خشکسالی مزید علت بروز سیل در خراسان شمالی شد
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: متاسفانه خشکسالی نیز مزید علت بروز سیل در این استان شده است.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)؛ محمد فرامز در پاسخ به این سوال که تا یکی دو سال گذشته اجرای عملیات آبخیزداری در سطوح کم و شخم و شیار غیر مجاز از جمله علل بروز سیل در این استان بوده است؟ اظهار کرد: این علل هنوز در این استان عامل بروز جاری شدن سیل هستند اما پدیده خشسکسالی نیز به این علل اضافه شده است.
وی افزود: کاهش بارندگی و بروز خشکسالی موجب کاهش پوشش گیاهی شده که به دنیال آن مسائلی همچون تخریب سرزمینی را به همراه داشته است.
فرامز ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر با بارش کوتاه مدت در فصل بهار یا تابستان شاهد جاری شدن رواناب و سیل هستیم که خسارت های زیادی را نیز به همراه دارد.
وی با بیان اینکه این مشکل به همکاری متولیان بخش آب و تامین اعتبار کافی برای اجرای برنامه های لازم قابل حل است، اظهار کرد: در حال حاضر در بخش انجام عملیات آبخیزداری وضعیت مناسبی نداشته ایم به طوریکه از ۲۳ درصد مطالعات آبخیزداری انجام شده فقط هشت درصد از آن اجرایی شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: از مجموع تعهداتی که این اداره کل باید اجرا می کرد به علت اختصاص اندک اعتبارات، ۲۹ درصد اجرایی شده که این ارقام، عددهای خوبی نیستند.
وی تاکید کرد: تاکنون در سطح ۶۴۳ هزار هکتار مطالعات آبخیزداری در ۸۳ حوزه آبخیز انجام شده است که از این میزان در سطح ۲۲۴ هزار هکتار عملیات آبخیزداری اجرایی شده و یا در مرحله اجراست که ۵۵ حوزه آبخیز را شامل می شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ششم توسعه باید در سطح ۱۶۰ هزار هکتار امر مطالعه و عملیات آبخیزداری را در سطح حوزه شهری، سد، کال شور، اترک و .. انجام دهیم.
وی گفت: در حال حاضر با توجه به مسئله کمبود آب و اهمیتی که این مسئله یپدا کرده است، استاندار دستور اکید بر اجرای برنامه های آبخیزداری داده که اعتباراتی نیز اختصاص یافته اما هنوز کفایت نمی کند.
ایسنا
نظرات