یک کاندیدای شورای شهر: به مسکن مهر هیچ نگاه اجتماعی نشد
به اعتقاد یک کاندیدای چهارمین دوره شورای شهر تهران، گفت: در اجرای مسکن مهر که به عنوان برگ برنده دولت نهم و دهم مطرح میشود، هیچ نگاه اجتماعی وجود ندارد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) غلامرضا انصاری در گفتوگو با ایسنا، افزود: اگر ساخت مسکن کوچک و مجتمعهای آپارتمانی را از کشورهای اروپایی و کشوری مانند ژاپن الگو گرفتهایم باید توجه داشته باشیم که در این کشورها "خانه" به عنوان محل استراحت مطرح است و تفریح و خوراک و سایر فعالیتهای خانواده در بیرون از خانه انجام میشود و اعضای خانواده تنها برای استراحت از خانه استفاده میکنند.
انصاری گفت: علیرغم تاکیدهای صورت گرفته در برنامه چهارم و سند چشم انداز و تلاشهای دولت اصلاحات، بیبرنامگی و هیاتی کارکردن در چند سال اخیر ضربات هولناکی را به بخشهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی وارد کرده که یکی از این ضربات فقدان نگاه جدی به کل برنامههای توسعهای از جمله "مسکن مهر" بوده است.
انصاری با اشاره به نحوه استفاده از خانه در ایران اظهار کرد: در ایران بر خلاف کشورهای اروپایی خانه اهمیت زیادی دارد و به عنوان محل تجمع و زندگی اهالی خانواده از آن استفاده میشود و فعالیتهایی مانند آشپزی و برگزاری بسیاری از مهمانیها نیز در محیط خانه انجام و حتی بخش قابل توجهی از نظام تربیتی درون خانواده شکل میگیرد.
وی تاکید کرد: مسئولان میتوانستند به جای صرف هزینه زیاد به منظور ساخت مسکن مهر در خارج از شهرها، این طرح را در بافتهای فرسوده انجام دهند چرا که این کار باعث ترمیم بافتهای فرسوده و ایمن سازی این بافتها را در برابر خطر زلزله میشود. این در حالی است که با ساخت مسکن مهر در خارج شهرها هزینههای زیادی در حوزه حمل و نقل، ترافیک و خدمات شهری برای کشور به وجود آوردهایم.
این کاندیدای شورای شهر تهران در ادامه گفت: با توجه به مشکلات موجود به جای گسترش شهرها در سطح باید تا حد امکان این کار را در ارتفاع انجام میدادیم اما به جای این کار با ایجاد مسکن در خارج از شهرها، شهر خوابگاهی به وجود آوردهایم. در چنین موقعیتی زن و مرد صبحها برای کار به خارج از خانه میروند و شبها به خانه بر میگردند و ممکن است حتی پس از گذشت سه یا چهار سال نیز همسایه دیوار به دیوار خود را نشناسند. این وضعیت اثرات سوئی در تربیت نسل آینده خواهد داشت چرا که در چنین مجتمعهایی فرهنگهای متفاوت در کنار هم قرار میگیرند.
وی با اشاره به پروژههای عمرانی شهر تهران اظهار کرد: اگر پل، پارک و عمران شهری بدون توجه به نگاه اجتماعی ایجاد شود، عواقب و عوارض زیادی خواهد داشت و موجب شکل گیری آسیبهای اجتماعی میشود.
وی درباره برنامههای ائتلاف اصلاح طلبان اظهار کرد: اولین برنامه کوتاه مدت ما بازگرداندن اخلاق به سیاست است. علاوه بر آن شفاف سازی در کل پروژههای شهری را به طور جدی دنبال میکنیم و به خدمات شهری توجه خاصی خواهیم کرد.
انصاری برنامههای دراز مدت ائتلاف اصلاح طلبان را پیگیری بهره وری ، کاهش آلودگی محیط زیست و برقراری هوای پاک و کاهش ترافیک دو ایجاد پارکینگهای کافی در سطح شهر اعلام کرد.
رییس اسبق سازمان بهزیستی با اشاره به برنامههای خود در جهت مناسب سازی امکانات شهری برای معلولانو اینکه در سی سال گذشته بهتر از این نمیشد استفاده از امکانات شهری را برای معلولان سخت کرد، گفت: آماده سازی پیادهراهها، مناسب سازی فضاها برای این گروه در برنامه سوم و چهارم و سند چشم انداز بیست ساله کشور آمده اما اجرایی نشده است.
وی افزود: در واقع در حال حاضر مشکلترین کار برای معلولان، زندگی کردن در کلان شهری مانند تهران است.
وی درباره برنامههای خود برای ساماندهی متکدیان، کودکان خیابانی و زنان آسیب دیده اجتماعی اظهار کرد: یکی از افتخارات دولت اصلاحات ساماندهی علمی آسیبهای اجتماعی بود و بیش از ۱۳۲ طرح در دوره اول ریاست جمهوری محمد خاتمی به عنوان رییس سازمان بهزیستی برای ساماندهی آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد، کودکان خیابانی، ارائه و اجرا کردیم.
این کاندیدای شورای شهر تهران افزود: پیش از دولت اصلاحات به زنان و کودکان خیابانی نگاه اردوگاهی میشد و آنان مدتی در مکانی شبیه زندان نگهداری میشدند و برخی از این دسته افراد پس از مدتی به مشتری دائمی این مکانها تبدیل میشدند اما ما در پیش گرفتن نگاهی علمی برنامههایی را به صورت عملی پایلوت و اجرا کردیم و هدف از اجرای این طرحها ایجاد روحیه خودباوری و خوداتکایی در گروههای آسیب پذیر بود و در قالب ساماندهی واحدهای کوچک و حل مشکلات روحی، روانی افراد آسیب پذیر عمل کردیم چرا که معتقد بودیم که کودکان خیابانی و زنان آسیب دیده اجتماعی، بیمار هستند. بنابراین به درمان و بازتوانی آنان توجه کردیم و بدین ترتیب پس از گذشت ۵ – ۶ ماه امکان بازگشت سالم آنان به جامعه فراهم میشد.
وی در ادامه تاکید کرد: قطعا دولت توان ساماندهی همه این حرکتها را ندارد بلکه وظیفه آن هدایت، سازماندهی و طراحی چارچوبهای اصلی است و نهادهای مردمی عمومی مانند سازمانهای مردم نهاد و خیریهها باید در زمینه ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی کمک کنند.
نظرات