عدم نظارت بر ساخت و سازها سبب بروز ناهنجاریهای شهری شده است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد از عدم نظارت بر ساخت و سازها طی سالیان گذشته در برخی محدوده های شهر انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدرضا حسین نژاد با بیان این مطلب اظهار کرد: اگر نظارت بر ساخت و سازها درست در زمان خود انجام میشد، امروز شاهد این هرج و مرج و ناهنجاریها نبودیم. ناهنجاریهایی که میلیاردها تومان برای بازتوانی آنها نیاز است.
وی با تاکید بر ضرورت درک حساسیت شغل نظارت بر ساخت وسازها، بیان کرد: اگر اهمیت این کار به درستی درک نشود، ممکن است حالت تکلیفی و وظیفهای به خود بگیرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در ادامه افزود: سکونتگاههای غیررسمی نزدیک به ۵۰۰۰ هکتار از ۳۰هزار هکتار مساحت محدوده شهری را تشکیل داده است. یعنی با اندک زلزله و سیلی امدادرسانی به این بافتها با مشکل مواجه میشود.
حسیننژاد با اشاره به تهیه طرح جامع برای اداره شهر عنوان کرد: اگر قرار باشد در مشهد که ۳ میلیون نفر جمعیت دارد، طرحهای جامع و تفضیلی به عنوان یک سند توسعه در ساخت و سازهای شهری رعایت نشود، هرج ومرج به وجود میآید. نتیجه آن نیز به وجود آمدن معضلات شهری در مباحث امدادرسانی و شهری خواهد بود.
وی به بروز اختلاف سلیقهها در اجرای قانون اشاره کرد و گفت: اختلاف سلیقه در اجرای قانون به صورت تبعیضی ناروا ظاهر میشود. یعنی عدم وحدت رویه در مقدمات ارائه شده توسط گشتهای کنترل نظارت بر ساخت و سازها در صدور رای، باعث شده خروجی رای شعبهها متفاوت باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: این امر باعث ناامیدی و تشویش در اجتماع میشود. بنابراین با توجه به ابعاد مختلف اجرای قانون، نیازمند آن هستیم که به وحدت رویه برسیم.
حسیننژاد اظهار کرد: ضرورت دارد اطلاعات یکسان شود و برای رسیدن به این وحدت رویه نیاز به دورههای آموزشی غیرقابل اجتناب است.
وی افزود: دادسرای تخصصی رسیدگی به امور شهرسازی به این منظور راهاندازی شده تا حقوق شهروندی و شهرسازی رعایت شود.
گفتنی است، کارگاه آموزشی دستورالعمل جامع برخورد با تخلفات ساختمانی به مدت ۳ روز در فرهنگسرای قرآن و عترت در دست برگزاری است و طی این دوره اموزشی ۶۰۰ نفر از ماموران اجرائیات آموزشهای لازم را دریافت میکنند.
نجمه کیشی
نظرات