آتش سوزی در عرصه های محیط زیست سیر نزولی دارد
مهدی صفی خانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: ۲۰۶ هکتار از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست این استان سال ۹۵ و حدود ۱۳.۱ هکتار سال گذشته طعمه حریق شدند که این آمار امسال به سه هکتار رسید.
وی اضافه کرد: سیر نزولی کاهش آمار آتش سوزی بیانگر تلاش محیط بانان و نتیجه مطلوب دوره های آموزشی برگزار شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: کاهش آمار آتش سوزی در حالیست که با توجه به افزایش بارش باران و رشد پوشش گیاهی توقع و نگرانی بروز حریق افزایش یافته بود.
صفی خانی ادامه داد: بنابراین برای رفع این دغدغه آتش سوزی در عرصه های محیط زیست میزان پایش ها و گشت زنی ها افزایش یافت.
وی گفت: امسال سه هکتار از عرصه های منطقه حفاظت شده آلمابلاغ اسدآباد دچار حریق شد که بررسی ها گویای عمدی بودن این آتش سوزی بود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: پس از تحقیقات صورت گرفته فرد خاطی دستگیر و پرونده متهم تحویل مرجع قضایی شد.
صفی خانی آتش زدن کاه و کُلش و بقایای محصولات را یک باور غلط دانست و اضافه کرد: این اقدام بر روی خصوصیات فیزیکی خاک تاثیر منفی می گذارد.
وی تاثیر منفی بر روی ساختار و تخلخُل خاک، ایجاد روان آب هنگام بارش باران، فرسایش خاک، بر هم زدن ساختار شیمیایی خاک و مرگ میکرو ارگانیزم ها را از آثار زیانبار آتش زدن طبیعت و بقایای محصولات دانست.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: برخی دامداران و عشایر بر این باورند با آتش زدن مراتع برای سال آتی علوفه های خوش خوراک تازه رشد می کند در حالیکه این اقدام آنها موجب از بین رفتن بستر خاک می شود.
صفی خانی ادامه داد: با از بین رفتن بستر خاک، وزش کوچکترین باد موجب ایجاد گرد و غبار و بارش باران موجب ایجاد روان آب و از بین رفتن خاک حاصلخیز می شود.
۷۵۲۶/۲۰۸۷
http://www.irna.ir/hamedan/fa/News/۸۳۱۱۶۶۰۸
نظرات