بازسازی بدنهی سازمان میراث فرهنگی در اولویت کار رییس بعدی
یک باستانشناس معتقد است: رییس آیندهی سازمان میراث فرهنگی نخست باید نیروی انسانی این سازمان را بازسازی و سپس آنها را از نو ساماندهی کند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) جلیل گلشن در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را باید دوباره از نو بنیان گذاشت و یکی از اولویتها برای این اقدام، بازسازی بدنهی نیروی انسانی آن است؛ نیروی انسانی که از حدود سال ۱۳۶۷ با سازمان میراث فرهنگی همکاری میکرد، با پیش آمدن بحثهایی مانند دورکاری، از این سازمان جدا شد. به همین دلیل، نخستین اولویت در این سازمان، بازسازی نیروی انسانی است. سپس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میتواند از نو ساماندهی شود.
وی با اشاره به پراکنده بودن بسیاری از اسناد متعلق سازمان میراث فرهنگی، گفت: در سالهای گذشته، دیوان عدالت اداری با شکایت برخی مالکان خانههای تاریخی، این بناها را از فهرست آثار ملی خارج میکرد و در ادامه، تخریب این خانهها رخ میداد. بنابراین باید تلاش فوقالعادهای شود تا یک جایگاه قانونی تدوین شود و بتوان برای آینده، راهکارهای حفاظت از آثار تاریخی را داشت.
این کارشناس حوزهی میراث فرهنگی همچنین منفک کردن «میراث فرهنگی» و «گردشگری» را یکی دیگر، از جمله اولویتهایی دانست که رییس آیندهی سازمان باید به آن توجه کند و اظهار کرد: در سال ۱۳۸۲ با ادغام این دو حوزه، وضعیت نامناسبی برای آنها ایجاد شد. اکنون مراکز پژوهشی با بررسی جایگاه میراث فرهنگی قبل از ادغام و بعد از آن و همچنین با گذشت ۹ سال، میتوانند وضعیت کنونی این سازمان را به خوبی تشریح و مشخص کنند که ادغام باعث قویتر شدن سازمان میراث فرهنگی شد یا تضعیف آن.
گلشن با تأکید بر اینکه دولت از گردشگری فقط توقع درآمدزایی دارد، گفت: میراث فرهنگی گندم است و گردشگری کاه گندم، بنابراین باید دید از هر کدام از این دو مقوله چه استفادهای میشود و آنها چه اندازه قابل استفاده هستند.
او با اشاره به لزوم بازگشت معاونت میراث فرهنگی به جایگاه علمیاش، افزود: گردشگری یک حوزهی اقتصادی است و نگاه دولت به آن فقط درآمدزا است. بنابراین باید از یکدیگر جدا شوند تا شاید به وضعیت بهتری برسند.
نظرات