نوزدهمین جلسه کمیته راهبردی ستاد مقابله با گردوغبار برگزار شد/کلانتری: ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای مدیریت گرد و غبار

به گزارش اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست،عیسی کلانتری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه با تاکید بر نقش استان‌ها در کنترل شرایط زیست محیطی گفت: هم‌اکنون بیشتر استان‌ها درگیر گردوغبار هستند و باید نسبت به تقویت آن‌ها اقدام کرد. هر استان باید در پی حل مشکل خود برآید. زیرا در حال حاضر ابزار اجرایی در دست استان است. باید در استان‌ها کار کارشناسی انجام شود. پتانسیل‌ها و قابلیت آن‌ها باید مشخص و بهره‌برداری شود .
وی ادامه داد: بعضی مسائل مختص یک استان است. باید به استان‌ها با پشتیبانی ستاد، کمک شود. درعین‌حال استان‌ها مسئولیت بپذیرند و در این زمینه لازم است از دانشگاه‌های بومی و ملی هم کمک گرفته شود .
مدیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار در این جلسه، مبلغ اختصاص‌یافته به دستگاه‌های عضو کمیته از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۶ را برابر ۲۸۰۵ میلیارد ریال اعلام کرد .
طهماسبی بیرگانی گفت: از این مبلغ ۲۱۱۰ میلیارد ریال به وزارت جهاد کشاورزی ( مبلغ ۵۲۰ میلیارد ریال به وزارت جهاد کشاورزی و مبلغ ۱۵۹۰ میلیارد ریال به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور )، ۴۶۰ میلیارد ریال به سازمان حفاظت محیط زیست، ۸۰ میلیارد ریال به سازمان هواشناسی، ۳۵ میلیارد ریال به سازمان زمین‌شناسی و ۱۲۰ میلیارد ریال به آب و برق خوزستان اختصاص‌یافته است .
وی افزود: با توجه به این‌که بیش از ۷۵ درصد اعتبارات سال ۹۶ به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص‌یافته است اولین جلسه گزارش عملکرد سال گذشته، توسط وزارتخانه فوق ارائه خواهد شد . سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها نیز در جلسات آتی کمیته راهبردی ارائه گزارش خواهند داشت .
جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع نسبت به ارائه پیشرفت کار مطالعات طرح جامع مقابله با گردوغبار استان خوزستان اقدام و اعلام کرد که این مطالعات تا آبان ماه سال جاری به اتمام خواهد رسید .

شمایلی رئیس موسسه جهاد نصر، گزارش پیشرفت کار کانال آب‌رسانی به مناطق غبار خیز استان خوزستان را ارائه کرد و گفت: با توجه به مجوز صادرشده، ۵/۱۲ مترمکعب بر ثانیه از رودخانه کارون، ۵/۲ مترمکعب بر ثانیه آن برای مدت سه سال به کانون‌های گردوغبار اختصاص‌یافته است. موسسه نصر آمادگی دارد با تکمیل کانال‌های فرعی نسبت به تحویل آب برای عملیات نهال‌کاری و مرطوب‌سازی اقدام کند .
وی وجود معارضین محلی را عامل مهمی در عدم پیشرفت مناسب کانال و رسیدن آب به هور شریفیه ارزیابی کرد و خواستار رفع معارضین با همکاری استانداری خوزستان و شورای تامین آن استان شد .
در ادامه مطیعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان، گزارش عملکرد حوزه منابع طبیعی در مقابله با گردوغبار و انواع عملیات انجام شده در سال ۹۶ را برای تثبیت عرصه‌های گردوغبار خیز جنوب شرق اهواز ارائه کرد .
وی مشکلات موجود را بیشتر به دلیل وجود معارضین محلی و کمبود آب و عدم آب‌رسانی به کانون‌های مذکور دانست و گفت: خواستار تسریع در امور فوق برای بهبود شرایط موجود هستیم . نهال‌کاری‌های انجام شده بیش از ۷۰ درصد زنده‌مانی داشته ولی حفظ وضع موجود نیاز به مراقبت و آبیاری دارد .سپس سایر اعضاء کمیته راهبردی نسبت به اظهارنظر در خصوص دستور کار جلسه اقدام کردند .
گفتنی است ازجمله مصوبات این جلسه می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد :
-
با توجه به مشکلات اجتماعی و وجود معارض در محدوده‌های کانون‌های بحرانی گردوغبار از شورای تامین استان و استانداری خوزستان درخواست شود تا نسبت به حل مشکل فوق اقدام کنند .
-
عملیات اجرایی مقابله با گردوغبار از محل اعتبارات سال ۹۷ صندوق توسعه ملی در موعد مقرر توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان و با نظارت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور انجام شود. این موضوع منوط به تخصیص آب از سوی وزارت نیرو و ... نبوده و از محل صرفه‌جوئی‌های بخش کشاورزی و یا از طریق خرید آب، حمل با تانکر و ... تامین شود .
لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهکيلويه و بويراحمد

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهکيلويه و بويراحمد

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهکيلويه و بويراحمد یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات