تشریح اقدامات بانک مسکن در حوزه تامین مالی مسکن
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مدیرعامل بانک مسکن در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته بخش مسکن در رکود بسیار شدیدی به سر میبرده به طوری که طی این سالها امری بیسابقه بوده و به شدت تاثیر منفی بر روی بخشهای اقتصادی کشوره گذاشته است، در این راستا فعالیت قابل توجهی را برای غلبه به این وضعیت در بانک آغاز کرده و اقدامات چشمگیری را در حوزه تامین مالی در بخش مسکن به انجام رساندیم.
رحیمی انارکی در ادامه افزایش سقفهای تسهیلاتی در دولت تدبیر و امید را یکی از مهمترین این اقدامات اعلام کرد و گفت: علی رغم آنکه در طول دولتهای نهم و دهم هیچگونه افزایشی در سقف تسهیلات مسکن اتفاق نیفتاده و رقم تسهیلات تا سال ۹۲، همان ۲۰ میلیون تومان باقی مانده بود طی دولت تدبیر و امید شاهد افزایش ۸ برابری این تسهیلات (تا ۱۶۰ میلیون تومان برای زوجین) بودیم.
این مقام مسئول با اشاره به افزایش اوراق حق تقدم در تشهیلات بانک مسکن از ۲۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان بیان کرد: خوشبختانه این اقدام باعث شد تا نسبت (LTV) که طی سالهای گذشته تکرقمی شده بود در شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر و حتی مراکز استانها تا ۷۰ الی ۸۰ درصد و میانگین قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران تا ۴۰ درصد ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: اعطای تسهیلات در قالبهای مختلف ترکیبی و تجمیعی از دیگر اقدامات مثبت بانک مسکن در دوره اخیر به شمار میرود که همواره تلاش شد از طریق برقراری ارتباط بین تمامی محصولات این بانک سقف تسهیلات و تنوع آنها به شکل بیسابقهای افزایش پیدا کند.
مدیرعامل بانک مسکن در این خصوص افزایش سقف تسهیلات جعاله مسکن تا ۲۰ میلیون تومان و همچنین ایجاد صندوق پسانداز مسکن یکم را از دیگر اقدامات مثبت این بانک در دولت تدبیر و امید اعلام کرد و افزود: خوشبختانه طرح صندوق پسانداز یکم بیش از تصورات ما مورد استقبال قرار گرفته و هماکنون نیز با روند خوب و رو به افزایشی در حال فعالیت است.
رحیمی انارکی در این خصوص خاطرنشان کرد: کاهش نرخ سود صندوق پسانداز یکم از ۱۴ درصد در خرداد ماه سال ۹۴ به ۶ درصد در بافت فرسوده و ۸ درصد در سایر بافتها در اردیبهشتماه سال جاری و همچنین کاهش اوراق حق تقدم از ۱۷.۵ درصد به ۱۶ درصد با افزایش دوره بازپرداخت اقساط از ۱۲ به ۱۵ سال نیز از اقدامات چشمگیر بانک مسکن در حوزه ارتقای جذابیت تسهیلات بانکی به شمار میرود که خوشبختانه هماکنون در دست اجرا قرار دارد.
این مقام مسئول در اشاره به انتشار اوراق مشارکت رهنی برای نخستین بار در کشور جهت ایجاد رونق در حوزه مسکن اعلام کرد: در حال حاضر مبلغ قابل توجهی از این اوراق در دستور کار بانک مسکن قرار دارد که به دلیل بروز اتفاقات در تغییر نرخ سود، هماکنون شرایط مناسبی برای انتشار نبوده و نرخ مدنظر بانک با مرخ مورد قبول بازار مطابقت ندارد.
وی ادامه داد: بانک مسکن همچنان تلاش دارد با تصویب راهاندازی شرکتهای پسانداز مسکن منطقهای و همچنین شرکت سرمایه تخصصی مسکن منابع مالی را از بازار سرمایه به حوزه مسکن سوق دهد که امید داریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه تمامی اقدامات مذکور شرایطی را فراهم کرد تا در سالهای ۹۵ و ۹۶ بتوانیم شاهد خروجی غیرتورمی از رکود مسکن در کشور باشیم، چرا که آمارهای اقتصادی تا سال ۹۵ در این حوزه نشان میدهد تمامی بخشهای اقتصادی به غیر از مسکن و ۲ بخش مرتبط با حوزه صنعت و معدن از رکود خارج شده و تنها این بخش ها نشاندهنده رشد منفی در کشور بودند.
رحیمی انارکی افزود: در این راستا بانک مسکن از سال ۹۵ سیاستی انبساطی را در حوزه عرضه مسکن، در سال ۹۶ در حوزه تقاضا پیش گرفته و امسال نیز تصمیم دارد برنامه اعتباری خود را در ۲ حوزه عرضه و تقاضای مسکن به طور همزمان پایهریزی کند چرا که این اقدام در خروج بخش مسکن از رکود بدون افزایش قیمت کمک خواهد کرد.
این مقام مسئول در این رابطه اضافه کرد: بانک مسکن در این راستا اقدام به انتشار برنامه راهبردی بانک (تحت عنوان بانک مسکن تا سال ۱۴۰۰) منطبق با برنامه ششم توسعه تهیه کرده و برنامه آن را به طور سالانه در حوزههای مختلف به صورت مشخص تعیین کرده است، گفتنی است طی سال گذشته برای نخستین بار در تاریخ بانک مسکن سیاستهای اعتباری سال ۹۷ به تفکیک برای بخشهای گوناگون فعالیت بانک نیز تهیه و به مرحله اجرا گذاشته شد.
