به گزارش شهریار ، این نشست ابتدا با پخش ۹ فیلم کوتاه از سینماگران تبریزی آغاز گردید و سپس توسط اساتید این حوزه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
احمدالستی استاد دانشگاه، در خصوص وجوه مشترک بین فیلم های پخش شده گفت: آنچه که به وضوح مشاهده می شود، این است که فیلمسازان تبریزی تلاش انسان برای رسیدن به آمار و اهدافی را که گاه در ضمیرناخودآگاه آنها خانه دارد، به تصویر می کشند.
وی افزود: درام را می توان نقطه قوت این فیلم ها دانست که تعلق خاطر و دلبستگی را به قلب و روح مخاطب انتقال می دهد.
این استاد دانشگاه، با برشمردن دیگر موفقیتهای فیلمسازان تبریزی اظهارداشت: خوشبختانه نه تنها در حوزه فیلم کوتاه، بلکه در حوزه فیلم جوان و فیلمهای بلند نیز شاهد آثار بسیار موفقی از هنرمندان تبریزی هستیم.
همچنین کمال تبریزی، کارگردان نام آشنای سینمای ایران، با تاکید بر اینکه فیلم ها در چندین سال پیش ساخته شده اند، عنوان کرد: نگاه ما به فیلم هایی که چندین سال قبل ساخته شده اند، امروزی است و همین امر موجب شده نقاط ضعف به صورت مشخص خود را نشان بدهند.
وی افزود: یکی از این کاستی ها، این است که اگر این فیلم ها در حال حاضر ساخته شوند، می توان آنها را کوتاهتر کرد و نیازی به طولانی کردن صحنه ها نیست.
این کارگردان مشهور سینما در خصوص نقاط قوت این فیلمها نیز گفت: استفاده از زوایای جسورانه، جسارت در ریسک، توجه به جزییات و توان جلب مخاطب، از ویژگی های مثبت فیلم های کوتاه نمایش داده شده بود.
کمال تبریزی همچنین تصریح کرد: با این همه فیلمسازان جوان ما باید ذائقه و سلیقه مخاطب را نیز در نظر گرفته، به جزییات مهم توجه ویژه ای نشان دهد.
وی با اشاره به اصالت تبریزی خود گفت : مردم تبریز سلایق و علایق خاصی دارند که مهمترین آن، بدون گدا بودن این شهر است و این مهم تنها به همت خود تبریزیان محقق شده و هیچ کمکی از شخص یا گروه دولتی نمی گیرند؛ هنرمندان تبریزی هم از این قانون مستثنی نیستند و همین امر آنها را از دیگر هنرمندان متمایز کرده است.
استاد قطبی زاده نیز در بیان نقاط ضعف و قوت آثار ارائه شده در این برنامه اظهار داشت: ایجاد نزدیکی با مخاطب، اینگونه است که مخاطب آنچه را در فیلم می بیند باور کند. پس فیلمنامه می تواند با یکروند منطقی و واقعی، این حس را در مخاطب ایجاد نماید.
وی افزود: جزییات موجود می تواند در فیلم به عنوان کاشت و برداشت نقش ایفا کند؛ فضاسازی با درون مایه آمیخته شود و با زبانی ساده ولی هنرمندانه روایت شود.
اساتید حاضر در این نشست پس از پایان نقد و بررسی، نظرات حاضران در سالن را نیز جویا شدند.
در پایان این نشست، مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز از اساتید حاضر در این نشست و همچنین کارگردانان فیلم های پخش شده، قدردانی به عمل آورد.
گفتنی است فیلم های هستی، بانوی اورمیا، کل به جزء، حیوان، صیاد، نورمقدس، زخم (کوزمک)، ناهید و نقطه آثاری بودند که برای حاضران پخش و به بحث و بررسی گذاشته شد.
نظرات