بسترهای همکاری میان «انزلی» و «تاجیکستان»
منطقه آزاد انزلی به دلیل قرارگرفتن در مسیر کریدور شمال-جنوب و دارا بودن زیرساختهای مناسب و در حال توسعه حملونقل دریایی، هوایی، جادهای و راهآهن در حال احداث، ظرفیت بینظیری برای تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه است، در حالی که این منطقه نیز ارزانترین و سریعترین مسیر دسترسی به بازارهای منطقهای و بینالمللی میباشد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سعید رحیمی، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در نخستین نمایشگاه توانمندیهای مناطق آزاد ایران در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان از آمادگی کامل خود برای هرگونه همکاری با این کشور خبر داد.
وی تاجیکستان را دروازه ورود ایران به کشورهای آسیای میانه دانست و اظهار کرد: با توجه به وجود فرهنگ، زبان و تاریخ مشترک میان دو کشور و توانمندیهای فراوان موجود در بخشهای مختلف صنعتی و اقتصادی مناطق آزاد ایران، حضور موفق در این کشور مقدمه حضور گسترده سرمایهگذاران و تولیدکنندگان ایرانی در آن منطقه خواهد بود.
به گفته مدیرعامل منطقه آزاد انزلی؛ براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی اداره آمار دولتی تاجیکستان، ایران با مبادله ۲۱۲ میلیون دلار پنجمین شریک تجاری این کشور است.
وی افزود: تجار و سرمایهگذاران تاجیک و ایرانی میتوانند از ظرفیتها و مزایای قانونی متعدد سرمایهگذاری، ترانزیت و تجارت در منطقه آزاد انزلی به منظور حضور در بازار ایران و کشورهای منطقه بهره برده تا بستر لازم برای توسعه هرچه بیشتر ارزش و حجم مبادلات
دو جانبه فراهم شود. رحیمی با بیان اینکه مهمترین هدف ما از حضور در نمایشگاه مناطق آزاد در تاجیکستان، معرفی پتانسیلهای منطقه آزاد انزلی به سرمایهگذاران تاجیک بوده است، افزود: از این رو لوح فشرده چهار زبانه مشتمل بر قانون و مقررات منطقه آزاد انزلی، قوانین ثبت شرکت، فعالیت اقتصادی، سرمایهگذاری و تولیدی شرکتهای داخلی و خارجی؛ بروشورهای معرفی منطقه آزاد انزلی به زبانهای روسی، انگلیسی و فارسی؛ نقشه معرفی کریدور شمال جنوب؛ ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری منطقه و فرصتهای سرمایهگذاری در بندر کاسپین؛ کتاب گردشگری گیلان و منطقه آزاد و نقشه مسیرهای توریستی استان به عنوان مهمترین اقلام تبلیغاتی و اطلاعرسانی منطقه آزاد انزلی دراین نمایشگاه توزیع شد. وی ادامه داد: مذاکره با مدیران منطقه آزاد سغد و دیدار از شهر صنعتی کرقان تپه در تاجیکستان، امضای تفاهمنامه همکاری میان مناطق آزاد ایران و معاون وزیر رشد و توسعه اقتصادی تاجیکستان، دیدار و مذاکره با سفیر ایران در تاجیکستان، برگزاری مراسم با حضور گروههای فرهنگی- هنری از مناطق مختلف کشور و نشستهای تخصصی با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی تاجیک از اقدامات هیات اعزامی در نمایشگاه است.مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اعلام کرد: در این نمایشگاه مذاکرات متعددی درخصوص همکاریهای مشترک در حوزههای گردشگری، علمی-دانشگاهی، ساخت شهرکهای صنعتی و ترانزیت با سرمایهگذاران و دولتمردان تاجیک صورت گرفت. وی گفت: حضور در نمایشگاه توانمندیهای مناطق آزاد ایران در تاجیکستان فرصت مغتنمی برای عرضه پتانسیلهای مناطق آزاد ایران به خصوص منطقه آزاد انزلی بود و این مهم جدا از اشتراکات فرهنگی، زبانی، اعتقادی میتواند در تقویت و توسعه بیش از پیش همکاریها میان تاجیکستان و ایران نقش موثری داشته باشد. رحیمی افزود: هدف ایران تنها دستیابی به بازار تاجیکستان نیست بلکه قصد دارد از این کشور به عنوان پلی برای ورود به آسیای میانه و حتی روسیه استفاده کند.
ساخت سنبل فرهنگی گیلان در تاجیکستان
براساس این گزارش خانه روستایی گیلان به همت منطقه آزاد انزلی و با هدف استفاده از آن برای برگزاری مراسم و آیینهای محلی گیلان به عنوان سمبل فرهنگی گیلان و ایران به صورت دائمی در مرکز ایرانیان شهر دوشنبه؛ پایتخت تاجیکستان ساخته شد. امین افقی، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد انزلی گفت: خانه روستایی گیلان که به صورت دائمی در مرکز ایرانیان ساختهشده با استقبال گسترده بازدیدکنندگان و سرمایهگذاران مواجه شده است. وی افزود: خانه روستایی گیلان از مواد و مصالح و به روش کاملا سنتی ساخته شده و امکان اسکان نیز در آن فراهم شده و در فضاهای مختلف این خانه تابلوهای عکس از جاذبههای گردشگری، میراث فرهنگی و همچنین محصولات صنایعدستی استان نصب شده است.
نظرات