وی با بیان اینکه بانکداری خرد، بانکداری شرکتی، بانکداری سرمایهگذاری در حوزه مسکن، بانکداری توسعهای و هوشمندسازی در جهت تحقق اهداف در برنامه مذکور مورد توجه قرار گرفته است گفت: توجه جدی به بافت ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی، تامین مسکن اقشار متوسط به پایین، رعایت الگوی مصوب در حوزه تولید مسکن، ایجاد محدودیت در ساخت و ساز سنتی از طریق عدم افزایش سقف تسهیلات از جمله مهمترین اهداف سیاستهای بانک مسکن در این دوره به شمار میرود.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین تاکید کرد: با توجه به موارد مذکور انتظار داشتیم در سال جاری به صورت غیرتورمی از رکود مسکن خارج شویم ولی به دلیل اتفاقاتی که در اواخر سال گذشته و امسال در بازارهای ارز، طلا، خودرو و در نهایت مسکن افتاد، متاسفانه شاهد تحقق این امر نبودیم.
رحیمی انارکی در این راستا اظهار داشت: علی رغم تمامی این مشکلات خوشبختانه آمار فعالیتهای بانک مسکن هنوز نشاندهنده ارقام منقی نبوده و همچنان رشد نسبتا خوبی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان میدهد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بانک مسکن در ۵ ماه اخیر موفق به تجهیز منابع بانکی تا ۱۱۱ هزار میلیارد ریال، پرداخت ۸۳ هزار میلیارد ریال در حوزه مسکن با رشد ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، پرداخت تسهیلات به ۹۰ هزار واحد با رشد ۷۰ درصدی، پرداخت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تسهیلات در حوزه مشارکت مدنی، پرداخت ۵۴ هزار جعاله مسکن با رشد ۸۶ درصدی و تامین مالی ۲۱۸ هزار واحد با رشد ۴۱ درصدی شده است که خوشبختانه آمار خوب و مثبتی نسبت به سال گذشته به شمار میرود.
وی در خصوص حوزه عملکرد صندوق پسانداز مسکن یکم نیز بیان کرد: از ابتدای سال ۹۷ تا اواخر مرداد ماه بالغ بر ۱۰۳ هزار فقره حساب جدید در این بخش افتتاح و ۱۶۵۵۴ میلیارد ریال تسهیلات جهت خرید و ساخت ۲۱ هزار و ۴۴۰ واحد مسکونی پرداخت شده است که حدود ۱۰ درصد از آن در بافت فرسوده استفاده شده است.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین اعلام کرد: تعداد کل حسابهای افتتاح شده در قالب حساب صندوق پسانداز یکم تا ۶ شهریورماه سال جاری ۴۹۶ هزار فقره گزارش شده که ۵۲ هزار فقره آن تا کنون انصراف داده و ۸۵ هزار فقره منجر به اخذ تسهیلات شده است.
رحیمی انارکی تعداد حسابهای زنده صندوق پسانداز یکم را ۳۵۹ هزار فقره در حال حاضر اعلام کرد و گفت: با توجه به آمار موجود مانده متوسط حسابهای مذکور بیش از ۲۱ میلیون تومان به ازای هر حساب است که آمادگی استفاده از تسهیلات را دارند.
این مقام مسئول تعداد واحدهای مسکونی که تا کنون از تسهیلات صندوق پسانداز یکم استفاده کردهاند را ۹۷ هزار واحد اعلام کرد و گفت: یک سوم از این تسهیلات در قالب زوجین پرداخت شده و همچنان نیز رو به افزایش است.
وی همچنین ادامه داد: طبق آمار منتشر شده طی هفته گذشته یا یک روز تعطیلی تعداد ۴ هزار فقره حساب در شعب مختلف بانک مسکن افتتاح و تعداد واحدهای استفاده کننده از تسهیلات ۱۲۲۲ اعلام شده که ۵۰۸ واحد آن مربوطه به زوجین بوده است.
مدیرعامل بانک مسکن تعداد واحدهای مسکن مهری که به مرحله فروش اقساطی رسیدهاند در سال جاری را ۲۴ هزار واحد اعلام کرد و گفت: با توجه به آمار اعلام شده میزان ۳۵۰۰ میلیارد تسهیلات مشارکت مدنی به ۲۷۰۰ واحد مسکونی طی ۵ ماه گذشته در بافت فرسوده اعطا شده است که نسبت به مدت مشابه در تعداد واحد رشدی ۴۵ درصدی را نشان میدهد.
رحیمی انارکی در پایان کاهش نرخ سود صندوق پسانداز یکم، برقراری امکان تقسیط پلکانی صندوق پسانداز یکم با ضریب ۹ درصد، افزایش حداکثری مدت تقسیط از اوراق حق تقدم در بافت فرسوده از ۱۲ سال به ۱۵ سال، افزایش سقف تسهیلات صندوق پسانداز مسکن جوانان، برقراری امکان اعطای تسهیلات مسکن مجدد به زوجین، افزایش سقف تسهیلات نوسازی مسکن روستایی به ازای هر واحد ۲۵ میلیون تومان، اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به ۹ هزار زوج در ۴ ماه نخست سال ۹۷، تسویه بدهیهای درهمی بانک مسکن به یانکهای دبی و کاهش قیمت تمام شده پول از ۱۸.۲ در پایان اسفند ماه به ۱۷.۹ در تیرماه امسال را از مهمترین اقدامات بانک مسکن در دولت تدبیر و امید اعلام کرد.
لینک اصل خبر در سایت اداره کل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختيارى
نظرات