وام مسکن در دولت یازدهم چه سرنوشتی دارد؟
هنوز از یادها نرفته است که ناظران بازار مسکن، همزمانی بین شروع تدریجی معاملات و آغاز ماه پیشواز در نقل و انتقالات ملکی را نشانه قوی از پایان حاشیهنشینی طرفهای عرضه و تقاضا توصیف میکردند و معتقد بودند: دوره جدید رونق معاملات مسکن بعد از ایام انتخابات به شکلی متفاوت از دورههای قبلی رونق، بازار را فرا خواهد گرفت.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) پارسینه در ادامه نوشت: این در حالی بود که در فروردین و نیمهاول اردیبهشت امسال هم خریدار و هم فروشنده ملک به دلیل تصور کاملا متضادی که درباره قیمت مسکن در تابستان ۹۲ داشتند، دست از معامله کشیدند و به حاشیه بازار برای رصد اوضاع نقلمکان کردند؛ طوری که رکود در معاملات برقرار بود .
بعد از پیروزی حسن روحانی در انتخابات اما برخی بر این باور هستند که وضعیت مسکن حداقل در کوتاهمدت و میانمدت در حالتی از رکود باقی خواهد ماند و تغییرات خاصی در این حوزه مشاهده نخواهد شد.
این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که با توجه به عدم تغییرات اساسی در مؤلفههای مربوط به حوزه مسکن این حوزه همچنان بحرانی باقی خواهد ماند و برخی دیگر نیز تغییر و تحولات سیاسی در کشور را نوید آیندهای مثبت در بخش مسکن کشور میدانند.
این در حالی است که ماجرای زیاد شدن وام مسکن همچنان بر سر زبانها است کارشناسان این بخش معتقدند، با وجود افزایش مبلغ وام مسکن به ۵۰ میلیون تومان، بازهم به دلیل افزایش هزینههای ساخت و مصالح ساختمانی این مبلغ چندان مناسب نیست و باید میزان وام اختصاصی به ساخت و ساز بیشتر باشد.
از سوی دیگر متقاضیان خرید مسکن نیز معتقدند کمک هزینه خرید مسکن بسیار ناکافی است و کمک چندانی برای خرید خانه به بیخانهها نمیکند.
رییس اداره طرح و برنامه بانک مسکن با بیان اینکه تسهیلات خرید مسکن این بانک تنها در ۷ درصد قیمت مسکن تاثیرگذار است و قدرت خرید حداکثر ۴ مترمربع بنای مسکونی را فراهم میکند، گفت: رویکرد بانک مسکن افزایش سقف وام خرید مسکن است.
نادر قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مسکن با روی کار آمدن دولت یازدهم برنامهای برای افزایش وام ساخت یا خرید مسکن دارد یا خیر؟ افزود: باید ابتدا ببینیم سیاست دولت یازدهم بعد از انتخاب وزرا چیست و بعد از آن است که بانک مسکن میتواند برنامههای خود را برای وام خرید و ساخت مسکن ارائه کند بنابراین فعلا که باید منتظر ماند.
وی با اشاره به اینکه به هر حال باید دید که سیاست و دیدگاه دولت یازدهم چیست، ادامه داد: دیدگاه وزیر راه و شهرسازی دولت دهم این بود که وام ساخت مسکن افزایش یابد، اما وام خرید مسکن هیچ افزایشی نداشته باشد.
وی اضافه کرد: وام خریدی که در حال حاضر میتوان با آن تنها ۳ تا ۴ متر خانه خرید نمیتواند چندان بر بازار و قدرت خرید تاثیرگذار باشد، اما به هر حال اگر دولت جدید و وزیر جدید مساعدت نشان دهد بانک مسکن هم آمادگی پرداخت و افزایش وام خرید را دارد.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مسکن توان افزایش سقف وام خرید مسکن را دارد، گفت: باید دید سیاست دولت یازدهم و وزیر جدید چیست، اما به هر حال بانک مسکن به منابع خود نگاه میکند و بر اساس آن تصمیم میگیرد.
وی ادامه داد: رویکرد بانک مسکن، رویکرد مثبتی در زمینه افزایش سقف وام خرید مسکن است.
این در حالی است که برخی اقتصادی ها معتقدند فزایش وام مسکن موجب افزایش قیمت مسکن می شود اما رییس اداره طرح و برنامه بانک مسکن در پاسخ به این سوال که اگر سقف وام خرید مسکن افزایش یابد احتمال رشد قیمت مسکن نیز وجود دارد، گفته: به هیچ وجه اینطور نیست؛ چرا که بانک مسکن در ۷ درصد جامعه تقاضای مسکن تاثیرگذار است و بقیه متقاضیان از وام خرید بانک مسکن استفاده نمیکنند.
بیتردید افزایش وام خرید مسکن میتواند به بسیاری از مردم در خانهدار شدن کمک کند .باید منتظر ماند و دید با روی کار آمدن اقتصادیهای دولت یازدهم چه تدبیری در این خصوص اندیشیده میشود.
نظرات