که این رویداد با استقبال گرم مردم روبرو شود و آغازی برای تعاملات فرهنگی بیشتر و پایدارتر بین تبریز و دیگر شهرهای ایران باشد. این رویداد نه فقط یک برنامه شهری، بلکه یک تلاش ملی در جهت حفظ و ترویج فرهنگ بومی تبریز و آذربایجان است که میتواند الگویی برای دیگر شهرها نیز باشد.
تبریز مرا به جای جان خواهد بود پیوسته مرا ورد زبان خواهد بود
تا در نکشم آب چرنداب و گجیل سرخاب زچشم من روان خواهد بود
نظرات