وی با اشاره به اینکه مردان معمولا تمایلی به نشان دادن احساسات خود ندارند و از نمایش آن اجتناب میکنند، ادامه داد: زنان به طور کلی تمایل دارند احساسات خود را بیشتر ابراز کرده و در مواجهه با دیگران، به ویژه در روابط نزدیک، این احساسات را نشان دهند تا مورد توجه قرار گیرند و از حمایت و همدلی بهرهمند شوند.
رحمانی همچنین به اشتباهات تربیتی رایج در جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از اشتباهات متداولی که در پرورش کودکان مشاهده میشود، جلوگیری از ابراز احساسات آنهاست. جملههایی نظیر "گریه نکن، بچه خوب گریه نمیکند و… " نه تنها صحیح نیست، بلکه مانع از توسعه عاطفی و روانی کودکان میشود.
وی تاکید کرد: باید فضایی امن و حمایتگر برای ابراز آزادانه احساسات در کودکان فراهم کرد تا آنها بتوانند عواطف خود را به شیوهای طبیعی و بدون ترس از قضاوت یا سرکوب احساسات نشان دهند.
رحمانی توضیح داد: بسیاری از مشکلات روانشناختی در بزرگسالی ریشه در سرکوب احساسات در دوران کودکی دارند، والدین باید به کودکان آموزش دهند که احساساتشان، چه مثبت و چه منفی، امری طبیعی و بخشی از تجربیات انسانی است و به کودکان اجازه میدهد تا مهارتهای لازم برای مدیریت احساسات خود را یاد بگیرند و به تدریج توانایی مقابله با چالشهای عاطفی در آینده را پیدا کنند.
گفتنی است کارگاه مهارتهای زندگی روزهای سهشنبه هرهفته، از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ صبح در آمفیتئاتر طبقه اول فرهنگسرای الغدیر برگزارمیشود و حضور در این کارگاه برای عموم شهروندان علاقهمند آزاد و رایگان است.
نظرات