حل مشکل فاضلاب آبادان و خرمشهر به بیش از۱۶۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

حل مشکل فاضلاب آبادان و خرمشهر به بیش از۱۶۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

www.BanaNews.irمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان این‌که مصرف آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت در کشور بی‌رویه بوده است، گفت: در راستای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، اقدامات کارشناسی زیادی در حوزه آب صورت گرفت که به لطف خدا در نهایت قیمت متوسط هر یک متر مکعب آب، ۲۵۰ تومان تعیین شد.

محسن پویا در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در محل شرکت آبفای خوزستان برگزار شد با بیان این مطلب اظهارکرد: وزارت نیرو و دولت در همین رابطه نیز اقدامات کارشناسانه‌ی سنگینی انجام داده‌اند.

وی افزود: البته این قیمت ۲۵۰ تومان برای هر یک مترمکعب، قیمت تمام طبقات مصرف آب نیست و برای استان‌های مخلتف ضرایبی تعریف شده است که با توجه به شرایط خاص برخی استان‌های کشور، این عدد می‌تواند تعدیل یابد.

به گزارش بنانیوز به نقل از ایرنا ،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان تصریح‌کرد: البته شاخص‌هایی برای این ضریب تعدیل قیمت آب، تعیین شده که از جمله این شاخص‌ها می‌توان به کیفیت آب، اقلیم (گرما و شرایط جوی شهرستان‌ها و استان‌ها) و شرایط استحصال آب اشاره کرد.

وی عنوان کرد: این تعرفه‌ای که در حال حاضر برای اجرا به شرکت‌های آب و فاضلاب کشور ابلاغ شده است قیمت‌ نهایی آب نیست و این تعرفه یک فاز از حرکت ما به سمت نهایی شدن قیمت آب است. مقرر شده است در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها قیمت‌ها در یک پروسه زمانی پنج ساله به قیمت واقعی خود برسند و این قیمتی که ما هم اکنون درباره آن صحبت می‌کنیم در واقع مراحله اول رسیدن به قیمت نهایی است. این قیمت، قیمت ورود به طرح است و سال‌های آینده تغییر می‌یابد.

پویا ادامه‌داد: لایه‌های مختلف مصرف آب، از پنج متر تا ۵۰ متر مکعب و ۵۰ به بالا افزایش یافته است به این معنا که اگر مشترکی بین صفر تا پنج متر مکعب آب مصرف کند آن پنج متر مکعب ۱۰۷ تومان و ۲ ریال محاسبه می‌شود. در صورتیکه مصرف مشترکی بین پنج تا ۱۰ متر مکعب باشد پنج مترمکعب اول مصرف آن با مبلغ ۱۰۷ تومان و ۲ ریال و پنج مترمکعب دیگر آن با قیمت ۱۶۰ تومان و ۹ ریال محاسبه خواهد شد.

وی عنوان کرد: نرم‌افزار به شکلی قیمت را محاسبه می‌کند که آب مصرفی را لایه‌لایه می‌کند و هر پنج مترمکعب را با عدد مورد نظر که تعیین شده، محاسبه خواهد کرد. در تعرفه قدیم آب، مصرف صفر تا هفت مترمکعب رایگان بود که در حال حاضر این مساله وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: در بخش قیمت آب خانگی و غیرخانگی تفاوت بسیار بالایی وجود دارد. به دلیل این که مراکز غیرخانگی به نوعی عمومی هستند و ضرورت دارد که به مصرف خود بیشتر توجه کرده و آن را کنترل کنند.

پویا اظهارکرد: براساس شاخص‌های کیفیت آب، اقلیم و نحوه استحصال، ضرایبی برای استان‌ها در نظر گرفته شده است. به عنوان مثلا برای استان‌ تهران که وضعیت کیفی آب مناسبی دارد و از نظر اقلیمی مشکل خاصی ندارد ضریب ۱٫۱۷ درصد و خوزستان به دلیل شرایط گرمایی که دارد ضریب ۰٫۶۹ درصد برای آن در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در واقع خوزستانی‌ها باید ۰٫۳۱ درصد پایین‌تر از قیمت متوسط کشوری پول مصرف آب پرداخت کنند. ۶۹ درصد در واقع پایین‌ترین ضریبی است که برای تعرفه آب در نظر گرفته شده است.

وی گفت: ما زمانی که مصرف مشترکان در استان را مورد بررسی قرار داده‌ایم به این نتیجه رسیده‌ایم که مصرف حدود ۷۲ درصد مشترکان ما بین صفر تا ۳۰ هزار لیتر (۳۰ مترمکعب) در یک ماه است. همچنین مصرف ۲۲ درصد از مشترکان دیگر ما بین صفر تا ۵۰ هزار لیتر یا ۵۰ متر مکعب است. در واقع حدود ۹۴ درصد از مشترکان استان ما در لایه مصرفی بین صفر تا ۵۰ هزار لیتر آب در ماه مصرف می‌کنند.

پویا اظهارداشت: از ۱۰۰ درصد آب تولیدی ما در شبکه، ۴۷ درصد آن را مشترکان لایه‌های مصرفی بین صفر تا ۳۰ هزار لیتر و ۳۳ درصد آن را مشترکان لایه‌های ۳۰ تا ۵۰ متر مکعب مصرف می‌کنند. در قبوض جدید و تعرفه جدید مواردی هم‌چون آبونمان و دیماند حذف شده است، در واقع هیچ پولی خارج از آب‌بها از مشترکان دریافت نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: مجتمع‌هایی که دارای کنتور حجمی بوده و متقاضی تفکیک کنتور هستند می‌توانند با پرداخت ۳۸ هزار و ۸۰۰ تومان برای هزینه تفکیک کنتور نسبت به این موضوع اقدام کنند. همچنین مشترکانی که در هنگام قرائت میزان آب مصرفی در خانه نبوده‌اند می‌توانند با تماس و برقراری ارتباط با شرکت، میزان مصرف خود را اعلام کنند.

پویا در ادامه به مسایل آب و فاضلاب شهرهای آبادان و خرمشهر اشاره و خاطرنشان کرد:‌ ما برای حل مشکلات شبکه فاضلاب آبادان به ۱۰۰ میلیارد تومان و برای فاضلاب خرمشهر بالای ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. تنها تصفیه‌خانه شهر خرمشهر به حدود ۲۵ میلیارد تومان و تصفیه‌خانه فاضلاب آبادان حدود ۳۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند که نمی‌توانیم. ما نمی‌توانیم با یک میلیارد تومان مشکلات فاضلاب را حل کنیم. بخش عمده تاسیسات فاضلاب آبادان و خرمشهر مربوط به قبل از انقلاب است.

وی افزود: شاید معدود شهرهایی در استان و یا در کشور وجود داشته که دارای شبکه فاضلاب بوده‌اند و آبادان و خرمشهر یکی از همین شهرها بوده‌اند. در حال حاضر بخشی از شبکه‌های فاضلاب آبادان و خرمشهر مربوط به زمان قبل از انقلاب است که هنوز در حال استفاده هستند. این شبکه‌ها فرسوده‌اند و در معرض توپ و موشک قرار گرفته بودند و دیگر قابل استفاده نیستند.

پویا تصریح کرد: ‌در صحبت‌هایی که مسوولان استانی و من با رییس‌جمهور داشته‌ایم پیشنهادی از سوی ما مبنی بر بهره‌مندی از اوراق مشارکت ارایه شد. البته ما در سفرهای قبلی هیات دولت به استان ۲ مصوبه با موضوع تامین منابع برای اجرا و تکمیل طرح فاضلاب استان داشتیم که این موضوع به دلیل اینکه نیازمند منابع ملی سنگینی بود محقق نشد. پیش‌بینی اعتباری ما برای تکمیل طرح فاضلاب ۱۶ شهر استان ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که ۱۰۰ میلیارد تومان آن تنها مربوط به آبادان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: پس از پیشنهاد من به رییس‌جمهور، معاونت راهبردی وی روز ششم مهرماه به بانک مرکزی نامه داده است که با ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت آب و فاضلاب خوزستان در مدت سه سال موافقت شود.

پویا افزود: در حال حاضر در این زمینه تمام مراحل طی و کارهای مطالعاتی انجام شده است و اطلاعات مورد نیاز به بانک مرکزی داده شده است. امیدواریم بتوانیم در آینده‌ای نزدیک و یا حتی شاید در بهمن ماه ۳۰۰ میلیارد تومان از اوراق مشارکت را از ۹۰۰ میلیارد تومان به صورت کشوری به فروش برسانیم و پول آن را صرف اجرای طرح‌های فاضلاب شهرها کنیم. البته موضوع ما تنها به آبادان و خرمشهر مربوط نمی‌شود و این موضوع به ۱۶ شهر استان باز می‌گردد که از جمله آنها می‌توان به ماهشهر، بندرامام و شادگان اشاره کرد.

وی در ادامه به طرح هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: همراهی و حمایت‌های همه جانبه مردمی یکی از عوامل اصلی موفقیت این طرح محسوب می‌شود. مطمئنا این طرح بسیار بزرگ است و کسی نمی‌تواند منکر ابعاد بزرگ این طرح شود. مطمئنا اگر مردم ما در کل کشور همراهی و همپایی با این طرح نداشتند بدون شک این طرح موفق نمی‌شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: طرح که در حال حاضر در حال انجام است شاید یکی از طرح‌های است که آرزوهای زیادی پشت آن بوده و مدیریت و برنامه‌ریزی در اجرای طرح و همراهی و مساعدت مردم دو کانون ا صلی این طرح به شمار می‌آیند.

 

 

    نظرات