نشست انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس پلاس ۲ اردیبهشت برگزار می‌شود

نشست انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس پلاس ۲ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش شهریار ، «بریکس» مجموعه قدرت‌های نوظهور اقتصادی است که برای تامین بیشتر منافع خود به «همگرایی اقتصادی بزرگ» دست زده‌اند. این گروه در درجه اول به دنبال ایجاد مصونیت اقتصادی در برابر تکانه‌های اقتصادی کشورهای غربی در عرصه جهانی و در درجه دوم و در دراز مدت و حتی میان مدت، به دنبال کسب برتری اقتصادی در سطح جهان است. این  اتحادیه ای فراقاره ای در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد.

نام بریکس (BRICS) از ابتدای نام کشورهای عضو این اتحادیه  یعنی  برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی مشتق شده است. کشورهای عضو BRICS با داشتن بیش از ۳ میلیارد جمعیت (معادل حدودا ۴۰ درصد جمعیت جهان) ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی و سهم داشتن در ۱۷ درصد مبادلات جهانی رقابت تنگاتنگی با ۷ کشور صنعتی دنیا دارند. کشورهای اروپا و همچنین ایالات متحده آمریکا در این اتحادیه حضور ندارند.

ریاست دوره ای اتحادیه در سال ۲۰۲۲ به کشور چین محول شد و در این زمان شاهد مطرح کردن نام جدیدی با نام بریکس پلاس (BRICS PLUS) بودیم؛ مجموعه ای از کشورهایی که این اتحادیه معتقد است با توجه به ظرفیت این کشورها، امکان همکاری اتحادیه با آن ها فراهم است. در آخرین اجلاس سران این اتحادیه، رییس جمهور فقید کشورمان شهید آیت الله ابراهیم رئیسی به اجلاس بریکس پلاس دعوت شد و و در قالب یک سخنرانی ظرفیت و پتانسیل بالای ایران برای عضویت در این ائتلاف را بیان کردند و سنگ بنای عضویت ایران در این اتحادیه گذاشته شد و عضویت آن در کنار عربستان، امارات متحده عربی، مصر، آرژانتین و اتیوپی مورد توافق قرار گرفت و بدین وسیله بریکس پلاس از ابتدای سال ۲۰۲۴ متولد شد.

روز دوشنبه ۱۱ دی‌ماه (اول ژانویه ۲۰۲۴) جمهوری اسلامی ایران عضو کامل گروه اقتصادهای نوظهور جهانی،  موسوم به «بریکس» شد. این عضویت، پیشرفتی تاریخ‌ساز و موفقیتی استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و فرصتی بی نظیر اقتصادی را برای ایران و اعضای بریکس فراهم می‌آورد.

در راستای بهره برداری از پتانسیل وجودی بریکس پلاس در حوزه همکاری‌های بین شهری اعضای عضو، ایده ایجاد انجمنی با عنوان انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس‌پلاس از دل همین اتحادیه توسط شهرداری قازان مطرح شد. هدف از تاسیس این انجمن پیشنهادی، ارائه بستری برای اعضای خود برای بحث در مورد مهمترین جنبه‌های همکاری بین‌شهری، به اشتراک‌گذاری بهترین شیوه‌ها، تحقیقات و دانش در مورد اجرای دستور کار ۲۰۳۰ برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار به صورت محلی برای مقابله با چالش‌های ناشی از شهرنشینی سریع است. این انجمن به اجرای سریع تعهدات، اصول، اهداف و اقدامات موجود توسط کشورهای بریکس‌پلاس که در اسناد مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای خاص مربوط به هر یک از کشورهای بریکس‌پلاس تعیین شده‌اند، کمک خواهد کرد.

اجلاس تاسیس انجمن شهرها و شهرداری های بریکس پلاس در چارچوب مجمع بین المللی شهرهای بریکس پلاس در قازان در مورخه ۱ لغایت ۳ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد و به رویدادی مهم تبدیل شد که بیش از ۲۰۰ شهردار و نماینده شهرداری ها از ۲۰ کشور جهان از جمله شهرداری های مهم و برجسته کشورهای بریکس  بریکس پلاس، کشور های مستقل مشترک المنافع (CIS) و همچنین آرژانتین، مراکش، مکزیک، ترکیه، شیلی و ... را گرد هم آورد.

یعقوب هوشیار شهردار تبریز، آری خوزه وانازی، رئیس انجمن شهرداری‌های برزیل، آتو آندوالم تناو هابتی، مدیر کل انجمن شهرهای اتیوپی، آتو آندوالم تناو هابتی، دبیر کل فدراسیون شهرها، شهرداری‌ها و انجمن‌های دولت محلی آمریکای لاتین، آردوندو اولورا، حمیدرضا غلام زاده دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی از دیگر مقامات شرکت کننده در این نشست بودند.

در مجموع، بیش از ۲.۵ میلیارد  نفر در تمامی شهرداری‌هایی که سران آن‌ها در جلسه حضور داشتند، زندگی می‌کنند. این اجلاس که ریاست آن را السور متشین، شهردار کازان بر عهده داشت با امضای یک بیانیه رسمی به پایان رسید و مقرر شد دفتر مرکزی آن در کازان و در دوبی ایجاد شود.

به دنبال نشست شانزدهم بریکس و اجلاس تاسیس انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس‌پلاس در قازان برگزار شد، نشست پنلی "چشم‌انداز توسعه همکاری بین‌المللی شهرهای بریکس"  به‌عنوان بخشی از دومین مجمع شهری تمام روسی "میهن کوچک - قدرت روسیه" در ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر مسکو برگزار خواهد شد و در این اجلاس  ایلسور متشین، شهردار کازان، رئیس انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس+،   پوشیامیترا بهارگاو، شهردار شرکت شهرداری ایندور،  حمیدرضا غلامزاده نطنزی، معاون شهردار تهران و دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی،  خوزه آدینان اورتولان، معاون رئیس انجمن شهرداری‌های برزیل،  اتو آندوئلم تناو هبتیه، مدیرکل انجمن شهرهای اتیوپی،  راوی رانجان کومار گورو، معاون مدیرکل موسسه خودگردانی محلی سراسر هند، و یعقوب هوشیار شهردار تبریز حضور خواهند داشت و شهردار تبریز در مورد همکاری اعضاء بریکس در حوزه گردشگری به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات