کلیدهایی که قفل آلودگی هوای کرج را باز میکنند
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر کرج بر ضرورت کاهش مدت زمان تست آلایندگی خوردوهای شهر تاکید کرد.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ علی حاج کاظم با اشاره به معضل آلودگی هوا درکرج اظهار کرد: رفع ریشهای معضل آلودگی هوا در کنار اقدامات کارشناسانه و فنی مدیران شهری به همکاری و تعامل شهروندان نیز نیاز دارد.
وی افزود: بدون شک درکنار موارد مذکور، توجه بهکارهای فنی و بهره مندی از تجارب سایرکشورها نیز میتواند در باز شدن قفل این معضل کمک کند.
عضو شورای شهر با اشاره به تجربه شهر مکزیکوسیتی در این خصوص گفت: این شهر سالها بود که با آلودگی هوا و ترافیک سنگین دست به گریبان بود اما مسئولان آن توانستند با اعمال چند قانون مفید میزان آلودگی و ترافیک را به نحو موثری کاهش دهند.
وی با اشاره به شش کلید طلایی که قفل آلودگی هوای مکزیکوسیتی را باز کرد، افزود: توسعه حمل و نقل عمومی یکی از مهمترین این موارد بود که با راه اندازی ۱۲ خط و با توسعه خطوط BRT، سالانه ۸۰ هزار تن از میزان آلاینده های دی اکسید کربن در این شهر کاهش داد.
عضو شورای شهر کرج ترویج استفاده از دوچرخه را به عنوان دیگر عامل مهم کاهش آلودگی عنوان کرد و گفت: در سال ۲۰۰۹ شهر مکزیکوسیتی ۲۱ کیلومتر خط ویژه دوچرخه ایجاد کرد و رسانه های عمومی نیز دائما شهروندان را به استفاده از دوچرخه تشویق میکردند.
وی تاکید کرد: اگر بتوان زمان تست آلایندگی خودروهای شهر را به شش ماه یکبار کاهش داد و علاوه بر این ، ممنوعیت ورود خودروها به معابر شهری را نیز مد نظر قرار داد، میتوان تا حد زیادی میزان آلودگی هوا را مدیریت کرد.
حاج کاظم از نوسازی تاکسی ها به عنوان چهارمین کلید طلایی برای بازگشایی قفل آلودگی هوای یاد کرد و ادامه داد: در این راستا با ارائه تسهیلات ارزان، خودروها و تاکسیهای فرسوده را با روالی منظم تعویض کرد که البته مجموعه مدیریت شهری در راستای نوسازی و گسترش حمل و نقل عمومی قدمهای مناسبی برداشته است.
این عضو شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه افزایش کیفیت بنزین مصرفی نیز در این زمینه بسیار تاثیرگذار است، افزود: حذف سرب از بنزین و لزوم استفاده از مبدلهای کاتالیستی برای خودروها را میتوان از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه عنوان کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به این موارد و اجرایی کردن آنها در کلانشهر کرج میتوانیم در راستای بهبود شرایط کنونی این کلانشهر و خروج از بنبست آلودگی هوا که گریبانگیر شهروندان شده، اقدام کنیم که این مهم نیازمند همکاری مدیریت شهری، دولت و بخش خصوصی است.
حاج کاظم یادآور شد: تنها زمانی می توانیم به توسعه پایدار شهری دست یابیم که اتحاد مسئولان و شهروندان شکل گرفته و مشارکت اجتماعی در تمام عرصههای فرهنگی، هنری، اقتصادی شهر به منصه ظهور برسد.
ایسنا
نظرات