انتقال ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب از دز به قمرود/ کاهش ۱۰ برابری سختی آب قم

انتقال ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب از دز به قمرود/ کاهش ۱۰ برابری سختی آب قم

http://www.bananews.ir/مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به انتقال آب با کیفیت از سرشاخه‌های دز به سمت ۱۰ شهر از جمله قم‌،‌ محلات، خمین و ... گفت: در طرح سرشاخه‌های دز به قمرود ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب در سال برای تامین آب در سال انتقال داده می‌شود.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) خسرو ارتقایی در مراسم قدردانی از دست اندرکاران پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود گفت: در بیستم فروردین ماه سال ۹۲ جریان آب در مسیر پروژه جاری شد و درحال حاضر این طرح ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: مهندسی ارزش این پروژه ۴۶ میلیارد تومان بود و در بخش سامانه سرشاخه‌ها اعتباری در حدود ۷۹۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به این‌که سد کوچه‌ری که در این طرح قرار دارد در حال حاضر ۶۵ درصد پیشرفت داشته که ۲۰۷ میلیون متر مکعب آب را با تکمیل طرح جمع‌آوری و به شهرهای هدف منتقل خواهد کرد؛ افزود: به دلیل مشکلات اجتماعی و مسائل کاری، کار سد کوچه‌ری کمی به تاخیر افتاد.

وی همچنین تاکید کرد:‌ بتن دو قطعه در پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود به عنوان بتن برتر شناخته شد و در دمای منفی ۲۰ درجه بتن‌ریزی انجام دادیم.

 

ارتقایی در پایان صحبت‌های خود با تاکید بر مشکلات اجرای طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود گفت: در دهه اخیر صد کیلومتر تونل حفر کردیم وامیدواریم از این پتانسیل استفاده شود.

کاهش EC آب قم از ۵۰۰۰ به ۵۰۰

رضوی-مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای قم- نیز در این مراسم گفت: آب شهرهایی چون قم و دلیجان با EC (میزان سختی آب) ۵۰۰۰ و حتی گاهی اوقات تا ۱۱ هزار تامین می‌شد که از لحاظ نیترات و ... هم نیز بحث‌های زیادی داشت.

وی افزود: در این پروژه رکورد ماهیانه ۱۰ کیلومتر لوله گذاری به قطر ۲۰۰۰ و ۱۸۰۰ میلی متر ثبت شد و با وجود این که بسیاری تصور می کردند این پروژه در زمان بندی که انجام شده، به نتیجه نمی رسد اما تکمیل شد و در ۱۰ سال پیش بینی شده به نتیجه رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قم با تاکید بر این‌که اجرای پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود در دو تابستان گذشته، قم و محلات را از جیره بندی قطعی آب نجات داد گفت: اکنون گلپایگان، محلات و قم از این پروژه بهره‌مند هستند و تا پایان سال خوانسار و سلفچگان نیز از آب با کیفیت بهره مند خواهند شد.

رضوی افزود: ظرف دو سال آینده ۱۰ شهر مذکور در طرح از پروژه انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود بهره مند خواهند شد.

وی با تاکید بر لزوم ورود وزیرنیرو در حوزه تعیین بهره بردار این طرح گفت: در حال حاضر با وجود اجرای سازه های مختلف، بهره برداری در حال ضربه خوردن است، می‌خواهیم معاونت امور آب و آبفا شرایطی را ایجاد کند که پروژه در بخش بهره برداری آسیب نبیند.

    نظرات