رویکرد مدیریت شهری، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است

رویکرد مدیریت شهری، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است


شهردار شیراز با اعلام این مطلب در نخستین اجلاس معاونین امور اجتماعی دانشگاه های قطب ۵ کشور گفت: بازآفرینی شهری اجتماع محور رویکردی نوین در توسعه شهر است که در این راستا در برنامه ریزی شهری از نظام برنامه ریزی پروژه محور به سوی نظام برنامه ریزی مشارکتی حرکت کرده ایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز، مهندس حیدر اسکندرپور با بیان اینکه طی سال های گذشته بیشتر به توسعه کالبدی و فیزیکی شهرها توجه کرده، خاطرنشان کرد: با این رویکرد مدیریت شهری تاکنون کمتر به ارتقای کیفیت زندگی در شهرها پرداخته است و به همین علت امروز شاهد شهرهایی هستیم که در ظاهر توسعه پیدا کرده اند اما در متن با مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی فراوانی روبرو هستند. از این رو حل مسائل اجتماعی کلانشهرها دغدغه مدیران ارشد کشور است.
وی وجود ۱۵ محله آسیب زا در شیراز را برآیند همین بی توجهی به کیفیت زندگی در شهر و حوزه مسائل اجتماعی دانست و عنوان کرد: شهرداری درصدد توسعه فعالیت خانه محلات و حل مسائل اجتماعی در مناطق آسیب زای شهر است. در حال حاضر می توان خانه محله سهل آباد را موفق ترین خانه محله شیراز و حتی کشور دانست که در آن دستگاه های اجرایی به دور از ساختار و بوروکراسی سازمانی در زمینه های مختلف به شهروندان خدمت رسانی می کنند. توسعه خانه محلات نیازمند توجه جدی و همگرایی همه دستگاه های متولی است.
مهندس اسکندرپور در جمع معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برخی از معاونین و روسای دانشگاه های علوم پزشکی، گفت: شیراز قطب پزشکی و درمانی کشور است و در فرآیند بازآفرینی محلات، کانون های سلامت محله نقش اساسی ایفا می کنند، در این راستا انتظار داریم که همزمان با افتتاح کانون های سلامت محلات، این کانون ها علاوه بر ارائه آموزش های اجتماعی، بهداشتی و پیشگیرانه به ساکنین محلات؛ اقدام به ارائه خدمات درمانی و برنامه ریزی برای استقرار پزشکان و متخصصین خیر و توانمند کنند تا شاهد دسترسی همگانی خدمات درمانی و بهبود سطح سلامت ساکنین محلات ناکارآمد باشیم.
شهردار شیراز با بیان اینکه در محلات ناکارآمد شهری شامل سکونت گاه های غیر رسمی، روستاهای الحاقی به شهر، بافت فرسوده و محلات آسیب زا با تعامل بین شهرداری و دولت به دنبال توزیع عادلانه خدمات، ارتقای منزلت اجتماعی، توانمندسازی ساکنین و ... هستیم، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر طبق مصوبه هیات وزیران، زیرساخت های قانونی برای باز آفرینی پایدار شهری فراهم می باشد و در این راستا شهرداری شیراز محلات هدف را شناسایی کرده و در اولویت اقدامات بازآفرینی به منظور ارتقای کیفیت زندگی و کاهش آسیب های اجتماعی قرار داده است. به همین منظور مجموعه ای از اقدامات کالبدی، فرهنگی و اجتماعی مانند بهسازی و نوسازی منازل، توسعه خدمات و بهبود فضاهای شهری، ایجاد نهادهای محله ای، توانمندسازی ساکنین محلات هدف و ... انجام شده است.
شهردار شیراز در این اجلاس با تاکید بر اهمیت نقش مشارکت شهروندان و سازمان های مردم نهاد در بازآفرینی پایدار شهری، گفت: دولت، شهرداری، بخش خصوصی و توسعه گران، دستگاه های متولی و دخیل در این امر هستند اما شهروندان ساکن این محلات باید در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند چون معتقدیم برنامه و تصمیمی موفق خواهد شد که خواستگاه آن نیازها و نظرات مردم است.
مهندس اسکندرپور در بخش دیگری از سخنانش با تاکیدی دوباره بر لزوم احیای محله محوری در کلانشهرها افزود: امروزه در کلانشهرها به دلیل تغییرات ساختاری و توسعه ای، نظام محله محوری از بین رفته و رویکرد مدیریت شهری شیراز بازآفرینی این نظام است چون معتقدیم می توان بخش اعظمی از مشکلات و نارسایی های محلات را با نظام محله ای و حضور ریش سفیدان حل و مدیریت کرد.
براساس این گزارش نخستین اجلاس معاونین امور اجتماعی دانشگاه های قطب ۵ کشور با حضور معاون اجتماعی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و روسا و معاونین دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد، فسا، جهرم و ... برگزار شد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری شیراز

    منبع خبر

    شهرداری شیراز

    شهرداری شیراز یک شهرداری در شهر شیراز می باشد

      نظرات