لزوم تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده دشتی/ گرما فرا رسید

لزوم تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده دشتی/ گرما فرا رسید

http://www.bananews.ir/با توجه به فرارسیدن فصل گرما و در پیش بودن ماه مبارک رمضان، لزوم تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده شهرستان دشتی بیش از پیش احساس می‌شود.

بعد از ظهر روز ۲۱ فروردین‌ماه زمین لرزه ۶٫۱ ریشتری بخش‌هایی از شهرستان دشتی در استان بوشهر را لرزاند که این زمین‌لرزه موجب کشته و زخمی‌شدن بسیاری از اهالی این مناطق شد و بسیاری از واحدهای مسکونی و تجاری و اداری و مذهبی نیز در این مناطق از بین رفتند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) کمک‌رسانی به زلزله زدگان با حضور گروه‌های مختلف امدادی و مردمی از استان بوشهر و استان‌های دیگر با سرعت بسیار خوبی انجام شد و همین موضوع عاملی شد تا شاهد افزایش تلفات جانی در این مناطق نباشیم و در ادامه نیز برای اسکان موقت و تامین نیازمندی‌های زلزله‌زدگان تلاش‌های خوبی صورت گرفت.

بیش از سه‌هزار واحد مسکونی در این زمین‌لرزه آسیب دیدند که بیش از یک‌هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی بود و مسئولان همواره تاکید داشتند که این بازساز‌ی‌ها تا پیش از فرارسیدن فصل گرما انجام شود.

هر چند فصل گرما رسیده است ولی هنوز بازسازی این واحدهای مسکونی به آن میزانی که مورد نظر بوده است پیشرفت نداشته است. با این وجود با تلاش‌های مسئولان و برای اینکه زلزله‌زدگان کمتر سختی بکشند، یک هزار کانکس برای زلزله‌زدگان اختصاص یافته که تعدادی از آنها در این مناطق توزیع شده است و بقیه آنها نیز در روزهای آینده توزیع خواهند شد.

ماه مبارک رمضان در پیش است و با توجه به گرمای تابستان در استان بوشهر، نیاز است که سرعت بیشتری را در ساخت واحدهای مسکونی شاهد باشیم تا اهالی این مناطق سختی کمتری را متحمل شوند.

ساخت مسجد در همه روستاها/ ترک تشریفات برای بازسازی مدارس

استاندار بوشهر در ارتباط با وضعیت بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان دشتی گفت: هر چند کارهای بسیار زیادی در این مناطق انجام شده است ولی بنده شخصا از این کارها به صورت کامل رضایت ندارم و باید برای بازسازی این مناطق، کار با سرعت بیشتری انجام شود.

فریدون حسنوند با اشاره به نزدیک‌شدن به ماه مبارک رمضان و همچنین رسیدن فصل گرما، تصریح کرد: هر چه به جلو می‌رویم، کار سخت‌تر می‌شود و باید کار را سرعت بیشتری بدهیم و نباید کار را رها کنیم.

وی در ارتباط با اماکن مذهبی نیز بیان داشت: حسینیه‌ها و مساجد باید با سرعت بازسازی شوند و تا پیش از ماه مبارک رمضان در هر روستا یک مسجد و همچنین در شهر شنبه نیز یک مسجد جامع ساخته شود.

استاندار بوشهر با تاکید بر لزوم تسریع در بازسازی مدارس در مناطق زلزله زده، خاطرنشان ساخت: ترک تشریفات را برای همین روزها گذاشته‌اند و با مسئولیت من برای بازسازی مدارس در این مناطق، قرارداد با ترک تشریفات بسته شود و عملیات اجرایی انجام شود.

 

وی از برگزاری جشن ازدواج زلزله‌زگان شهرستان دشتی توسط استانداری بوشهر خبر داد و افزود: باید همه افرادی که در شنبه و روستاهای اطراف می‌خواهند ازدواج کنند شناسایی شوند و استانداری بوشهر همه هزینه‌های این جشن را متقبل شده و جهیزیه نیز از طرف استانداری تامین خواهد شد.

