به احیای دریاچه ارومیه امیدواریم
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: پروژههای احیای دریاچه ارومیه را شاید اگر ۱۰ سال پیش شروع میکردیم، الآن با مشکل خشکی دریاچه مواجه نبودیم.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)،"هادی بهادری" در مراسم افتتاح همزمان طرحهای آبیاری تحت فشار در استان و سامانه ضدتگرگ در روستای بالوارومیه، با بیان اینکه ۲۰ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه ارومیه باید هزینه شود، افزود: در ۱۰ سال گذشته آب دریاچه ارومیه ۴ متر پایین رفته است و ۲۰ میلیارد متر مکعب از آب آن از بین رفته است.
وی خاطرنشان کرد: در حواشی دریاچه ارومیه پنج میلیون نفر زندگی میکنند که در صورت خشکی، تبعات بحرانی دریاچه ارومیه گریبانگیر این افراد خواهد شد.
بهادری تصریح کرد: از تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه میتوان به موضوع ریزگردها، بالا رفتن فشارخون، آب مروارید، آسم اطفال و سرطان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه به احیای دریاچه ارومیه امیدواریم، گفت: موضوع دریاچه ارومیه را باید به عنوان یک بحران جدی مدنظر قرار داد و در این راستا به یک روحیه جهادی خاص نیاز داریم و ۱۰ سال باید تلاش کنیم تا طراز سطح دریاچه ارومیه را به ۱۰ سال پیش برگردانیم.
معاون عمرانی استاندار ادامه داد: در حوضه آب وضعیت نگران کننده است، در اطراف دریاچه ارومیه شاهد این هستیم که زمینها استعداد حاصلخیزی خود را از دست دادهاند و آب چاهها شور شده است.
بهادری افزود: امروزه وضعیت امنیت غذایی و منایع طبیعی و آب اهمیت بیشتری نسبت به قبل برایمان پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در حوزههای مطرح شده متاسفانه مدتی است، کم توجهی کردهایم.
وی به مشکلات کمبود آب تامین آب از عمق ۱۶۰ متری زمین در خوی و ۹۰ متری در بوکان اشاره کرد و افزود: متاسفانه سلماس سالانه ۱۰ متر نشست میکند، چون منابع آبی و مخازن زیرزمینی آن در حال خشک شدن و تمام شدن هستند.
بهادری در خصوص معضلات خشکی دریاچه ارومیه گفت: در پشت روستای جبل ارومیه شنهای روان سالانه چند صد متر به سمت جاده سلماس پیشروی میکنند.
ایسنا
نظرات