وجود ۸۷ هزار معتاد تحت درمان در آذربایجان‌شرقی

به گزارش شهریار به نقل از فارس، امیر رنجبر امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از مرکز ماده ۱۶ ویژه زنان معتاد متجاهر در تبریز با اشاره به افزایش ۳۲ درصدی شیوع مواد مخدر در جهان طی یک دهه اخیر گفت: پدیده شوم مواد مخدر و مواد روان‌گردان، جامعه بشری را تهدید می‌کند و بهترین راه مبارزه با آن، کاهش تقاضای مواد مخدر است. وی با بیان اینکه افزایش تقاضا سبب شده تا قاچاقچیان تلاش کرده و مردم را درگیر این معضل کنند، گفت: بیش از ۲۰۰ کشور درگیر این معضل هستند که فرهیختگان اجتماعی باید در زمینه اطلاع‌رسانی دراین‌خصوص، پرچم‌دار باشند. رنجبر با اشاره به وجود هزار نوع روان‌گردان در دنیا که هر لحظه در حال افزایش است، متذکر شد: قانون‌گذاری و درمان این مواد پیچیده‌تر می‌شود و ما در قالب کمیته‌های تخصصی، پیگیر این موضوع هستیم.
خسارت ۱۶۷ هزار میلیارد تومانی مواد مخدر به کشور
وی با بیان اینکه مواد مخدر ۱۶۷ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد می‌کند، تاکید کرد: علاوه بر زیان مادی، برخی پایه ها همچون نهاد خانواده با مصرف مواد مخدر، در تیررس حملات قرار می گیرند. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی، میزان شیوع مصرف مواد مخدر در استان در بین افراد ۱۵ الی ۶۴ سال را ۱.۲۲ درصد دانسته و افزود: با این آمار، استان آذربایجان شرقی رتبه ۲۸ کشوری را به خود اختصاص داده است.
برآوردی از تعداد و میانگین سنی معتادان در آذربایجان‌شرقی
وی با اشاره به برآورد انجام شده از تعداد معتادین استان یادآور شد: برآورد می‌شود که حدود ۱۵۰ هزار نفر در استان معتاد داشته باشیم که متوسط و میانگین سنی این معتادان، ۳۰ سال است. رنجبر با اشاره به اینکه هم اکنون ۸۷ هزار نفر در استان تحت درمان بوده و معتاد شناسنامه‌دار محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: از این تعداد، سه درصد زن هستند که در مراکز مجاز درمانی، کلینیک‌ها و مراکز کاهش آسیب، خدمات دریافت می‌کنند. وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش تقاضای مواد مخدر و کاهش عرضه آن، گفت: برای نگهداری معتادین متجاهر زن، دو مرکز مجاز درمانی ماده ۱۵ در استان وجود دارد که یکی در تبریز و دیگری در مراغه واقع شده است.
افتتاح مرکز ماده ۱۶ زنان پس از تکمیل و تجهیز
رنجبر بیان داشت: مرکز ماده ۱۶ نیز با ظرفیت ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر در حال تکمیل و تجهیز است که پس از افتتاح، برای نگهداری و درمان زنان معتاد متجاهر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مرکز با مشارکت سازمان اوقاف، دستگاه قضایی، شهرداری و بهزیستی راه‌اندازی شده و نظارت عالیه آن بر عهده شوراست. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به مرکز قبلی ماده ۱۶ در تبریز یادآور شد: قبلا مرکز ماده ۱۶ زنان در داخل مرکز ماده ۱۶ اصلی احداث شده بود که تصمیم بر جداسازی محیط این دو مرکز شد. وی تصریح کرد: مرکز قبلی برای افزایش ظرفیت مرکز ماده ۱۶ اصلی و نگهداری جمعیت جوان ۱۸ تا ۲۵ سال مورد استفاده قرار می گیرد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات