به گزارش شهریار ، محمد عزتی ظهر امروز در بزرگترین رویداد تجاری در صنعت پارکهای روسیه اظهار کرد: تبریز در طول تاریخ تلاقی تمدنهای باستانی بوده و اصلیترین راههای ارتباطی بین المللی شرق و غرب و شمال و جنوب، از چین تا اروپا و از مصر تا روسیه از تبریز عبور کرده و از آن شهری بزرگ، نامیرا و آباد بر سر راه جاده ابریشم ساخته است.
وی با اشاره به شکلگیری تمامی فضاهای موجود در محدوده شهر تبریز افزود: یکی از مهمترین رویکردهای مدیریت شهری تبریز، بازگرداندن آسایش و امنیت برای ساکنان بافتهای موجود است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با بیان اینکه امروزه محیط و کالبد تاریخی و بعد اجتماعی شهر در رابطهای دوسویه، حافظ حیات یکدیگر هستند، اعلام کرد: در فضاهای شهری تبریز قدیم، هماهنگی میان کالبد و اجتماع در حد اعلای خود وجود داشته و کالبد کلیه نیازهای اجتماع را به خوبی پاسخ می داده و در این رابطه دوسویه، اجتماع نیز حامی و نگهدارنده کالبد خود بوده است.
وی با اشاره به فرسایش بافتهای تاریخی مرکز شهر ابراز داشت: این امر موجب مهاجرت معکوس، کاهش سکونت و جایگزینی آن با انبارها، تعمیرگاهها و مخروبه ها، تخلخل در بافت و معضلات اجتماعی شده است.
عزتی خاطرنشان کرد: بافت تاریخی تبریز با وجود بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی، بزرگترین بازار تاریخی سرپوشیده ی ثبت شده جهانی، مجموعه های تاریخی بزرگ مقیاس از جمله مجموعه ی مسجد کبود، مجموعه ی صاحب الامر و موارد مشابه فراوان، دارای پتانسیلهای کالبدی، معنایی و مفهومی بی شماری است که قابلیت ایجاد ارتباط میان نسل جدید و هویت فراموش شده ی این بافتها را فراهم می کند.
وی ادامه داد: در این میان مدیریت شهری تبریز بر آن شد تا از طریق سیاست های بازآفرینی با تامین بهینه آسایش برای شهروندان، ادامه دهنده ی همان نقش و روند تاریخی تبریز در طول زمان باشند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با اشاره به باززندهسازی بافت تاریخی شهر در دوره فعلی مدیریت شهری یادآور شد: شهرداری تبریز در راستای پایدارسازی آسایش در بافتهای تاریخی شهر تبریز، اقدامات گسترده و همه جانبه ای را آغاز کرده است که حوزه های متعدد ایجاد آسایش در فضاهای شهری را پوشش می دهند.
وی ادامه داد: حوزه های اجتماعی، اقلیمی، امنیت و ایمنی، باززنده سازی های کالبدی و فعالیتی از جمله مواردی هستند که تهیه طرح، برنامه ریزی و تخصیص بودجه از سوی شهرداری را به دنبال داشته است.
عزتی در پایان تاکید کرد: شهرداری تبریز تلاش کرده است در کنار ایجاد آسایش محیطی در فضاهای سبز و عمومی، برای ساکنان بافتهای قدیمی شهر، از قابلیتهای هویتی و تاریخی برای ایجاد فضاهای عمومی راحت، هویتمند و پایدار بهرهبرداری کند.
گفتنی است اقدامات اجرایی شهرداری تبریز در باززندهسازیهای کالبدی و تاریخی شهر در سالهای اخیر شامل تهیه طرح تفصیلی یکپارچه برای بافت تاریخی – فرهنگی تبریز، حذف کاربری های مزاحم شهری و جایگزینی آنها با احداث پارکهای هویتمند با بهره گیری از عناصر هویتی موجود در بافت زمینه پارک بزرگ باغشمال و عمارت کلاه فرنگی، اجرای پیاده راهها و گذرهای پیاده محور بویژه در بافت تاریخی- فرهنگی تبریز با اولویت مسیرهای منتهی به بازارتبریز از جمله معبر تربیت، معبر ارتش شمالی، معبر ارگ، معبر مغازههای سنگی، معبر پاساژ، معبر روشنایی، معبر یوشاری، معبر سید علی حکیم، معبر آبیاری، معبر پستخانه، حفظ و تشکیل پرونده ثبت جهانی باغ تاریخی ائل گلی تبریز و طراحی محدوده های پیرامونی در راستای افزایش آسایش و تامین خدمات زیرساختی برای گردشگران، پارک موزه ستارخان با تملک و مرمت خانه ی ستارخان سردار ملی، پارک موزه آتش نشانی واقع در محدوده برج یانقین به عنوان اولین برج آتش نشانی ایران، پارک موزه ی مقبره الشعرای تبریز، پارک موزه ی قاجار، مجموعه ی تفریحی گردشگری عینالی واقع در بستر میراث طبیعی و تاریخی، مجموعه دانشگاه هنر اسلامی تبریز شامل هفت خانه تاریخی و کارخانه ی سابق چرم سازی، موزه شهر و شهرداری واقع در عمارت تاریخی ساعت و مجموعه مسجد کبود بخشی از اقدامات مهم مدیریت شهری تبریز در حفظ، مرمت و باززندهسازی کالبد تاریخی شهر میشود.
نظرات