کشف سومین قلاده سیاهگوش در زیستگاه های آزاد شهرستان بوئین میاندشت و ثبت حضور این گونه ارزشمند برای سومین سال متوالی

کشف سومین قلاده سیاهگوش در زیستگاه های آزاد شهرستان بوئین میاندشت و ثبت حضور این گونه ارزشمند برای سومین سال متوالی

کشف سومین قلاده سیاهگوش در زیستگاه های آزاد شهرستان بوئین میاندشت و ثبت حضور این گونه ارزشمند برای سومین سال متوالی

به گزارش"پارما" حسین خلیلی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوئین میاندشت گفت: با توجه به گزارشات مردمی در سال ۹۴ مبنی بر مشاهده نوعی گربه سان در زیستگاه های آزاد شهرستان بوئین میاندشت و با عنایت به اهمیت و حساسیت موضوع ، هماهنگی های لازم در این خصوص از جمله آموزش دامداران و کشاورزان در زیستگاه های حساس توسط محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ، در شهریور ماه سال ۹۵ منجر به کشف و ثبت رسمی اولین سیاهگوش زنده (توله شش ماهه) بعنوان هشتمین گربه سان مشاهده شده در استان اصفهان شد.

در تاریخ ۲۲/۴/۹۶ نیز یگ قلاده سیاهگوش نر بالغ مشاهده و ثبت شد که با پیگیری و تلاش مضاعف پرسنل یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان و توجیه و تعامل با جوامع محلی و روستایی برای سومین سال متوالی  روز گذشته، لاشه سومین قلاده سیاهگوش بالغ رویت شد که پس از بیومتری و بررسی لاشه مذکور هیچگونه آثار ضرب و جرح یا گلوله ای بر روی لاشه مشاهده نشده و کهولت سن و ناتوانی در تهیه طعمه علت از بین رفتن حیوان مذکور می باشد .

نکته حائز اهمیت از کشف سه قلاده سیاهگوش در طی سه سال متمادی در زیستگاه های آزاد شهرستان با توالی سنی متفاوت حاکی از وجود چرخه زیستی کامل و اکوسیستم پایدار و پویایی جمعیت این گونه نادر و کمیاب در زیستگاه های شهرستان می باشد .

شهرستان بوئین میاندشت با دارا بودن مراتع بسیار بکر و درجه یک استان اصفهان دارای یک منطقه شکار ممنوع بنام ستبله و زیستگاه های آزاد غنی می باشد که توجه هر چه بیشتر مسئولین استان و شهرستان در زمینه حفظ و حراست عرصه های زیست محیطی و منابع طبیعی را می طلبد . جلوگیری از ورود دام مازاد به مراتع ، تعادل دام و مرتع و عدم آتش سوزی مراتع ، تقویت ارگان های مرتبط (محیط زیست و منابع طبیعی) از بعد زیرساخت ها و نیروی انسانی در شهرستان می تواند تا حدود زیادی به حفظ پوشش گیاهی ، منابع طبیعی و گونه های با ارزش گیاهی و جانوری برای نسل های آتی بینجامد .

بطورکلی در دنیا چهارگونه سیاهگوش وجود دارد که سیاهگوش اوراسیایی از نظر جثه از سایر گونه ها بزرگتر و دارای گسترده ترین پراکنشی است که در ایران مشاهده می شود. زیستگاه این گونه در مناطق جنگلی و استپی و بوته زارهای کوهستانی و مرتفع بوده و از آنجایی که گونه مذکور در صبح زود و غروب فعالیت نموده و در اواسط شب و ظهر استراحت می نماید از این نظر بسیار پنهان کار و از جمعیت واقعی آن اطلاع دقیق در دسترس نیست. غذای سیاهگوش عموماً پستانداران کوچک و پرندگان قابل شکار بوده و ارتفاعات زیستگاه های این شهرستان بدلیل دارا بودن جمعیت بالای کبک و پستانداران کوچک زمینه را برای بقای این گونه نادر فراهم نموده است. در حال حاضر حمله سگ های گله به گربه سانان کوچک نظیر سیاهگوش ، آتش سوزی ، تخریب مراتع و چرای بی رویه و تخریب زیستگاه ها عوامل مهم کاهش جمعیت سیاهگوش می باشد.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات