هفت شرکت و موسسه آلمانی در اجرای پروژه مدیریت یکپارچه زاینده رود مشارکت دارند
مجری طرح مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود از مشارکت هفت شرکت و موسسه آلمانی در اجرای این طرح خبرداد.
'شهروزمهاجری'روز دوشنبه در حاشیه برگزاری نخستین نشست هماهنگی اجرای پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود(intergrated water resources management in the Zayandehrud river) افزود: این طرح با حمایت مالی وزارت علوم آلمان و همکاری یک دانشگاه،دو موسسه تحقیقاتی و تاسیسات آب، انجمن 'جرمن واتر پارنترشیپ' Grman water partnership و سه موسسه دیگر فعال در زمینه مطالعات پروژه های آب انجام می شود.
به گزارش بنانیوز به نقل از ایرنا، وی اضافه کرد:بر اساس پیش بینی صورت گرفته این پروژه در سه مرحله تعریف شده که هر مرحله آن سه سال زمان می برد که نخستین مرحله آن که جمع آوری اطلاعات و شبیه سازی رودخانه از طریق نرم افزار برای طراحی سناریورهای مورد نظر است، هم اکنون آغاز شده است.
مهاجری تصریح کرد:در مرحله دوم پیشنهادهای و دستاوردهای مطالعات و سناریوهای پیشنهادی به اجرا در می آید که این مرحله نیز سه سال به طول می انجامد و در نهایت در مرحله سوم ارزیابی پروژه ها و انتقال تجربیات به حوزه های دیگر انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به ایرنا در باره ارائه الگوی پیشنهادی از سوی مجریان این پروژه برای مدیریت زاینده رود اظهار داشت: قرار نیست الگویی ارائه شود بلکه از طریق نرم افزار شبیه سازی زاینده رود، تغییرات مختلف اقلیمی و پیامدهای ناشی از نحوه های بهره برداری از زاینده رود شبیه سازی می شود و مدیران و دستگاه های مرتبط می توانند با توجه به تغییراتی که در ورودی های این سیستم ایجاد می شود،از نتایج و خروجی تصمیمات آگاه شوند و بر مبانی روشن تصمیم سازی کنند.
مجری طرح مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود گفت:در طراحی مدول های مورد نظر عواملی مانند انتقال آب از حوزه به حوزه دیگر ،استفاده از آب برای افراد ذینفع،استفاده مجدد آب،مشکلات اقلیمی ،منابع آبی رودخانه و آبهای زیرسطحی و دیگر عوامل و متغیرهای مرتبط با حوزه آبریز زاینده رود مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد.
مهاجری درباره محل تامین اعتبار سه میلیون یورویی این پروژه از سوی وزارت علوم آلمان نیز اظهار داشت: کشورهای پیشرفته تعهداتی در زمینه پادمانهای بین المللی کیوتو و ژوهانسبورگ دارند که در چارچوب این تعهدات بودجه برای اجرای این طرح در ایران اختصاص یافته است.
وی از جمله تعهدات کشورهای عضو پیمان 'کیوتو' و 'ژوهانسبورگ' را سرمایه گذاری برای کاهش جمعیت فاقد دسترسی به سیستم آب و فاضلاب از دو میلیارد نفر به نصف تا سال ۲۰۱۵ عنوان کرد.
تیم مجری طرح مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود متشکل از کارشناسان بخشهای مختلف یک ماه پس از امضای تفاهم نامه طی دو روز در نشست با مدیران دستگاه های ذینفع در رودخانه زاینده رود،دریافت اطلاعات بخشهای مختلف را برای اجرای مرحله اول این طرح آغاز کرده اند.
نظرات