درختکاری نابخردانه در اوج گرما در پرند ادامه دارد
در حالی کاشت درخت در ۱۰ روز اخیر در محوطه شهرک آفتاب متعلق به اراضی مسکن مهر فاز ۵ شهر جدید پرند در حال انجام است که این شهر بالاترین دمای روزهای تابستانی خود را میگذراند.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) اداره خدمات شهری شرکت عمران شهر جدید پرند طی عقد قراردادی، پیمانکار را ملزم کرده تا کلیه رفیوژها و حاشیه معابر عمومی این شهرک مسکونی را درختکاری کند این در حالیست که در چند روز گذشته دمای شهر جدید پرند به بالاترین حد خود رسیده است.
به گفته منابع موثق تاکنون بیش از ۱۵۰۰ اصله نهال توسط پیمانکار از شهرهای کرج و شهریار به این شهر منتقل و کاشته شده و این روند همچنان ادامه دارد.
اصرار مردم ساکن در واحدهای مسکونی مهر شهرک آقتاب پرند مبنی بر تسریع در ایجاد فضای سبز یکی از دلایل کاشت خارج از فصل درختان عنوان میشود.
یک منبع آگاه در شرکت عمران پرند گفت: ما و پیمانکار علاقمند به درختکاری در مهرماه بودیم اما اصرار مردم باعث شده درختکاری در این فصل نامناسب انجام شود.
وی افزود: درختانی که بعد از کاشت دچار خشکیدگی میشوند نیز توسط پیمانکار طرح مجددا جایگزین میشوند.
یادآور میشود؛ کاشت درخت در زمان گرم و خشک علاوه بر اتلاف سرمایههای ملی باعث میشود درخت از ابتدای رشد خود با تنشهای محیطی سخت مواجه شود و در نتیجه بار مالی در نگهداری آتی را برای مجموعه در پی دارد لذا اگر مسئولان شرکت عمران شهر جدید پرند ارتباط نزدیکی با توده مردم داشتند آنها را متقاعد میکردند که کاشت درخت در چنین شرایطی امکان پذیر و منطقی نیست اما علاوه بر نبود زبان مشترک نزد مردم و مسئولان شهری، این روند در سایر برنامههای عمرانی و توسعهای روبنایی دیده میشود.
الگوی رشد جمعیتی در شهر جدید پرند در یک سال اخیر و در دو سال پیشرو میرود تا این شهر را به عنوان یک شهر ناپایدار معرفی کند. جمعیت ۱۵ هزار نفری این شهر در یک سال اخیر به ۱۰۰ هزار نفر و در دو سال آینده به ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید این در حالیست که زیرساختهای شهری همچنان با رکود مواجه است؛ برای مثال این شهر فقط دارای یک جایگاه پمپ بنزین، یک ایستگاه آتشنشانی با دراختیار نداشتن تجهیزات کامل جهت امدادرسانی به بلوکهای مرتفع ۱۵ طبقه مسکن مهر، سه بانک دولتی و چند خودپرداز محدود است.
نبود بانکهای دولتی و خصوصی متنوع، نبود بیمارستان، نبود رشد برابر ناوگان حمل و نقل عمومی و مراکز آموزشی و فرهنگی، نبود مراکز گذران اوقات فراغت برای کودکان جوانان و میانسالان ساکن در مسکن مهر و ... در فازهای ۵ و ۶ این شهر جدید مثالهای محدودی از ضعفهای عمده این شهر نوپای ناپایدار به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، هنوز واحدهایی که بیش از یکسال از واگذاری آنها سپری شده فاقد تلفن ثابت و کنتور مجزای آب هستند این در حالیست که وجه انشعاب آب و نصب کنتور آب مجزا و هزینه واگذاری امتیاز تلفن ثابت را متقاضیان از قبل پرداخت کردهاند.
امید است که دولت یازدهم در برطرف کردن مشکلات اساسی این شهر جدید با برنامهریزی کارشناسانه اقدام کند تا پرند به عنوان یک شهر جدید ناپایدار مثال جهانیان نشود.
نظرات