نشست خبری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با روزنامه همشهری
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در نشست خبری با دفتر روزنامه همشهری ضمن تبریک فرا رسیدن روز خبرنگار پیرامون مسائل زیست محیطی مطالبی را بیان کرد.
در سطح استان ۷ شهر مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب شهری وجود دارد
فریدون یاوری در خصوص وضعیت سیستم تصفیه فاضلاب شهری استان گفت: در سطح استان ۷ شهر مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب شهری هستند و سیستم تصفیه فاضلاب شهرستانهای روانسر، هرسین و پاوه با تقریباً ۹۰% پیشرفت فیزیکی در آستانه بهره برداری و اضافه شدن به سیستم فاضلاب شهری استان هستند. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان افزود: شهر کرمانشاه در حال حاضر دارای یک تصفیه خانه فاضلاب شهری می باشد که تمامی فاضلاب شهری شهر کرمانشاه را پوشش نمی دهد، انجام این امر مستلزم اعتبار مالی می باشد. وی گفت: با توجه به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه نظارتی است اما شرکت آب و فاضلاب شهری در حال اقدام و برنامه ریزی در زمینه تصفیه کل فاضلاب شهری شهر کرمانشاه است.
اقدامات مهمی در خصوص جلوگیری از آلودگی آب رودخانه قره سو صورت گرفته است
فریدون یاوری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص آلودگی آب رودخانه های قره سو و منشا آن به خبرنگار همشهری گفت: در خصوص جلوگیری از آلودگی آب قره سو اقداماتی صورت گرفته است که از جمله این اقدامات می توان به تصفیه بخشی از فاضلاب انسانی شهر کرمانشاه ، سیستم تصفیه فاضلاب پالایشگاه نفت کرمانشاه و ... اشاره کرد. وی افزود: در گذشته خروجی پساب پالایشگاه حاوی ترکیبات نفتی به داخل رودخانه سرازیر می شد که هم اکنون دیگر چنین اتفاقی رخ نمی دهد. یاوری گفت: فاضلاب شهر روانسر و تعدادی از روستاها که در مسیر رودخانه قرار دارند از عوامل آلودگی رودخانه قره سو می باشند. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خشکسالی اخیر در دهه گذشته را هم از دیگر عوامل دخیل در مشکلات قره سو بیان کرد و گفت: رودخانه قره سو با حقابه اکولوژیکی زنده است و عوامل طبیعی چون کاهش میزان آب در حیات قره سو تاثیر بسزایی دارد. وی گفت: برآنیم تا با یک برنامه مدیریتی خاص و با همکاری سازمان های ذیربط از جمله جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و ... در جهت رفع آلودگی قره سو اقدام بیشتر صورت گیرد.
روزانه بیش از ۱۲۰۰ تن زباله خانگی در استان داریم
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص وضعیت پسماندها در استان نیز گفت: ما در استان روزانه بیش از ۱۲۰۰ تن زباله خانگی داریم که حدود ۶۰۰ تن آن مربوط به شهر کرمانشاه است که از طریق شرکت بازیافت مواد مدیریت می شود. وی تصریح کرد: ۶ سایت منطقه ای بازیافت زباله در استان داریم که قرار است در این مناطق سایت بازیافت زباله ایجاد شود. یاوری گفت: عملیات اجرایی پروژه بیوکمپوست اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب از سال ۹۶ آغاز شده و امید است برای بقیه استانهای دیگر با تخصیص اعتبار این مهم اتفاق بیفتد. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص پسماندهای عفونی استان گفت: تمامی بیمارستان های استان مجهز به سیستم غیرسوز هستند که این زباله ها به این وسیله بی خطر می شوند و پس از آن در منطقه ای در سراب قنبر کرمانشاه و با نظارت کامل دانشگاه علوم پزشکی بصورت بهداشتی دفن می شوند اما این محل دفن زباله های عفونی بصورت موقت می باشد و دانشگاه علوم پزشکی درصدد یافتن محلی بهتر برای دفن این پسماندها است.
در سالجاری از لحاظ گرد و غبار ۸ روز هشدار و یک روز بحران را در سطح شهر کرمانشاه سپری کرده ایم
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در ادامه و در خصوص وضعیت آلودگی هوای استان و ریزگردها گفت: ما ۹ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سطح استان کرمانشاه داریم که ۴ ایستگاه آن در شهر کرمانشاه و ۵ ایستگاه آن در شهرهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، اسلام آبادغرب، کنگاور و پاوه بصورت آنلاین و لحظه ای کیفیت هوا را اندازه گیری می کنند. یاوری افزود: در طول ۴ ماه نخست سالجاری از نظر وضعیت آلودگی هوا از لحاظ ریزگردها، تا امروز ۸ روز هشدار و یک روز بحران را در سطح شهر کرمانشاه سپری کرده ایم. وی تصریح کرد: خوشبختانه بر اساس اندازه گیری داده های لحظه ای و آنلاین از ۹ ایستگاه در سطح استان تاکنون بغیر از گرد و غبار در سایر زمینه ها آلودگی نداشته ایم. فریدون یاوری در خصوص منشا اصلی ریزگردهای استان گفت: تاکنون هیچ کانون داخلی در خصوص منشا ایجاد ریزگردها در استان شناسایی نشده و منبع آن خارجی است. وی عمدتاً عراق و سوریه را منشا ریزگردهای استان بیان کرد و تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی را عامل اصلی این ریزگردها بیان کرد.
