فرودگاه‌هایی برای نپریدن!

فرودگاه‌هایی برای نپریدن!

http://www.bananews.ir/آمارهای منتشر شده از سوی شرکت فرودگاه‌ها نشان از آن دارد که همچنان نگرانی بزرگ وزارت راه و شهرسازی مبنی بر بلااستفاده ماندن بسیاری از فرودگاه های ایران بر جای خود باقی است، فرودگاه هایی که هزینه ای گزاف برای باز بودنشان پرداخت می شود اما در عمل کارایی چندانی ندارند.

به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir در طول سال های گذشته مسولان صنعت هوایی ایران بارها از تصمیماتی در گذشته انتقاد کرده اند که هزینه آنها هنوز روی دوش صنعت حمل و نقل کشور است. تصمیماتی که بدون پشتوانه فنی لازم اتخاذ شده اند و تنها تعداد فرودگاه های مسافری ایران را بال برده اند.

نبود ناوگان متناسب با فرودگاه های کوچک ایران عملا بسیاری از آنها را از کارایی انداخته و آمار شهریور ماه شرکت فرودگاه ها نیز این امر را تصدیق می کند. بر اساس این آمار در طول ماه گذشته حدود ۴۳ هزار پرواز در تمام فرودگاه های ایران انجام گرفته است که در این میان سهم تنها چهار فرودگاه مهرآباد، مشهد، امام خمینی و شیراز بیش از ۵۰ درصد پروازهاست.

در سوی دیگر اما در شرایطی که فرودگاه های بزرگ از بالا بودن تعداد مسافران گلایه دارند، تعداد زیادی از فرودگاه های کشور حتی در طول روز یک پرواز را نیز به ثبت نرسانده اند.

در ماه گذشته ۳۵ فرودگاه از مجموع ۴۹ فرودگاه فعال ایران، حتی یک درصد از کل پروازهای انجام شده را نیز به خود اختصاص نداده اند و در این آمار نام فرودگاه های مراکز استانی چون کرمان، زاهدان، رشت، ارومیه، گرگان، سنندج، یاسوج، شهرکرد، همدان، اراک و زنجان به چشم می خورد.

بر اساس گزارش منتشر شده از شهریور ماه، ۲۰ فرودگاه ایران حتی صد پرواز در ماه را نیز تجربه نکرده اند و عملکرد بعضی فرودگاه ها حتی به یک پرواز در طول هر روز نیز نمی رسد.

در این ماه فرودگاه های خوی و زنجان با ۱۸ پرواز، بم با۱۶ پرواز، جیرفت و رفسنجان با ۱۲ پرواز و شاهرود تنها با هشت پرواز ساکت ترین فرودگاه های کشور را تشکیل داده اند.

با وجود آنکه اصلی ترین واکنش به این رکود در فرودگاه های کوچک، رساندن هواپیماهای کوچک به ناوگان کشور است و به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور لااقل چند فروند از این هواپیماها به ایران خواهد رسید اما تا آن زمان همچنان تعداد زیادی از فرودگاه های ایران بدون فعالیتی جدی به کار خود ادامه خواهند داد.

 

ایسنا

    نظرات