گران شدن خانه و عرضه در آن زمان امیدی واهی است
یک کارشناس مسکن تصریح کرد: با وضعیت عمومی که در حال حاضر حاکم بر بازار مسکن و اقتصاد کشور است بعید به نظر می رسد که قیمتها در آینده نزدیک تغییر معناداری داشته باشد و صاحبان خانههای خالی بدانند که اگر به امید گران شدن و بالا رفتن قیمتهای خانه و عرضه در آن زمان نشستهاند این امید تقریبا محال است و امکان عملی شدن آن شاید در حد دو سه درصد هم نباشد.
مهندس احمدرضا سرحدی با بیان اینکه از نظراصولی شناسایی خانههای خالی کار مناسبی است، افزود: البته نحوه عمل مسوولان در این رابطه جای تامل دارد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه خانههای ساخته و خالی نگه داشته شده است سرمایههای ملی محسوب میشوند، ادامه داد: هر چند که مالکیت این خانهها مالکیت خصوصی و محترم است ولی افرادی که این خانهها را نگه داشتهاند به طور قطع میخواهند سود بیشتری ببرند.
سرحدی ادامه داد: توصیه کارشناسی ما به صاحبان خانههای خالی این است که املاکی در اختیار خود را یا به بازار فروش یا به بازار استیجاری وارد کنند ولی اگر این مالکان نخواهند چنین کاری را انجام دهند، نمیتوان به زور آنها را وادار به فروش و یا اجاره کرد.
این کارشناس مسکن افزود: دولت فقط میتواند از این مالکان مالیات بخواهد و با قراردادن یک مالکیتی برای خانههای خالی بدون مستاجر و بدون ارائه به بازار آنها را تشویق به عرضه این املاک کند ولی در غیر این صورت هزینه این سود را هم بپردازند و البته باید این مالیات به بخش تولیدی مسکن بازگردانده شود و به عنوان یک درآمد برای دولت تلقی نشود بلکه می تواند به عنوان کمکی برای رونق بخش مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات بخش مسکن راههای بسیاری وجود دارد، ادامه داد: بازار مسکن کشور ما بازار یکنواختی نیست و افرادی که وارد بازار مسکن میشوند اعم از فروشنده و خریدار با یکدیگر متفاوت هستند بنابراین میتوان راه حلهای مختلفی برای این کار در نظر گرفت.
سرحدی از وجود صدها هزار واحد مسکونی خالی در کشور خبر داد و گفت: جدا از ساختمانهایی که در کلانشهرها و به خصوص در مناطق شمال شهر و مرکزی تهران هستند ساختمانهای فراوانی نیز در کشور وجود دارند که خالی از سکنه هستند و البته برخی نیز برای نجات از خطرات چنین تصمیماتی، پردهای به پنجرهها زده و چراغی روشن کردهاند تا نشان دهند که این ساختمان مسکونی است در حالیکه آنها خالی هستند.
وی افزود: هرگونه تلاش در بازار برای اینکه تقاضا را بالا ببریم باعث گرانی قیمت میشود بنابراین آنچه که میتواند به عنوان سیاستگذاری از سوی دولت انجام شود در بخش عرضه است یعنی باید امکانات و وامهایی برای تولید مسکن داده شود که این اقدامات در شهرستانها بسیار مناسب است و همین مسکن مهر توانسته جو کلی مسکن را به هم بزند و با ارائه مسکن در شهرهای کوچک زیر ۲۵ هزار نفر و شهرهایی که زمین در آنها مسالهای نیست تقریبا توانسته تا حدود بسیاری مردم را امیدوار کند و حداقل امید مسکن به آنها رسیده و منتظر هستند که در آینده نزدیک به آنها مسکن بدهند.
سرحدی افزود: متاسفانه در کلانشهرهایی مثل تهران زمینی برای واگذاری در چارچوب مسکن مهر وجود ندارد و این شهرها به دلیل جاذبههای اقتصادی باعث می شوند تا مردم از شهرها خالی شوند و کلان شهرها به طور مرتب در حال متورم شدن بیشتر و به تبع آن افزایش تقاضای مسکن است.
اوادامه داد: در این گونه شهرها تنها راه باقی مانده احیای بافتهای فرسوده است چراکه هزاران هکتار بافت فرسوده در کلان شهرها داریم که اگر برای تولید مسکن روی آنها برنامهریزی شود میتواند بخش زیادی از نیاز مسکن را برطرف کند بویژه اینکه از تبعات منفی این بافتها نیز جلوگیری کند چراکه این بافتها بافتهایی هستند که افرادی خاص در آنها زندگی میکنند و مساله ساز هستند و نوسازی این بافتها میتواند کمک بسیاری از لحاظ امنیت اجتماعی و جبران کمبودهای مسکن باشد.
نظرات