صنایع آلاینده مشمول قانون تجمیع عوارض خواهند شد
یاوری در خصوص پایش صنایع استان و آلایندگی آنان بیان کرد: کارشناسان ما در طول سال همواره صنایع استان را مورد پایش قرار می دهند که پس از بررسی میزان آلودگی (پسماند، پسآب، هوا و خاک) مطابق ضوابط قوانین زیست محیطی برای صنعت آلاینده مهلت و اخطار صادر می شود. وی افزود: اگر در مهلت مقرر و اخطار صادره از سوی محیط زیست اقدامی در راستای رفع آلایندگی از سوی صنعت آلاینده صورت نپذیرد ضمن اینکه مشمول قانون عوارض آلایندگی و پس از آن جریمه زیست محیطی خواهد شد، به مراجع قضایی معرفی و با آنان برخورد قانونی بعمل خواهد آمد. یاوری در تشریح قانون مذکور گفت: اگر واحد صنعتی در طول یک فصل آلوده باشد، نام این واحد به سازمان حفاظت محیط زیست کشور معرفی می گردد و سازمان متبوع نیز فهرست آلاینده را به سازمان امور مالیاتی کشور به منظور اعمال قانون موصوف که شامل دریافت میزان یک درصد مبلغ فروش محصولات آن واحد می باشد، اعلام می نماید. وی گفت: در سال گذشته ۳۶ واحد صنعتی بصورت فصلی مشمول قانون تجمیع عوارض شدند که این رقم در سالجاری به ۳۴ واحد در طی یک فصل کاهش پیدا کرده است. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گفت: واحدهای صنعتی بزرگ همانند سیمان غرب، سیمان سامان و پتروشیمی کرمانشاه بصورت آنلاین و لحظه ای رصد می شوند.
پذیرش در کنوانسیون رامسر منوط به احراز شرایط خاص است
یاوری در ادامه در خصوص وضعیت تالاب هشیلان تصریح کرد: تالاب هشیلان یک موقعیت و فرصت استثنایی برای استان از بعد آموزشی، گردشگری و ... می باشد. وی در خصوص حریم تالاب گفت: وی گفت ساختمان سایت پرنده نگری تالاب هشیلان با ۹۰% پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل شدن است و پیگیر این موضوع هستیم که اگر بخش خصوصی مایل به همکاری در این زمینه است اعلام آمادگی خود را به محیط زیست اعلام دارد. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص اینکه چرا تاکنون تالاب هشیلان در کنوانسیون رامسر پذیرش نشده است گفت: پذیرش در کنوانسیون رامسر منوط به گونه ها، مساحت، ارزش های تالاب و مشخص بودن و حفظ حریم تالاب و ... می باشد که متاسفانه مشکلاتی در خصوص حریم تالاب وجود دارد و بخشی از حریم مشخص شده و میله گذاری انجام شده است. جوامع محلی باید بدانند که تالاب یک فرصت استثنایی برای آنها بوده و از عواید حاصل از آن می توانند بهره مند شوند.
وسعت مناطق تحت حفاظت استان ۱۶۱ هزار هکتار است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص مناطق حفاظت شده استان گفت: وسعت مناطق تحت حفاظت استان حدود ۱۶۱ هزار هکتار است که تقریباً ۷/۶% عرصه های استان از ۲۴ هزار کیلومتر مربع می باشد. وی گفت: درصددیم که با افزودن سایر مناطق بکر مانند منطقه امروله و دالاخانی در سنقر و زله زرد در گیلانغرب به مناطق تحت حفاظت این میزان را به ۱۰ درصد افزایش دهیم.
سهل انگاری گردشگران بیشتر عامل آتش سوزی مناطق هستند
یاوری در خصوص میزان آتش سوزی و عوامل موثر در آتش سوزی مناطق در سال ۹۷ گفت: متاسفانه عوامل انسانی و عمده دلیل آن گردشگران هستند که با روشن کردن آتش در مناطق باعث بروز آتش سوزی می شوند. وی گفت: تا به امروز متاسفانه میزان نزدیک به ۵/۸ هکتار در مناطق تحت مدیریت دچار آتش سوزی شده اند.
مکانیابی و مدیریت پسماند های خانگی از جمله اقدامات مهم محیط زیست در زلزله اخیر استان بود
فریدون یاوری در پایان و در خصوص اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان در زلزله آبان ۹۶ سرپل ذهاب گفت: غیر از بحث کمک های مالی همکاران و از بُعد اداری مکانیابی و مدیریت پسماند های خانگی و نخاله های ساختمانی بود. وی افزود: در همان روزهای ابتدایی از وقوع زلزله اکیپ هایی از همکاران اداره کل برای مکانیابی محل های جمع آوری نخاله های ساختمانی به مناطق زلزله زده اعزام شدند که با همکاری همکاران شهرستان، مکانیابی محل های موقت جمع آوری نخاله ها صورت گرفت. در فاز بعدی این پسماندها قرار است به مکان هایی منتقل شوند که در آنجا بازیافت شوند. یاوری گفت: این مکانیابی ها هم در روستاها و هم در شهرهای زلزله زده صورت گرفته است.
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه
نظرات