پایان عملیات آواربرداری ۱۰۰۰ واحد مسکونی

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: یک هزار و ۹۳۴ واحد مسکونی در شهرها  و روستاهای مناطق زلزله‌زده نیازمند بازسازی و مقاوم سازی هستند که یک‌هزار واحد مسکونی در روستاها و بیش از ۹۰۰ واحد مسکونی نیز در شهر شنبه نیاز به بازسازی دارد.

شاپور رستمی در ادامه بیان داشت: همچنین یک‌هزار و ۲۱۱ واحد مسکونی نیازمند مقاوم‌سازی است که ۶۰۰ واحد در شهر شنبه و ۶۱۱ واحد نیز در روستاها واقع شده‌اند.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر اضافه کرد: عملیات آواربرداری یک‌هزار و ۱۱ واحد مسکونی به پایان رسیده است و برای یک‌هزار و ۲۲ واحد مسکونی نیز نقشه‌های مشخص شده و با مالکان نیز توافقات لازم صورت گرفته است و برای ۶۵۲ واحد مسکونی نیز پی‌سازی صورت گرفته است.

وی با اشاره به استقرار تیم پنج نفره دفتر فنی استانداری بوشهر در مناطق زلزله زده برای نظارت بیشتر بر بازسازی واحدهای مسکونی، خاطرنشان ساخت: فصل گرما و ماه مبارک رمضان در پیش است و لازم است که پیمانکاران در اجرای این طرح‌ها سرعت بیشری داشته باشند.

بازسازی ۲۵ مکان مذهبی/ هشت مدرسه نیازمند بازسازی

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر ادامه داد: ۱۵ مسجد، هفت حسینیه و سه بقاع متبرکه در این منطقه نیازمند بازسازی است که متولی آن منطقه ویژه پارس جنوبی، نیروی دریایی سپاه استان بوشهر، شرکت صنعتی‌دریایی صدرا و کمیته امداد هستند.

رستمی اضافه کرد: همچنین هشت مدرسه نیز نیاز به بازسازی دارند که مخابرات و ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مسکن و پتروشیمی جم مسئولیت تامین اعتبارات این مدارس را دارند که سهم مخابرات و ستاد اجرایی امام دو میلیارد تومان و سهم بنیاد مسکن و شتروشیمی جم نیز هر یک یک میلیارد تومان است.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: احداث اماکن دولتی نیز در اولویت بعدی قرار دارند. ۱۶ اداره تخریبی در مناطق زلزله زده داریم که به تدریج پیگیری و اعتبارات لازم را جذب خواهیم کرد.

توزیع یک‌هزار کانکس در مناطق زلزله‌زده

فرماندار شهرستان دشتی با اشاره به توزیع یک‌هزار کانکس در مناطق زلزله زده شهرستان دشتی، بیان داشت: تاکنون ۱۳۰ کانکس توزیع شده است و دیگر کانکس‌ها نیز در روزهای آینده توزیع خواهند شد.

سید علی هاشمی ادامه داد: بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در شهرستان دشتی باید بازسازی شود که این یک‌هزار کانکس به خانواده‌هایی اختصاص می‌یابد که در این مناطق ساکن هستند؛ خانوارهایی که هم‌اکنون در این منطقه سکونت ندارند و یا خانه‌های سالمی برای سکونت دارند در اولویت دریافت کانکس نیستند.

وی به مشکلات مردم این مناطق اشاره کرد و بیان داشت: اهالی شش روستای مناطق زلزله‌زده که ۲۳۶ خانوار را شامل می‌شود، تحت حمایت کمیته امداد هستند که لازم است کمک بیشتری به این خانواده‌ها صورت بگیرد.

هاشمی با تقدیر از تلاش‌های همه مسئولان در کمک‌رسانی به مردم این مناطق، خاطرنشان ساخت: روستاهای خط میانی شهرستان دشتی نیز مشکلات دارند که باید توسط مسئولان مورد توجه قرار بگیرد.

    نظرات