گودبرداری هتلهای پنجاه طبقه در حریم برج میلاد تهران بدون اطلاع شورای شهر
گودبرداری برای ساخت دو ساختمان متعلق به هتل در حریم برج میلاد تهران در حالی آغاز شده که اعضای شورای شهر تهران با این اقدام مخالفند و در جلسه امروز شورا، شهرداری را مکلف کردند که موقتا از ادامه عملیات عمرانی برای این پروژه جلوگیری کند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) در دستورکار پانصد و چهل و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران، حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران برای ارائه گزارش درباره ساخت و ساز هتل در محوطه پیرامونی برج میلاد بدون اطلاع شورای شهر پیش بینی شده بود اما قالیباف در این جلسه حاضر نشد و تقوی معاون حقوقی وی درخواست کرد که بررسی این موضوع به جلسه روز یکشنبه موکول شود تا شهردار تهران شخصا در اینباره توضیح دهد.
با این وجود خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران ترجیح داد که در جلسه علنی امروز موضوع را در حضور رسانههای جمعی باز کند.
دانشجو توضیح داد: چندی پیش خبردار شدیم که شهرداری در حال اجرای پروژهای در جوار برج میلاد است و از آنجا که هرگونه ساخت و ساز در حریم این برج باید به دقت مضاعفی به لحاظ معماری و حفظ نمای بصری انجام شود، از دست اندرکاران این پروژه دعوت کردیم که در کمیسیون عمران گزارشی ارائه کنند.
دانشجو با بیان اینکه در جلسه کمیسیون، سوالاتی مطرح شد که هنوز به آنها پاسخی داده نشده است، افزود: سوالاتی نظیر اینکه چرا در شهرداری تهران تمایل به بکارگیری مشاور خارجی در پروژههای مهم و شاخص پایتخت وجود دارد؟ اگرچه شهرداری معمولا یک شرکت ایرانی را هم در کنار مشاور خارجی قرار میدهد اما واقعیت این است که طراحان و مشاوران پروژههای بزر گ را اغلب از میان شرکتهای خارجی انتخاب میکنند. کما اینکه در جریان پروژه تهرانسرای قرآن هم تذکر دادیم که مگر ما معمار ایرانی نداریم که برای چنین پروژههایی به سراغ افراد خارجی میروید؟
سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه به تشریح موضوعاتی که درجلسه کمیسیون عمران بر سر آن با شهرداری تفاهم شد پرداخت و گفت: شهرداری قصد دارد در کنار برج میلاد دو ساختمان بلند مرتبه با ارتفاع بیش از ۵۰ طبقه بسازد که این موضوع دید و نمای بصری برج را تخریب میکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شهرداری تهران تنها ۳۰ درصد از سهام این پروژه را در اختیار داشت در حالی که شورای شهر تاکید داشت ۵۱ درصد سهام باید در اختیار شهرداری بماند تا مدیریت این پروژه را نیز در اختیار داشته باشد چرا که در غیر این صورت سرمایه گذار پروژه را مدیریت میکرد.
وی ادامه داد: بروشوری طراحی کردهاند که نمای برج میلاد پس از ساخت این دو ساختمان را نشان میدهد در حالی که این بروشور تنها از یک زاویه عکاسی کرده است اما کسی تعهد نداده که برای همیشه از یک زاویه مشخص به برج میلاد نگاه کند! نمای بصری این برج از زاویههای دیگر تخریب میشود و با این حال دست اندر کاران این پروژه اصرار دارند که لطمهای به این موضوع وارد نخواهد شد.
وی درباره طراحی معماری این ساختمانها هم توضیح داد: کمیته معماری متشکل از سه معمار تشکیل داده بودند و طرح خود را در آن کمیته مصوب کردند در حالی که این طرح مصوب باید پیش از اجرا به شورای شهر بیاید.
دانشجو خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که گودبرداری وسیع دیگری در اطراف برج میلاد از نظر ظرفیت فنی برج را دچار مشکل کند اما هنوز به نگرانی شورای شهر در این باره پاسخی ندادهاند و نمیدانیم آیا ظرفیت تحمیل یک سازه حجیم و سنگین جدید در زمینهای اطراف برج میلاد تهران وجود دارد؟هنگام مرمت برج آزادی هم شورای شهر نگرانیهای زیادی داشت و اکنون میبینیم که این نگرانیها بی مورد نبوده و مشکلات زیادی در آن وجود دارد.
این عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران تاکید کرد: در نهایت با شهرداری تهران توافق شد که پیشنهادهای مختلف درباره سازه، معماری، ارتفاع و مواردی از این دست را به کمیسیون عمران شورا ارائه کنند تا در نهایت نمایندگان مردم به این جمع بندی برسند که آیا هتلهای یاد شده در این فضا قابلیت اجرا دارد یا خیر؟
وی یادآور شد: هم اکنون گودبرداری در کنار برج میلاد تهران آغاز شده و شهرداری توجیهاتی برای این اقدام خود مطرح میکند. شان جلسه اجازه نمیدهد که بیشتر از این برخی موارد را توضیح دهم. تنها به دوستان توصیه میکنم که سری به سایتهای اینترنتی بزنند و ببینند که شمایلی که برای این ساختمانها طراحی کردهاند چه اشکالاتی دارد. توصیه میکنم که از معماران کشور مشورت بگیرند تا بدانند طراحی معماری صورت گرفته برای این ساختمانها چه معنایی میدهد.
وی تاکید کرد شهرداری باید شورا را به رسمیت بشناسد و به دنبال مدیریت شورایی باشد نه اینکه اگر یک نفر پیشنهادی را مطرح کرد، برای جلب نظر او نمایندگان مردم را کنار بگذارند.
دانشجو نطق قرای خود را با این جمله به پایان برد که معماران جانباز، خانواده شهید و مسلمان در کشور بسیار است که شهرداری بتواند از نظر آنها استفاده کند.
به گزارش ایسنا، مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم با اعلام اینکه طی نامهای نتایج توافق کمیسیون عمران و شهرداری درباره ساختمانهای متعلق به هتل در اطراف برج میلاد را به قالیباف شهردار تهران اعلام کردهایم،تاکید کرد: شهرداری باید فعلا کار اجرایی را در این اراضی متوقف کند تا اشکالات طراحی این ساختمانها برطرف شود. کما اینکه حتی مشاوران شهرداری تهران هم این طرح را تایید نکردهاند اما گودبرداری آغاز شده است.
چمران یادآور شد: شورای شهر معتقد است که حتی سازمان انتقال خون هم باید به نقطه دیگر منتقل شود که آزادی عمل بیشتری در ساخت و ساز داشته باشد چرا که آنها هم اخیرا برای تکمیل ساختمانهای خود کار اجرایی را آغاز کردهاند. مسئولان انتقال خون هم با این موضوع موافقند.
به گزارش ایسنا، محمد تقوی معاون حقوقی شهردار تهران همچون تمام اوقات دیگری که پاسخ روشن برای تذکرات اعضای شورای شهر ندارد، درخواست کرد که این قبیل موضوعات به صورت مکتوب و در قالب تذکر به شهرداری ارسال شود و اینگونه نباشد که بدون اطلاع شهرداری تذکری در برابر رسانههای جمعی به یک باره مطرح شود.
وی درباره برج میلاد هم توضیح داد: بر اساس استعلامی که هم اکنون گرفتهام، هیچ پروانهای برای ساخت این هتل صادر نشده و به زودی مستندات خود را در جلسه ای که به این منظور برپا میشود ارائه خواهیم کرد.
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران هم در واکنش به اظهارات تقوی تاکید کرد:اعضای شورا تذکرات خود را در صحن مطرح میکنند که شهرداری ناچار به پیگیری شود.
وی افزود:در جریان ساخت و ساز در اطراف برج میلاد هم ما پس از مشاهده دیوارکشی در این محدوده از ماجرا مطلع شدیم و تقاضا کردیم که نقشه های خود را ارائه کنند اما در حالی که شهرداری اعلام میکند پروانهای صادر نکرده، گودبرداری آغاز شده است!
در نهایت مقرر شد که شهرداری تهران تا زمان ارائه مستندات خود به شورای شهر درباره این پروژه و جلب نظر کمیسیون عمران درباره ویژگیهای مختلف طراحی معماری و سازهای دو ساختمان متعلق به هتل در حریم برج میلاد تهران، از ادامه عملیات عمرانی در اراضی مجاور برج جلوگیری کند.
نظرات